CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Sudahlah Teh Ais RM 3.50, Milo Pula Yang Tertera Pada Resit

1-11-2016 12:46 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5484| Komen: 8|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Beberapa hari lalu, sebuah video mengenai teh ais yang dijual dengan harga RM 3.50 dimuat naik oleh Penang Kini di laman Facebook dan mula mendapat perhatian orang ramai.

Loading FB Post...


Beberapa hari lalu, sebuah video mengenai teh ais yang dijual dengan harga RM 3.50 dimuat naik oleh Penang Kini di laman Facebook dan mula mendapat perhatian orang ramai.

Video itu memaparkan seorang lelaki berang kerana teh ais yang dipesannya dijual dengan harga yang agak melampau selain pesanan yang tertera pada resit tidak sama dengan apa dipesannya.



"Mana ada harga teh ais RM3.50. You bukan duduk di hotel. Kenapa harga RM3.50? 

"Hampa tengok teh ais RM3.50 di Shell Sungai Dua, Plus Highway. 

"Saya beli teh ais, dapat resit milo yang berharga RM3.50, GST lagi 20 sen. Okay, terima kasih, saya akan pastikan video ini sampai kepada KPDNKK," katanya. 

Kejadian itu berlaku di stesen minyak di Lebuhraya PLUS menuju Tol Sg. Dua arah utara.

Video yang dimuat naik itu mendapat hampir 3,000 perkongsian pada saat artikel ini ditulis. Dalam pada itu, video itu juga mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang menontonnya.


Sumber foto: FB Penang Kini

Walaupun ramai pihak bersetuju dengan tindakan lelaki tersebut memuatnaik video itu, ada juga pihak lain yang kurang bersetuju dengan tindakan lelaki itu memarahi pekerja di stesen itu. - CARI

19

Bagus
20

Marah
20

Terkejut
19

Sedih
24

Lawak
28

Bosan

Friends Rank (130 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote seramado 2-11-2016 07:06 AM
Dh knp.mhl sgt teh
Quote mamakylekelvin 2-11-2016 11:52 AM
seramado replied at 2-11-2016 07:06 AM
Dh knp.mhl sgt teh

teh emas
Quote d_anne04 2-11-2016 12:32 PM
bancuh teh dgn minyak masak....
Quote azizpazle 2-11-2016 02:22 PM
dia nie penipu atau bangang....senang jer keja tu...cam ner leh tersalah tekan benda lain....pelik....
Quote meklalala 2-11-2016 03:43 PM
kadang2 kesian dekat peniaga kecilan macam ni..barang semua naik jadi semua makanan minuman naik..itu okey lagi rm3 lebih..dekat rumah mek teh o ais 4.50 okey! empat hinggit setengahhhhh..
Quote JohnDeSouza 2-11-2016 05:44 PM
shell sama gagah  bkn shell sg dua
Quote -electrifying- 3-11-2016 09:39 AM
smpi 3.50 regenya
Quote cucuq 3-11-2016 10:28 AM
mahalnya lahai ..buat sundri lgi jimat maaa..

Lihat semua komen(8)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-6-2024 12:16 AM GMT+8 , Processed in 0.066478 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top