CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Betapa Mudahnya, Warga Asing Pecah Masuk Rumah Orang

26-10-2016 12:41 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 4609| Komen: 14|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Sukan Star semalam berkongsi sebuah video yang memaparkan tiga orang warga asing sedang memecah masuk sebuah rumah di sebuah pangsapuri.
Sukan Star semalam berkongsi sebuah video yang memaparkan tiga orang warga asing sedang memecah masuk sebuah rumah di sebuah pangsapuri.

Dalam kejadian, kelihatan seorang warga asing sedang menaiki tangga, diikuti seorang rakannya yang sedang menggalas sebuah beg berwarna hitam. 

Tiba di hadapan sebuah rumah, mereka mengeluarkan sebuah pemotong besi sementara seorang lagi rakan subahat mereka tiba di lantai sama. Warga asing itu kemudiannya memotong mangga pada gril rumah itu sambil rakan-rakan subahatnya memerhati keadaan sekeliling. 

Kelihatan amat senang apabila mereka dengan mudahnya dapat bolos masuk ke rumah itu selepas berjaya memotong mangga tersebut.


Loading FB Post...

Sumber video: FB Sukan Star

Perkongsian rakaman video iti mendapat perhatian daripada netizen yang terkejut kerana warga asing pun sudah berani memecah masuk rumah dengan mudah.



Selain itu, seorang netizen berkongsi pengetahuannya mengenai warga asing Vietnam yang sering memecah masuk kedai yang terdapat di sini.


Sumber foto: FB Sukan Star

Susulan itu, pembaca diingatkan untuk berhati-hati ketika meninggalkan rumah tanpa pengawasan sesiapa. Anda punya idea untuk dikongsi mengenai cara melindungi rumah anda daripada dipecah masuk?  - CARI
22

Bagus
24

Marah
31

Terkejut
24

Sedih
17

Lawak
30

Bosan

Friends Rank (148 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kornea 26-10-2016 01:56 PM
Baru tau ka ?
Quote malukokram 26-10-2016 02:41 PM
macam india je..
Quote irwansuhadi 26-10-2016 06:04 PM
jom buat penghapusan etnik...
Quote cik-jaja 26-10-2016 06:21 PM
malas tol nak berusaha cari duit sikit...p la cari keje elok sikit, asyik nak menyusahkan org je
Quote senduhazab 26-10-2016 07:18 PM
Kalau dah namanya penyangak.... Pecah rumah org jadi senang je... Kita ni kalau tertinggal kunci, menggelupur la nak buka pintu
Quote Artemesiaa 26-10-2016 10:12 PM
Orang dah biasa buat kerja cam tu memang le nampak senang
Quote Skuau 26-10-2016 10:14 PM
Tahniah kpd warga asing berkenaan....
Quote Skuau 26-10-2016 10:17 PM
......kerana mampu 'membodohkan' depa yg bg anda 'masuk dan tinggal' di 'rumah' depa....dan anda 'membalasnya' dgn 'baik sekali'.
Quote afie_m 27-10-2016 08:43 AM
bukan tu ja..kat jln silang..myanmar dah pandai minta duit pelindungan kat kedai2 area situ...diceritakan oleh tuan kedai ..... makin melampau dia org ni...
Quote batmana 27-10-2016 10:06 AM
pasangla cctv kt rumah tu,
ni tepon , tablet keliling pinggang mampu beli.

cctv rm98 pun kedekut nk beli.

bli yg auto detect movement, send alarm ke tepon smartphon tu.
barula senang sket.

Quote cahaya_almas 27-10-2016 11:13 AM
Nape tk nmpk video nya...
Quote qronaldo7 27-10-2016 06:27 PM
mangga kat luar sng potong
Quote merrissa 27-10-2016 06:50 PM
ehhh ader cctv kotttt....itupon deme berani....kalo xde cctv tuh cmner la agaknya

kene letak sensor...kalo lalu..... terpotong dua kot....
Quote aurorae 28-10-2016 09:44 AM
sebab tu mangga kena selit antara grill dan pintu kayu.  Muat2 jari dengan anak kunci nak masuk je.

Lihat semua komen(14)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 12:30 AM GMT+8 , Processed in 0.103693 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top