CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Jom Swafoto Dengan Si Comel Quokka Jika Berkunjung Ke Perth, Australia!

24-1-2017 03:43 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 12082| Komen: 45|Original author: Oleh: Adib Za

Description: Australia mungkin dikenali sebagai habitat kanggaru yang sangat comel dan juga unik.

Australia mungkin dikenali sebagai habitat kanggaru yang sangat comel dan juga unik. Namun, jika anda berkunjung ke Perth jangan sesekali lepaskan peluang untuk bertemu dan juga swafoto dengan si comel Quokka. 


Sekali pandang, ia pasti mengingatkan anda dengan arnab mahupun hamster. Namun haiwan ini mampu berdiri dengan dua kaki seperti juga kanggaru. 

Quokka merupakan haiwan jenis herbivor, rerumput dan dedaun adalah makanan kegemarannya. Haiwan kecil ini juga bersifat noktural yang sering berjaga pada waktu malam. 


Memang ramai yang mengambil peluang bergambar dengan si kecil ini bukan sahaja ia comel dan menggamit hati, malah dikatakan boleh tersenyum! Wow, memang cair dibuatnya!


Haiwan jenis mamalia ini juga telah menjadi trending di kalangan para pelancong dan juga warga media sosial. Memang tak sah kunjungan ke Perth tanpa Quokka!


Senang sahaja untuk menemui si kecil ini, anda boleh melihat sendiri kehidupan Quokka di Perth Zoo yang turut menempatkan ratusan haiwan comel lain seperti Dingo, Dibbler, Wombat dan sebagainya. 

Jadi, bagaimana? Sudah jatuh hati tak dengan Quokka yang sangat menawan ini? - CARI 



Foto: Carian Internet
25

Bagus
40

Marah
34

Terkejut
25

Sedih
18

Lawak
35

Bosan

Friends Rank (177 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote prettyuglybabe 24-1-2017 03:59 PM
comelllllll
Quote mrizumi 24-1-2017 04:04 PM
Nk mcm tupai..pndai jgk dia bgmbr.
Quote munchkin 24-1-2017 04:13 PM
Pandai dan comel
Quote siskepoh 24-1-2017 06:13 PM
cute gila... ritu pnda, now quokka. bintang skrg dah ngikut trend juga pndai swafoto2. klau depan sis ni mmg dah kena cubit sbb comel sgt
Quote WhiskeyScotch 24-1-2017 06:36 PM
Alahaiii comelnya.
Quote missinpiece 24-1-2017 07:32 PM
Alololo pandai pulak bergambar
Quote cik-jaja 24-1-2017 09:21 PM
Haaa otomeinyaaa..tp kucing tetap no1
Quote alesandra 24-1-2017 09:30 PM
wombat comel?please laaa..dgn busoknya masa aku pegi perth aku hanya sudi bergamba ngan koala jah.cantek je dia posing
Quote DeeHanania 24-1-2017 09:32 PM
Hihihi comel
Quote kuzaime 24-1-2017 09:36 PM
Aloooo comeynya awakk
Quote lossiemia 24-1-2017 10:02 PM
Hey bro! Hi kawan2!!


30% UNLIMITED DEPOSIT BONUS hanya untuk anda!!!


Membuat deposit dengan mendapat tambahan 30% bonus deposit



cepatlah sertai kami!!!

Quote Inezkhalidi 24-1-2017 10:33 PM
Nampak comel dan manja jer.
Quote mirandanicky1 24-1-2017 11:47 PM
Sy geli tgk ni macam tikus besar geliiiiii
Quote sueburn 25-1-2017 12:17 AM
Mmg comei, pic yg last tu nmpk cam fotogenik je..
Quote BebeQ 25-1-2017 09:11 AM
comelnya la hai~
gaya nampak senyum jer~
Quote che-cikL 25-1-2017 10:33 AM
comeinya cayang.... pandai dia bergambar
Quote Artemesiaa 25-1-2017 01:49 PM
Omey nyerrr pandai bagi pose menarik lak tu
Quote cicicumel 25-1-2017 07:55 PM
Tikus besarl
Quote Lansywen 25-1-2017 08:46 PM
Hey bro! Hi kawan2!!


30% UNLIMITED DEPOSIT BONUS hanya untuk anda!!!


Membuat deposit dengan mendapat tambahan 30% bonus deposit



cepatlah sertai kami!!!

Lihat semua komen(45)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-7-2024 09:22 PM GMT+8 , Processed in 0.069228 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top