CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pakar Bom Dari Kelantan Ditahan Di Filipina- KPN

26-10-2016 12:35 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 2897| Komen: 9

Description: Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar mengesahkan penahanan seorang rakyat Malaysia di Filipina yang didakwa terlibat dengan aktiviti militan Abu Sayyaf.

sumber foto: mstar


Penahanan seorang rakyat Malaysia di Filipina yang didakwa terlibat dengan aktiviti militan Abu Sayyaf.

Perkara itu telah disahkan oleh Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar ketika ditanya media mengenai laporan media Filipina mengenai penahanan rakyat Malaysia yang didakwa mempunyai kaitan dengan Abu Sayyaf awal bulan ini pada sidang media di Maktab PDRM siang tadi.

Menurut Khalid, maklumat awal mendapati lelaki yang ditahan ketika cuba meninggalkan negara itu mempunyai kaitan dengan pejuang Islam di selatan Filipina.

"Kononnya dia ialah pakar buat bom. Jadi saya mengesahkannya bahawa dia memang rakyat Malaysia dari Kelantan. Itu sahaja yang kita tahu setakat ini."


 Lelaki berkenaan ditahan di bandar Maluso yang terletak dalam wilayah Basilan, Filipina.- CARI
12

Bagus
15

Marah
21

Terkejut
3

Sedih
9

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (65 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote oppol 26-10-2016 12:48 PM
Banyaknya pakar bom dari malaysia..
Hari tu pun sorang kena tangkap kat pilipin....
Quote fishcracker 26-10-2016 01:02 PM
best ke jadik pakar bom ni
Quote finesse 26-10-2016 01:11 PM
Ini ke produk kelantanistan, sis??
Quote ultra78 26-10-2016 01:27 PM
org kampung famri kah? cashlah

Quote cmf_blingblings 26-10-2016 01:33 PM
kdg-kdg org kelantan mahupun perak yg tinggal di sempadan ni ada dua kewarganegaraan, lagi satu Thailand.
Quote chinta89 26-10-2016 01:58 PM
cmf_blingblings replied at 26-10-2016 01:33 PM
kdg-kdg org kelantan mahupun perak yg tinggal di sempadan ni ada dua kewarganegaraan, lagi satu Thai ...

btl tu. ramai je dua kewarganegaraan
Quote cmf_blingblings 26-10-2016 02:03 PM
ada sesiapa yg tahu tak kenapa warga Filipina susah nak ke luar Negara? Is it true?
Katanya kena isi segala borang, dia org punya government tak kasi warga dia keluar dgn senang. Aku rasa peliklah. Tak pernah dengar mcm ni pun sebelum ni
Quote nononcrux 26-10-2016 03:44 PM

best la kot .. permintaan limited harga juga beriban-riban kalau nak order .. ermm mcm cite jacky chan tu
Quote kemaruk 26-10-2016 04:23 PM
nak buat bom senang je

kat malaysia dan negara asean nih ammonium nitrat yang pure senang je nak dapat kat kedai baja

Lihat semua komen(9)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 01:58 AM GMT+8 , Processed in 0.099254 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top