CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kami Minta Maaf Atas Insiden Tikus Atas Roti- Komugi Bakery Malaysia

26-10-2016 09:32 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5520| Komen: 23

Description: Komugi Bakery Malaysia dilihat bertindak memohon maaf atas insiden kemunculan seekor tikus di atas dulang roti yang baru dibakar di salah satu cawangannya yang terletak di sebuah pusat membeli-belah t ...

sumber foto: FB Melon


Susulan gambar tikus berkeliaran di atas roti yang baru sahaja dikeluarkan dari pembakar yang dimuatnaik di Facebook oleh seorang netizen yang dikenali sebagai Melon, akibatnya isu itu segera menarik perhatian pelbagai pihak.

Tambahan pula, rata-rata netizen kecewa dengan usaha penjagaan kebersihan makanan dan respond yang diberikan oleh pihak pengurusan kedai bakery tersebut. 

Justeru itu, semalam Komugi Bakery Malaysia dilihat bertindak memohon maaf atas insiden kemunculan seekor tikus di atas dulang roti yang baru dibakar di salah satu cawangannya yang terletak di sebuah pusat membeli-belah terkemuka di Kuala Lumpur.


sumber foto: FB Komugi Malaysia


Menerusi satu kenyataan yang dimuat naik di akaun rasmi Facebook, Komugi berkata mereka sedang cuba menyelesaikan isu ini.

“Keselamatan dan kualiti makanan adalah keutamaan kami dan kami memandang serius semua laporan yang diterima."

“Kami sedang bekerjasama dengan pihak berkuasa dan pihak pengurusan pusat membeli-belah berkenaan untuk menyiasat kes terpencil ini.”
 
Tambah pihak Komugi Bakery Malaysia, cawangan Komugi di Mid Valley Megamall akan ditutup sementara bagi membantu siasatan sehingga notis selanjutnya.- CARI
6

Bagus
12

Marah
12

Terkejut
8

Sedih
16

Lawak
27

Bosan

Friends Rank (81 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote senduhazab 26-10-2016 11:02 AM
seronok cik ti menikmati roti baru pas bakar

fresh from oven katanya
Quote zamnie 26-10-2016 11:12 AM
alahaaiiii... selalu gak beli roti kat sini, nak termuntah lak rasaaaaa...
Quote framecermin 26-10-2016 12:13 PM
Mmg pangkah lah... tak kan beli.
Quote InVendeTTa 26-10-2016 12:20 PM
sorrilah to burst the bubbles..tp mmg mid valley banyak tikus..sarang kat mana ntah.maybe terpelihara dari setinggan kerinchi sejak dahulu lagi turun temurun
Quote dark_knight26 26-10-2016 02:31 PM
InVendeTTa replied at 26-10-2016 12:20 PM
sorrilah to burst the bubbles..tp mmg mid valley banyak tikus..sarang kat mana ntah.maybe terpelihar ...

Sarang dia kat food court Makan Place tuh.. Berlambak kat situ..

Bila masuk ke dalam Makan Place tak rasa cam ada kat MidValley dah, rasa cam ada kat shopping complex yg biasa2.. Tak sangka dlm Mid ada tempat camtuh..
Quote True-X 26-10-2016 03:25 PM
dark_knight26 replied at 26-10-2016 02:31 PM
Sarang dia kat food court Makan Place tuh.. Berlambak kat situ..

Bila masuk ke dalam Makan Pla ...

Itula tempat makan staf2 dan pekerja rakyat marhaen MidValley dan The Gardens
Quote dark_knight26 26-10-2016 03:32 PM
True-X replied at 26-10-2016 03:25 PM
Itula tempat makan staf2 dan pekerja rakyat marhaen MidValley dan The Gardens

Iols bukan org KL sebelum ni. Duduk Seremban jeh. Tapi dah 6 tahun jugak laa shopping kat Mid tuh setiap bulan. Tapi sejak dok KL tahun ni, baru perasan, tahu, wujud the makan place tuh.. Terasa very the katak bawah tempurung sgt bila tahu wujud food court tuh..
Quote mzzenma 26-10-2016 03:49 PM
urban tikus2 zaman sekarang
Quote truestartommy 26-10-2016 03:54 PM
Ewwwwwwwwwwww, komugi fav I tu!!!!!!
Quote CrowneGlory 26-10-2016 03:56 PM
thread dah ada...
Quote intan_smsb 26-10-2016 04:28 PM
roti perisa cik ti
Quote supernaturalee 11-11-2022 06:21 PM

but tikus is everywhere  
Quote sukacactus 11-11-2022 06:24 PM
Ooo igt yg kat pavi
Kalau x, xbeli lg la kat situ
Quote midori888 11-11-2022 06:29 PM
Edited by midori888 at 11-11-2022 06:31 PM

Ada jugak beli kat kedai nie...lps nie no more lah...baru pasan thread 2016 rupanyer...
Quote Thunderclouds 11-11-2022 06:29 PM
sukacactus replied at 11-11-2022 06:24 PM
Ooo igt yg kat pavi
Kalau x, xbeli lg la kat situ

Situ pon ntah2 ada gamaknya.

Sekadar menabur pitnah
Quote tobobon 11-11-2022 06:47 PM
Meols sejak depa stop cronut dah x pegi komugi dah...meols beli itu jer...since dah xde...meols  x beli apa2 dah dr komugi
Quote Belibis 11-11-2022 06:51 PM
framecermin replied at 26-10-2016 12:13 PM
Mmg pangkah lah... tak kan beli.

Jangan gitu sis..dia dah mintak maap kannn.
Quote pooh~key 11-11-2022 06:53 PM
tobobon replied at 11-11-2022 06:47 PM
Meols sejak depa stop cronut dah x pegi komugi dah...meols beli itu jer...since dah xde...meols  x b ...

Oh ya ke sisthur? Thanks tau bagitau sis. Nanti akak buat buku tajuk “sister tobobon tak pergi lagi dah komugi semenjak depa stop cronut”,




Sisssssss…….
Quote Piramida 11-11-2022 07:04 PM
Jgn tikus tu kencing kat roti2 tu sudah.

Lihat semua komen(23)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

26-2-2024 05:56 PM GMT+8 , Processed in 0.069865 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top