CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Friends Till Jannah, Tengok Apa Rakan Ni Buat Pada Kawan Baik Mereka

26-10-2016 10:46 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 8180| Komen: 23|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Kisah sekumpulan kawan baik yang ini memang layak dipanggil sebagai 'friendship goal' sebab apa yang mereka buat memang 'sweet' sangat.
Kisah sekumpulan kawan baik yang ini memang layak dipanggil sebagai 'friendship goal' sebab apa yang mereka buat memang 'sweet' sangat.

Memang sedih bila kawan baik tidak dapat ikut sama pergi melancong dan inilah yang dirasai sekumpulan gadis yang terpaksa meninggalkan salah seorang daripada teman akrab mereka ke Korea.


Disebabkan itu, timbul satu idea menarik untuk mengabadikan kenangan mereka di sana dengan cara yang sangat 'cool' dan tersendiri.


Sumber Foto: Facebook

Difahamkan yang Zera tidak dapat ikut serta ke sana kerana kekurangan bajet namun kesedihan itu menjadi perkara yang lucu bila kawan-kawannya mengirimkan gambar-gambar tempat menarik di Negara Kimchi itu lengkap dengan tag kertas tertulis namanya.


Zera yang setia menunggu kepulangan mereka di tanah air berasa terharu dengan usaha kawannya untuk menggembirakan hatinya walaupun tidak ada bersama di sana.

“Nak tumpang beg tak dapat. Dapat tumpang nama jadilah. Terharu bukan satu dia buat. Haahhh!! ko ambik. Subhanallah, cantiknya warna daun tu. Best sangat dapat kawan macam ni @yekezie,” tulisnya di laman Facebook.


Sumber Foto: visitkorea.or

Beruntung sangat kan dapat kawan yang macam ni? Kalau ada hargailah kawan anda, walaupun kecil sahaja sumbangan mereka, namun kita nampak mereka berusaha menggembirakan hati kita, yang selalu kita dengar kawan tikam belakang sahaja, tak begitu?  -CARI
20

Bagus
23

Marah
18

Terkejut
21

Sedih
29

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (129 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote siskepoh 26-10-2016 11:09 AM
Betul sangat, sis setuju. kawan2 sis banyak yg hauk. pergi jalan x hajak sis. lagilah nak bawak tag nama sis pergi berjalan. mohon terjun laut semuanya
Quote chinta89 26-10-2016 11:25 AM
so, kira till jannah sgt la ye? kalau setakat nk kata untung dpt kawna yg sweet mcmni, aku just ok lg tp kalau dh angga till jannah poyo sgt tajuk thread.

till jannah ni kawan yg susah sng ade bsama, x tikam blkg, bukan yg bawak tag nama merata mcm ni dh till jannah.
Quote Artemesiaa 26-10-2016 11:32 AM
Kawan yang betul2 baik ialah kawan yang sentiasa bersama disaat susah bukan hanya disaat senang dan tengah bergumbira
Quote siskepoh 26-10-2016 11:41 AM
chinta89 replied at 26-10-2016 11:25 AM
so, kira till jannah sgt la ye? kalau setakat nk kata untung dpt kawna yg sweet mcmni, aku just ok l ...

jeles much? biarlah. dari dia sweet2 macam nilah, membawa kpd sahabat till jannah. dari sweet dgn jejantan tu, baik sweet dgn kwn sesama perempuan ni ha.

Quote otomatic_prince 26-10-2016 11:45 AM
chinta89 replied at 26-10-2016 11:25 AM
so, kira till jannah sgt la ye? kalau setakat nk kata untung dpt kawna yg sweet mcmni, aku just ok l ...

haha ini pun jd isu ke sis..

Quote julia5094 26-10-2016 12:21 PM
tak sweet pun...
Quote syitaeyqa 26-10-2016 12:29 PM
selalu jee buat gini. bkn kt kawan je. kt fmly gak
Quote Ferr_Remy 26-10-2016 01:41 PM
Sbenarnye tgh nak menunjuk kat kwn sorg tu sian x dpt pergi kikikiki
Quote mdhelmi 26-10-2016 01:58 PM
abg aku selalu merayap keluar negara
dia sll post pape kat fb utk bakar kwn2 dia
yg zera tu takut syok sendiri je
yg aku tau bff ni akan tunggu semua ada baru pegi
tp ntahla aku pon xde bff
Quote -electrifying- 26-10-2016 03:01 PM
igtkan tak pegi jgak, bru la ssme ssh sng
Quote senduhazab 26-10-2016 04:52 PM
-electrifying- replied at 26-10-2016 03:01 PM
igtkan tak pegi jgak, bru la ssme ssh sng

Kheeennn.....

Bff katenyer      
Quote teha86 26-10-2016 05:01 PM
eleehhh ni pun nak viral...
kwn2 aku suke gak tulis nama member2 kitorg kat atas puncak gunung....
heheh..sampai aku terikot2...
tapi mmg suweet pun...
nama smpai puncak gunung...hahahah
Quote AmandaRollins 26-10-2016 05:11 PM
Klu btul2 bff,topup jela bajet c zera tu..baru sweet
Quote -electrifying- 26-10-2016 05:44 PM

Rupanya bff sekadar tulis nama di cebisan kotak nestle
Quote ronapink 26-10-2016 07:56 PM
hahahaha tilljannah,

atas dunia pun ko tinggal bff
Quote hanisbunny 26-10-2016 08:22 PM
cite mcm ni pon nk up ke?sedehnye life...
Quote munchkin 27-10-2016 12:39 AM
cheap publisiti is still a publisiti
Quote susukambingbest 30-10-2016 12:29 PM
ingatkn bff tlng tong2 duit bg si zera tu dpt g gak. #barulatilljannah
Quote LavaUollss 30-10-2016 02:29 PM
bodohnye ko zera. Padahal kawan2 ko menganjing ko bawak tag nama je. Kalau betul2 bff sweet till jannah, mesti diorang tong2 topup duit ko macam forumer lain cakap tu

Lihat semua komen(23)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

28-2-2024 05:13 AM GMT+8 , Processed in 0.058427 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top