CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Jakim Bertindak Mengarut & Jahil Dalam Isu Auntie Ann's- Nazri Aziz

19-10-2016 04:23 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 7387| Komen: 53

Description: Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) enggan meluluskan pembaharuan sijil halal hanya kerana nama makanan terdapat perkataan 'Dog', Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Datuk Seri Nazri Aziz yang dit ...


Isu hangat diperkatakan sekarang berhubung Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) enggan meluluskan pembaharuan sijil halal hanya kerana nama makanan terdapat perkataan 'Dog', Menteri Pelancongan dan Kebudayaan,Datuk Seri Nazri Aziz yang ditemui media menyifatkan ia adalah tindakan yang mengarut dan jahil.


Menurut akhbar Malay Mail, kenyataan itu disuarakan oleh Nazri ketika menghadiri ke parlimen siang tadi.

Jelasnya, Jakim tidak harus menjadikan perkara itu sebagai satu isu, ini kerana nama makanan itu dipanggil "Hotdog" tidak bermakna makanan tersebut mengandungi daging anjing.

"Hotdog adalah makanan orang barat, nama bahasa Inggerisnya disebut sebagai Hotdog, sila jangan membiarkan diri kita dilihat macam bodoh sangat, atau orang lain menganggap pemikiran kita sedang semakin mundur ke belakang."

"Keislaman saya tidak akan terjejas hanya kerana makan hot dog, malah sekarang ni saya rasa nak makan hot dog."- CARI




23

Bagus
17

Marah
26

Terkejut
12

Sedih
23

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (119 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Nurul8001 19-10-2016 04:32 PM
Edited by Nurul8001 at 19-10-2016 04:41 PM

Walaupun saya tak gemar nazri ni,tp apa yg dia ckp tu betul juga..
hotdog tu sama dgn sosej..habis cerita..

Sosej tu haramke..
Quote Mkhrisnan 19-10-2016 04:36 PM
"heineken minuman orang barat, malah sekarang saya tengah minum heineken"

Quote tentera_laut 19-10-2016 04:38 PM
betul la nazri ni ckp.. benda2 cam ni la buat org tak suka islam..
Quote Matakilat 19-10-2016 04:40 PM
Mkhrisnan replied at 19-10-2016 04:36 PM
"heineken minuman orang barat, malah sekarang saya tengah minum heineken"

        klaka lah
Quote Mkhrisnan 19-10-2016 04:41 PM

you got my joke bro.


Quote dizzzek 19-10-2016 04:44 PM
jakim agak bodoh
Quote stinggerattacks 19-10-2016 04:51 PM
Mkhrisnan replied at 19-10-2016 04:36 PM
"heineken minuman orang barat, malah sekarang saya tengah minum heineken"

Heineken yang saya minum tidak memabukkan....come on please grow up.... A Mug will not make you drunk....sambungnya lagi....
Wakakakakaka



Quote ketekodok 19-10-2016 05:02 PM
bukan agak. memang dah lama bodoh
Quote Mkhrisnan 19-10-2016 05:04 PM
stinggerattacks replied at 19-10-2016 04:51 PM
Heineken yang saya minum tidak memabukkan....come on please grow up.... A Mug will not make you dr ...

saya tak boleh berfikir dan akan jadi bodoh if i dont drink enough. jadi saya pilih yg baik between two evils. have to choose between being drunk or being dumb ler macha.


Quote Nurul8001 19-10-2016 05:06 PM
Come on la..heineken tu dah sah2 arak..manakan sama dgn hotdog yg sosej tu
Quote tripleid 19-10-2016 05:09 PM
tukar jelah nama pretzel dog tu jadi Pretzel Mak Cik Ani.abis cite
Quote Mkhrisnan 19-10-2016 05:10 PM
Nurul8001 replied at 19-10-2016 05:06 PM
Come on la..heineken tu dah sah2 arak..manakan sama dgn hotdog yg sosej tu

haha, you didn't get my joke. so hang nadim you. huhuhu.





Quote Mkhrisnan 19-10-2016 05:10 PM
Nurul8001 replied at 19-10-2016 05:06 PM
Come on la..heineken tu dah sah2 arak..manakan sama dgn hotdog yg sosej tu

haha, you didn't get my joke. so hang nadim you. huhuhu.





Quote Mkhrisnan 19-10-2016 05:10 PM
Nurul8001 replied at 19-10-2016 05:06 PM
Come on la..heineken tu dah sah2 arak..manakan sama dgn hotdog yg sosej tu

haha, you didn't get my joke. so hang nadim you. huhuhu.





Quote HazeLJoseph 19-10-2016 05:21 PM
Akhirnya ada juga menteri yang mampu menghadam dengan baik. Okay.. Asyik sebut dog ,beer bagai.. Teringin makan coney dog dengan root beer a&w
Quote DeeHanania 19-10-2016 05:50 PM
tripleid replied at 19-10-2016 05:09 PM
tukar jelah nama pretzel dog tu jadi Pretzel Mak Cik Ani.abis cite

Kann...comel nama yer bila dsebut
Quote syadq 19-10-2016 08:09 PM
Hotdog pon ade yg harom kan?  
Quote cmf_almondpecan 19-10-2016 08:15 PM
syadq replied at 19-10-2016 08:09 PM
Hotdog pon ade yg harom kan?

Ada. Sama mcm chicken chop dan nasi lemak pun ada yg haram.
Quote syadq 19-10-2016 08:28 PM
cmf_almondpecan replied at 19-10-2016 08:15 PM
Ada. Sama mcm chicken chop dan nasi lemak pun ada yg haram.

Tulah rasanye isu ni biar je aunty ann settle dgn jakim. Tak perlu tunjuk hero kot.

Lihat semua komen(53)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 07:23 PM GMT+8 , Processed in 0.073384 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top