CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Awas! Anggota SPAD Menyamar, Pemandu Bas Ekspres Diperhati

24-1-2017 05:17 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2864| Komen: 12

Description: Sebagai usaha mengesan salah laku dalam kalangan pemandu, anggota Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) akan menjalani misi penyamaran di dalam bas ekspres bagi tujuan pemantauan melalui Ops Term ...
Sebagai usaha mengesan salah laku dalam kalangan pemandu, anggota Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) akan menjalani misi penyamaran di dalam bas ekspres bagi tujuan pemantauan melalui Ops Terminal yang dijalankan sempena Tahun Baharu Cina.



Foto: SPAD

Menurut Timbalan Pegawai Penguatkuasa SPAD Sungai Petani, Mohd Husban Maamur, taktik itu merupakan sebahagian daripada usaha SPAD memastikan pengusaha dan pemandu bas ekspres mematuhi peraturan sebelum memulakan perjalanan khususnya sepanjang Ops Terminal ini. 

Misi 'undercover' itu akan menumpukan pada usaha mengesan salah laku pemandu bas ekspres khususnya kesalahan melanggar had laju dan menggunakan telefon bimbit semasa memandu.


"Selain tindakan penyamaran kita akan semak senarai pemandu bas ekspres dan jadual perjalanan mereka untuk memastikan tiada perlakuan kejar trip berlaku yang dianggap cukup berisiko. 

"Selain itu kami akan pastikan pematuhan dalam arahan penyediaan pemandu kedua dipenuhi," katanya kepada BH Online.

Diharap selepas ini, semua pemandu bas berkelakuan baik kerana ada 'mata-mata' memerhatikan anda. - CARI
1

Bagus
8

Marah
4

Terkejut
2

Sedih
1

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (22 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote WhiskeyScotch 24-1-2017 05:29 PM
This is good. Sepatutnya dah buat dari dulu lagi. But, it's better late than never.
Quote mirandanicky1 24-1-2017 11:45 PM
Bagus syabas
Quote pyropura 25-1-2017 12:30 AM
Edited by pyropura at 25-1-2017 12:32 AM

Terlampau banyak watchdog dlm bidang pengangkutan kita - SEPAD lah, JPJ lah, polis trafik lah, tu belum lagi badan2 seperti MIROS, Puspakom  tu semua, tapi kemalangan jalan antara tertinggi di dunia jugak ... tongong semua :
Quote pyropura 25-1-2017 12:32 AM
WhiskeyScotch replied at 24-1-2017 05:29 PM
This is good. Sepatutnya dah buat dari dulu lagi. But, it's better late than never.

Sekejap aje tu nanti, bila terjadi kemalangaan aje, lepas tu senyap goyang punggong balik   
Quote kentel 25-1-2017 09:13 AM
nape tak buat berterusan??? napa mesti masa musim perayaan je?????
Quote gaara_X 25-1-2017 09:30 AM
banyak lagi port yang menarik harus deme masuk...takkan bas je kot....ahaks!!
Quote bangcak 25-1-2017 09:34 AM
pyropura replied at 25-1-2017 12:30 AM
Terlampau banyak watchdog dlm bidang pengangkutan kita - SEPAD lah, JPJ lah, polis trafik lah, tu be ...

1 je cara terbaik mengatasi segala masalah jalanraya
menurut pakar dari umngok...

.....kutip duit.
Quote aldilla_zahraa 25-1-2017 10:12 AM
kentel replied at 25-1-2017 01:13 AM
nape tak buat berterusan??? napa mesti masa musim perayaan je?????

Takde bajet kot. Tiket bas makin hari makin mahal      
Quote krustykrab 25-1-2017 10:46 AM
pyropura replied at 25-1-2017 12:32 AM
Sekejap aje tu nanti, bila terjadi kemalangaan aje, lepas tu senyap goyang punggong balik

jangan dengan spy tu pun turut terkorban sama dah la
Quote kentel 25-1-2017 11:03 AM
aldilla_zahraa replied at 25-1-2017 10:12 AM
Takde bajet kot. Tiket bas makin hari makin mahal

tongong melantik tongong...gitu lah kerja nya...
Quote SWORKS27 25-1-2017 12:08 PM
good luck spy SPAD...
Quote batmana 25-1-2017 02:46 PM
Rasa 10 tahun dulu.pnah gak dgr berita cmni..masalahnya..bape ketul la org spad nk naik semua bas tu..manala dpt pntau semua.
Pi la syaratkn bas psg gps tracker..spad leh pantau dri ofis aja.mana2 bas yg tk pasang.tarik la lesen.abis cite

Lihat semua komen(12)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-7-2024 03:28 AM GMT+8 , Processed in 0.047992 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top