CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Antarabangsa Lihat artikel

Gara-Gara Berkulit Hitam, Paparazzi Panggil John Legend Monyet

24-1-2017 05:59 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 5934| Komen: 23|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Baru-baru ini penyanyi hebat, John Legend telah berdepan dengan situasi yang berbaur rasis.
Foto: IG John Legend

Baru-baru ini penyanyi terkenal dunia, John Legend telah berdepan dengan situasi yang berbaur rasis.

Semasa berada dalam Lapangan Terbang John F.Kennedy di New York bersama isteri, Chrissy Teigen, paparazzi telah memanggilnya dengan nama 'monyet.'

Semuanya disebabkan dia berkulit hitam dan penyanyi tersebut masih tidak mempercayai masih ada lagi orang yang berfikiran seperti itu.

Foto: IG John Legend
"Kami berdiri bersebelahan dan saling berpandangan, adakah dia benar-benar mengatakannya? Ya, memang dia memanggilku monyet," kata John pada Daily Mail.


John mengatakan yang perkara ini tidak sepatutnya terjadi lagi sekarang kerana rasisme terhadap orang berkulit hitam sudah lama berlalu.  

Foto: IG John Legend
"Perkara ini juga terjadi pada Obama dan isteri. Setiap kali ada orang yang mahu merendah-rendahkan, mereka juga akan memanggilnya sebagai monyet. Saya telah melihatnya banyak kali."

Walau bagaimanapun, John tidak akan berkecil hati atau menjadikan perkara ini sebagai beban buat dirinya.-CARI
14

Bagus
20

Marah
33

Terkejut
27

Sedih
20

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (135 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote CrowneGlory 24-1-2017 06:18 PM
Nasib org hitam...michelle kena ape baru ni
Quote WhiskeyScotch 24-1-2017 06:41 PM
Dunia dah moden pun masih mainkan isu warna kulit! Pathetic nya!!!
Quote shara154 24-1-2017 09:23 PM
Kesiannya. Dah zaman moden pun masih racist
Quote Themilo 24-1-2017 10:52 PM
Panggil la apa pun, yang penting heols memang dambaan i.. muka hensem, mata sepet, dark skin & toned body.. tasty sangat!
Quote boyagombak 24-1-2017 11:07 PM
Omputeh kunon dah bertamadun tp pangai mengalahkan monyet. Omputehla yg ptt dilanggil monyet
Quote mirandanicky1 24-1-2017 11:44 PM
Yg penting dia confirm lagi hots dari paparazi yg label dia tu
Quote Tahpapa 25-1-2017 12:29 AM
Monyet ke apa..yg penting ko hot..i lap u abam
Quote mieymiey 25-1-2017 08:15 AM
Nak jugak tengok gambar paparazi orang kulit putih yang panggil heshe monyet tu, confirm lagi hot ka dari heshe? Ker hauk jah?
Quote BebeQ 25-1-2017 09:07 AM
Walaupun begitu, wife beliau sangat hot.
Quote matchstick 25-1-2017 10:48 AM
sbb kulit ke...kadang2 bukan sbb rasis ke apa..tp muka org tu yg sekilas pandang mcm rabbit, kucing, monyet.

Quote gerbera.memopad 25-1-2017 10:49 AM
Americans ni kan kalau ckp pasal hak asasi berdegar2 tp negara sendiri masih ada masalah racist. Tak menahan betul

Pada yg racist tu, sila meninggal
Quote callance 25-1-2017 11:29 AM
teruknye perangai. John legend ni bukan nye itam sgt.. ade je rupa..
Quote -electrifying- 25-1-2017 04:42 PM
i minat wife heshe...
Quote newyork 25-1-2017 04:50 PM
Org putih kulit mcm pig.. panggil ja pig.. bongek btulnpaparazi tu
Quote Tahpapa 26-1-2017 07:41 AM
Walaupun hitam dia punya kulit cantik. Walaupin hitam dia hot giler. Paparazi ni jeles je tu. Suka hati pangggil dia monyet. Dh kenapa papatqzi oi..
Quote kukukatablog 26-1-2017 02:21 PM
teringat zaman study dlu iols panggil Kelly Rowland tu monkey...

ok not funny at all
Quote evlinne 27-1-2017 06:38 AM
Edited by evlinne at 27-1-2017 06:40 AM

White folks problems. Memang gini kdg certain white folks perangai. Rasa bangsa dia paling agung. Iols pernah baca ada few Vikings ke Nordics believe that black people look alot like apes, they dont deserve to marry any white blondes, blue eyes at all. Interracial marriage is a disgrace.
Quote shanshero 27-1-2017 05:24 PM
kimk pun pernah kena kann
Quote ReginaGeorge 27-1-2017 08:01 PM
Monyet???

Lihat semua komen(23)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 02:32 AM GMT+8 , Processed in 0.051437 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top