CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Mayat Bergelimpangan, Nahas Kereta Api Tergelincir Di Cameroon

22-10-2016 01:26 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 5860| Komen: 25

Description: Sebuah kereta api yang sarat dengan penumpang tergelincir di laluan antara dua bandar terbesar di Cameroon pada Jumaat lalu dan menyebabkan sekurang-kurangnya 53 orang terbunuh dan lebih 300 mangsa la ...
Sumber Foto: AFP


Sebuah kereta api yang sarat dengan penumpang tergelincir di laluan antara dua bandar terbesar di Cameroon pada Jumaat lalu dan menyebabkan sekurang-kurangnya 53 orang terbunuh dan lebih 300 mangsa lagi cedera.

Menurut Menteri Pengangkutan Edgar Alain Mebe Ngo'o, ketika kejadian, kereta api antara bandar, Camrail itu sedang dalam perjalanan dari Yaounde ke bandar pelabuhan Douala, telah tergelincir ketika menghampiri stesen kereta api Eseka yang terletak 120 kilometer ke arah barat.

Seorang wartawan Reuters yang kebetulan menaiki kereta api tersebut menyaksikan insiden terbabit dan mengatakan yang dia mendengar bunyi kuat dan gerabak di belakangnya tergelincir dari landasan.

Antara mangsa yang terbunuh adalah kanak-kanak dan wanita selain tiga lagi pekerja kereta api tersebut.

Menurut sumber Reuters, selepas kejadian, seorang saksi yang dikenali sebagai Joel Bineli melihat banyak mayat bergelimpangan di atas landasan. -CARI
42

Bagus
38

Marah
27

Terkejut
33

Sedih
35

Lawak
35

Bosan

Friends Rank (210 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote batmana 22-10-2016 02:40 PM
takziah pada yg terlibat.
Quote wana89 22-10-2016 02:47 PM
Takziah pd mangsa terlibat
Quote FanTasyCreaTioN 22-10-2016 02:48 PM

Quote Manjahati 22-10-2016 02:48 PM
Xkesiannya
Quote FanTasyCreaTioN 22-10-2016 02:53 PM


He said that before the train's departure from Yaounde, a railway employee said additional wagons had been added to the train to accommodate extra passengers, though it was unclear if that played a role in the accident.

Rail officials say the train had been carrying 1,300 passengers instead of the usual 600. The accident comes as heavy rains have caused landslides along roads in the region.

Quote FanTasyCreaTioN 22-10-2016 02:55 PM
[youtube]RZLwcJKzmL8[/youtube]
Quote hafeek 22-10-2016 02:59 PM
takziah pada sapa yg terlibat
Quote FanTasyCreaTioN 22-10-2016 03:00 PM
Update :

The minister, via state broadcaster CRTV, said 55 people had been confirmed dead and a further 575 were injured in the incident, updating an earlier toll



Quote kemaruk 22-10-2016 03:03 PM
Haaa tu la sesak2 lagi nak bercuti kat cameron highland.. kunun berebut nak rasa sejok macam kat negeri omputeh..

Ujung2 tak dapat parking, korang halang jalan dan double parking.. tak pasal2 keretapi nih eksiden sebab elak kereta parking kat bahu jalan..
Quote aqissa 22-10-2016 03:13 PM
Hahaha... Cameroon n Cameran
Quote SalenaGomez 22-10-2016 03:38 PM
TOkojot mak....ingatkan cameron highlands td
Quote zorrro_03 22-10-2016 04:22 PM
kemaruk replied at 22-10-2016 03:03 PM
Haaa tu la sesak2 lagi nak bercuti kat cameron highland.. kunun berebut nak rasa sejok macam kat neg ...

ni lawak bodo apa pulak dalam thread gini...  
Quote Mary_jane 22-10-2016 04:33 PM
Ini cameroon lah. Kesiannya pada mangsa. Moga dipermudahkan kerja2 menyelamat.
Quote sukacactus 22-10-2016 05:28 PM
Wah lebih skali ganda
Dr 600 ke 1300...ramai betul penumpang
Quote sueburn 22-10-2016 06:24 PM
Tergezut hakak.. ingat kat kemren tadi. Takziah pada yg terlibat..
Quote zonan4 22-10-2016 06:28 PM
kemaruk baru lepas minum arak kut... tu yang komen macam tu... mabuk budget 2017
Quote white_musk 22-10-2016 06:39 PM
Edited by white_musk at 22-10-2016 06:41 PM
FanTasyCreaTioN replied at 22-10-2016 02:53 PM
He said that before the train's departure from Yaounde, a railway employee said additional wagon ...


Aku gelak mengikik tgk gmbr tu. Mintak ampom ya  

Sebenarnya APA yg Makcik baju kuning tu buat?     
Quote boyagombak 22-10-2016 07:42 PM
kemaruk replied at 22-10-2016 03:03 PM
Haaa tu la sesak2 lagi nak bercuti kat cameron highland.. kunun berebut nak rasa sejok macam kat neg ...

Bila bukan set2 bukan peon baru lps tgk bajet lalu mabuk bajet 2017 menulis. Eh koram peon tahu apa ni macro dan micro ekonomi tau. Cameroon Highland pun dah ada railway tau lps bajet smlm trus pokjib buat
Quote boyagombak 22-10-2016 07:44 PM
zonan4 replied at 22-10-2016 06:28 PM
kemaruk baru lepas minum arak kut... tu yang komen macam tu... mabuk budget 2017

Janganla x tahu bukan peon tgh tulis micro ekonomi tu Set2 peon xkan faham punya

Lihat semua komen(25)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 01:42 AM GMT+8 , Processed in 0.113961 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top