CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Mainan Psikologi Ah Long, Guna Wanita Seksi Kutip Hutang

24-1-2017 04:07 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 4359| Komen: 22

Description: Mungkin peminjam sudah lali dengan taktik kekerasan digunakan sindiket pinjaman wang haram atau ah long bagi membayar semula pinjaman mereka.
Mungkin peminjam sudah lali dengan taktik kekerasan digunakan sindiket pinjaman wang haram atau ah long bagi membayar semula pinjaman mereka.

Sehubungan itu, sindiket berkenaan kini menggunakan taktik lebih 'halus' dengan menghantar wanita cantik sebagai umpan untuk mengutip hutang.



Foto: AFP

Menurut New Straits Times (NSTP), Ketua Biro Pengaduan Awam MCA, Datuk Seri Michael Chong, mendakwa taktik berkenaan merupakan strategi 'serangan psikologi' yang baru digunakan sejak dua hingga tiga tahun lalu.

"Apa anggapan rakan sekerja atau majikan anda apabila mereka melihat ada perempuan cantik berskirt pendek sedang menunggu anda di pejabat atau ruang menunggu untuk berjumpa anda?


"Pasti amat memalukan walaupun mereka mengatakan wanita itu dari agensi kutip hutang. Lebih teruk apabila sindiket itu menghantar wanita berlainan setiap hari, sekali gus menyebabkan orang lain menganggap peminjam memiliki lebih dari satu perempuan simpanan," katanya.


Foto: NSTP

Tambah Chong, ia merupakan strategi bijak yang dapat memaksa peminjam melunaskan hutang dengan segera kerana bimbang air muka mereka jatuh. - CARI

15

Bagus
13

Marah
33

Terkejut
14

Sedih
10

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (106 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote gaara_X 24-1-2017 12:27 PM
woww...hebak
Quote insulin 24-1-2017 12:32 PM
Kalau peminjam adalah perempuan, kau hantar siapa pula? Fattah Amin?
Quote spiderman80 24-1-2017 12:36 PM
Kalau camtu, Spidey nak buat pinjaman dari Ah Long.
Quote pyropura 24-1-2017 12:39 PM
spiderman80 replied at 24-1-2017 12:36 PM
Kalau camtu, Spidey nak buat pinjaman dari Ah Long.

Woiii, ko tak takut bini ko puan Botak kaa??  

@S|_BUTA |_BUTA
Quote spiderman80 24-1-2017 12:49 PM
pyropura replied at 24-1-2017 12:39 PM
Woiii, ko tak takut bini ko puan Botak kaa??   

@S|_BUTA |_BUTA

Baiklah, tangguhkan dahulu niat ini.

Quote MarryPottet 24-1-2017 12:55 PM
jangan nnt bini peminjam ingat laki ada simpan mistress bergetah, bersepai plak amoi seksi tu kena c4
Quote hanalisa 24-1-2017 01:18 PM
ini bukan nak menakutkan, lebih macam nak mengalakkan lagi ramai yang pinjam je.
Quote chinta89 24-1-2017 01:32 PM
hahaha. peminjam tahu lak malu bila kena mcm tu. so, fikirkan dulu malu tu sblm pinjam ngn lintah darat!
Quote dizzzek 24-1-2017 01:32 PM
jilake
bukan gmbr ori pun
Quote surwanis 24-1-2017 01:38 PM
die buat tektik cmne...cuba bygkan yg minjam muke hapak jek
mesti riang gumbira ade awek cun dtg...
siap blagak lagi...haha
Quote Simunggu 24-1-2017 02:06 PM
dizzzek replied at 24-1-2017 01:32 PM
jilake
bukan gmbr ori pun

adoi bernafsu...asal lucah sikit engkau suka.....
Quote baghal_bortuqal 24-1-2017 02:54 PM
Baguslah. Creative and innovative to change the way they conduct business.
Quote -electrifying- 24-1-2017 04:40 PM
spiderman80 replied at 24-1-2017 12:49 PM
Baiklah, tangguhkan dahulu niat ini.

Bro, biar sy wakilkan untuk buat pinjaman dr ahlong tu
Quote Cik_Andak 24-1-2017 04:42 PM
Elok la buat cenggini daripada baling batu,baling cat ,ugut la...
Quote spiderman80 24-1-2017 04:48 PM
-electrifying- replied at 24-1-2017 04:40 PM
Bro, biar sy wakilkan untuk buat pinjaman dr ahlong tu

Boleh, bro.  

Quote Sasha 24-1-2017 04:49 PM
Keselamatan pompuan seksi yg kutip hutang tuh mcm mana pulak...
Quote ikmanurz 24-1-2017 04:54 PM
ooo.. hantar perempuan cantik semua suka yea
harap2 lepas ni along hantar pondan pulak, tapi muka bia species muka pecah rumah
Quote WhiskeyScotch 24-1-2017 04:58 PM
insulin replied at 24-1-2017 04:32 AM
Kalau peminjam adalah perempuan, kau hantar siapa pula? Fattah Amin?

Hahahahha. Nice one!!!
Quote ustazahLASER 24-1-2017 05:17 PM
MCA ,DAP pun gangster ...

UMNO juga terbaik tiada terlibat ah long

Lihat semua komen(22)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 02:23 AM GMT+8 , Processed in 0.095264 second(s), 64 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top