CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Bercuti Ke 8 Destinasi Paling Fotogenik Di Dunia, Pasti Mengujakan!

4-1-2017 05:46 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 7256| Komen: 32|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Bercuti? Siapa yang tak suka bercuti, bukan. Hanya menunggu ruang dan masa sesuai, serta bajet mencukupi, maka berlepaslah anda ke destinasiidaman! Bila dah ke tempat orang tu, pastilah banyak momen m ...
Bercuti? Siapa yang tak suka bercuti, bukan. Hanya menunggu ruang dan masa sesuai, serta bajet mencukupi, maka berlepaslah anda ke destinasiidaman! Bila dah ke tempat orang tu, pastilah banyak momen menarik terakam oleh kamera mahupun kamera telefon pintar anda. 


Ramai juga pelancong memilih destinasi yang memiliki pelbagai lokasi dan panorama menarik untuk dirakam sebagai kenangan. Purewow.com menyenaraikan beberapa destinasi yang pasti akan tampil fotogenik di hadapan lensa kamera. Nak tahu di mana? Jom tengok!


1. Taman Negara Gunung Mulu, Malaysia

Sumber foto: http: //anekatempatwisata.com



2. Cappadocia, Turki

Sumber foto: http: nationalparksofturkey.com


3. Positano, Itali

Sumber foto: http://www.positano.com


4. Ha Long Bay, Vietnam

Sumber foto: www.tripadvisor.com.my


5. Palawan, Filipina

Sumber foto: The Huffington Post


6. Santorini, Yunani

Sumber foto: Shutterstock


7. Burano, Itali

Sumber foto: The Huffington Post
 

8. Annecy, Perancis

Sumber foto: Bon Traveler

Bagaimana, anda tertarik? Walau bagaimanapun, di Malaysia juga terdapat banyak lagi tempat menarik dan cantik. Jika anda belum meneroka tanah air kita, apa kata jadikannya destinasi percutian anda seterusnya? - CARI
13

Bagus
12

Marah
4

Terkejut
10

Sedih
8

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (54 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote alieyrina 4-1-2017 07:12 PM
Opismet aku ada la dh smpai santo ..halong bay..knfem mulu xdak org nak p..x oberc okeh..

halong tu kira trip wajib la kalau sapa kata nk p viet..
Quote AppropriateNick 4-1-2017 11:08 PM
ek eleh..fotogenik sgt..sampai jek sana..nan ado!
Quote red_cattleya 5-1-2017 07:20 AM
ioll lebih tertarik nak ke pahang sbb dlm iklan mcm best..haha.
Quote mamapea 5-1-2017 10:33 AM
ambik pic background gunung kinabalu pun cantik...mcm lukisan jer...
Quote epis 5-1-2017 11:05 AM
Selama ni saya ingatkan batu kt taman negara mulu tu besar2 macam bukit, rupanya alahai paras bahu je...
Quote seramado 5-1-2017 11:39 AM
la yeke epis. hahaha kecik je la ek
Quote saladin780 5-1-2017 02:45 PM
seramado replied at 5-1-2017 11:39 AM
la yeke epis. hahaha kecik je la ek

aah kecik je..nasib si @epis cakap..kalu x selama ni aku ingatkan tinggi sangatla mende tu
Quote tayam 9-1-2017 02:16 PM
palawan mu tgu aku dtg
Quote Unismen 9-1-2017 07:47 PM
Hey bro! Hi kawan2!!


30% UNLIMITED DEPOSIT BONUS hanya untuk anda!!!


Membuat deposit dengan mendapat tambahan 30% bonus deposit



cepatlah sertai kami!!!
Quote jerambatu 22-1-2017 04:11 PM
Agreed with Santorini
Quote nimiz 3-2-2017 05:36 AM
wow nice tx for sharing
Quote nimiz 3-2-2017 05:36 AM
wow nice tx for sharing
Quote nimiz 3-2-2017 05:36 AM
wow nice tx for sharing
Quote nimiz 3-2-2017 05:36 AM
wow nice tx for sharing
Quote nimiz 3-2-2017 05:36 AM
wow nice tx for sharing
Quote supernaturalee 3-2-2017 11:15 AM
saladin780 replied at 5-1-2017 02:45 PM
aah kecik je..nasib si @epis cakap..kalu x selama ni aku ingatkan tinggi sangatla mende tu

nmpk mcm giant tourist tu semua



Quote supernaturalee 3-2-2017 11:15 AM
nimiz replied at 3-2-2017 05:36 AM
wow nice tx for sharing

5x post je ke



Quote Qnqn 3-2-2017 01:53 PM
Itali tu kalau pergi taknak balik kot. Tengok gambar je pun rasa macam nak peluk gambar masuk dalam mimpi
Quote Drsgonfruit 3-2-2017 04:06 PM
Turki mmg lawa

Lihat semua komen(32)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-6-2024 11:24 PM GMT+8 , Processed in 0.137358 second(s), 66 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top