CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Lukisan Mural Di Kelantan Ini Buat Anda 'Feeling' Di Timur Tengah

26-10-2016 11:32 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 9166| Komen: 23|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Negeri Kelantan memang sinonim dan terkenal dengan adat budaya dan bahasanya yang unik.
Negeri Kelantan memang sinonim dan terkenal dengan adat budaya dan bahasanya yang unik.

Tempat ini sering menjadi pilihan orang ramai untuk datang membeli belah dan mendapatkan pelbagai jenis barangan dengan harga yang jauh lebih murah.


Selain pelbagai jenis makanan yang menarik pengunjung datang ke sini, negeri yang diberi jolokan Serambi Mekah ini juga mempunyai banyak tempat menarik untuk dilawati.

Terbaru, tarikan pelancongan baru di sini ialah Souk Fil Madinatul Jadid yang terletak di Jalan Dato Pati, Kota Bharu Kelantan.



Sumber Foto: FB Hanya di Kelate

Menarik sungguh lukisan yang bertemakan Arab dan Timur Tengah ini, sekaligus memberi peluang kepada para pengunjung untuk mengabadikan gambar dan kenangan mereka di sini.

Bukan itu sahaja, banyak penjual yang kebanyakannya wanita berniaga di sekitar kawasan ini dengan pelbagai jenis barangan ditawarkan.

Jadi, tunggu apa lagi, kemas bag dan jom kita menjelajah ke sana, jangan lupa bawa yang tersayang okay? -CARI
14

Bagus
25

Marah
19

Terkejut
6

Sedih
23

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (111 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote antidote 26-10-2016 11:57 AM
cantikk..  
Quote Nenasketum 26-10-2016 12:17 PM
Amat berseni yang melukisnya
Quote AbukRokok 26-10-2016 12:22 PM
wowwww fefeeling arob
Quote chinta89 26-10-2016 12:33 PM
nk g tgk jugaklah.. kalau time cuti hadoi ramai sgt org
Quote Jajabeans 26-10-2016 01:10 PM
kapet tu pun lukis kan..
Quote nuraz.har 26-10-2016 01:50 PM
xdapat pergi arab datang sini punjadillah...ambil feel gitu
Quote -electrifying- 26-10-2016 02:17 PM
arabtown gtewww
Quote ReginaBeauty 26-10-2016 02:17 PM
We have our own culture.

If I were a tourist I wouldnt be amaze by this since this is not our culture.

They want to learn about beautiful Malaysia not Middle East lol

But ya for local this might be interesting tho
Quote lilyuft 26-10-2016 02:49 PM
Menarik jugak ni lain drpd lain
Quote senduhazab 26-10-2016 04:50 PM
Cantik
Quote siskepoh 26-10-2016 06:23 PM
sis sukaa. cantiknya. tapi sikit sangat. mohon tambah lukisan byk lagi
Quote cik-jaja 26-10-2016 06:34 PM
kretip..cantik pon cantik
Quote mujer_in_espejo 26-10-2016 07:39 PM
suke tgk.. cantekk...
Quote hanisbunny 26-10-2016 08:33 PM
tikar yg diorg duduk tu blh terbang x?
Quote seramado 27-10-2016 05:23 AM
Hahahha tikar terbang
Quote batmana 27-10-2016 10:23 AM
ReginaBeauty replied at 26-10-2016 02:17 PM
We have our own culture.

If I were a tourist I wouldnt be amaze by this since this is not our cul ...

mmg bkn utk tarik pelancong arab pn.



Quote hayati_hassan 27-10-2016 10:26 AM
walaupun cantek asal lukis pak arob ?
lukislah ciri2 kelantan byk per
Quote ReginaBeauty 27-10-2016 12:00 PM
batmana replied at 27-10-2016 10:23 AM
mmg bkn utk tarik pelancong arab pn.


Since when tourist means pelancong arab sahaja lol

Untuk tarikan penduduk tempatan, I said this might be interesting since this mural is attractive.

But for me I lagi prefer tonjolkan budaya Malaysia since we too have beautiful culture




Quote ieja_k 27-10-2016 03:46 PM
cantikkkkk

Lihat semua komen(23)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

3-3-2024 04:20 AM GMT+8 , Processed in 0.050734 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top