CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Cinta Tak Kenal Usia : Remaja 18 Tahun Kahwini Ibu Tunggal 42 Tahun

27-8-2016 11:44 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 27506| Komen: 247

Description: Remaja lelaki yang berusia 18 tahun yang berkahwin dengan seorang ibu..

Oleh : Dean BZ



Remaja lelaki yang berusia 18 tahun yang berkahwin dengan seorang ibu tunggal berusia 42 tahun telah menimbulkan pelbagai reaksi netizen.


Pernikahan antara Mohd Sufie dan isterinya, Dayang Sopiah Gusti berlangsung di Masjid Daerah Beaufort pada Selasa lalu turut dihadiri kedua ibu bapa remaja lelaki tersebut.

"Mereka sudah cukup matang untuk membuat keputusan sendiri termasuk berkahwin," kata Alin @ Matalin Utam, 52, bapa kepada Mohd Sufie.

"Apa yang penting, Sufie tidak mengganggu isteri atau milik orang lain dan mereka mahu meneruskan hubungan dengan cara halal disisi Islam.

"Justeru, saya tidak mempunyai masalah dan menganggap Sopiah adalah jodoh yang ditetapkan Allah untuk Sufie," katanya lagi.


Gambar Mohd Sufie dan Dayang Sopiah yang lengkap berpakaian pengantin sedondon berwarna kuning dan coklat menjadi viral di laman sosial Facebook sejak semalam.

Aksi Sufie yang sedang menyarung cincin ke jari Sopiah turut mengundang pelbagai pandangan netizen di seluruh negara.

"Apa masalahnya wanita itu lebir berumur? Meluat baca komen netizen yang tidak boleh terima jodoh orang" - Wazna Tie.

“Apa pun doa lah yang baik2 untuk mereka… jangan dikecam. Sekurang kurangnya dia kahwin sama perempuan jugak… bukan sejenis… atau kunyit… hahahahahahaha!” tulis pemilik akaun Facebook Asif Khairul.

Dayang Sopiah yang juga suri rumah memiliki lima anak berusia lima hingga 16 tahun hasil perkahwinan sebelum ini. Pasangan itu dikatakan sedang bercuti di Kota Kinabalu. - CARI




Sumber - MyNewshub


21

Bagus
26

Marah
16

Terkejut
21

Sedih
22

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (119 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Syd 27-8-2016 07:59 AM
dizzzek replied at 27-8-2016 07:57 AM
kebelakangan ini makcik mendapat sambutan remaja dan doktor muda
masih bergetah


Till jannah
Quote dizzzek 27-8-2016 08:01 AM

cepat
pantas
muktamad
Quote Syd 27-8-2016 08:02 AM
dizzzek replied at 27-8-2016 08:01 AM
cepat
pantas
muktamad

Kombinasi suwit.
Nama dorg.

Makcik ni hawt kot i guess
Quote dizzzek 27-8-2016 08:03 AM
Quote dizzzek 27-8-2016 08:05 AM
Syd replied at 27-8-2016 08:02 AM
Kombinasi suwit.
Nama dorg.

batang muda: ayang fifi
makcik         : iya bang fifi




Quote cHimo 27-8-2016 08:16 AM
ini betul2 luar biasa.... Tahniah laaa..
Quote ultra78 27-8-2016 08:17 AM
Suami: Ayang..
Isteri: Iye bi


So sweet
Quote ringkas 27-8-2016 08:28 AM
Nek wok tu lagi jauh umur
Quote MamaMima711 27-8-2016 08:36 AM
Errrr...x trjangkau di fikiran ku.konfiden level tinggi la akk ni..saggup terima sebaya anak dia.
Mmg best apa ada org muda yg rupa blh tahan nak kat kita tp errr...kalau aku mekasih je lah..
Quote jazaa100 27-8-2016 08:43 AM
Apa keja lelaki tu?

Atau asal berlaki?....
Quote dizzzek 27-8-2016 08:44 AM
jazaa100 replied at 27-8-2016 08:43 AM
Apa keja lelaki tu?

Atau asal berlaki?....

usia gini si laki bole watpe...
Quote matamata 27-8-2016 08:48 AM
You go girl
Girl power
Quote rosasa 27-8-2016 08:56 AM
kat tempat akak pun ada gini, so suwetttt

hari2 penuh wall fb akak dengan selfie sambil simbol love deyols
Quote Pajeri_Nenas 27-8-2016 09:11 AM
Aku BG masa 3 bulan.......
Quote amira_safia 27-8-2016 09:14 AM
perempuan ni tak sedar diri agaknya.  jangan nanti bapak tiri jatuh cinta dengan anak tiri sudah ...
Quote protonpersona 27-8-2016 09:14 AM
Kemut keliling ni...pasti x tertahan
Quote bakawali_04 27-8-2016 09:16 AM
MamaMima711 replied at 27-8-2016 08:36 AM
Errrr...x trjangkau di fikiran ku.konfiden level tinggi la akk ni..saggup terima sebaya anak dia.
M ...

me too..
dari smlm cuba nak hadam..
sukarnya nak terima hakikat
bahawa CINTA tu BUTA..
Quote arasham 27-8-2016 09:46 AM
bakawali_04 replied at 27-8-2016 09:16 AM
me too..
dari smlm cuba nak hadam..
sukarnya nak terima hakikat

Dah ada yg kata mcm khadijah dgn rasullullah... Hmmm... Still tak boleh hadam, demi moore dan ashton kutcher bertahan berapa lama?
Quote dizzzek 27-8-2016 09:58 AM
arasham replied at 27-8-2016 09:46 AM
Dah ada yg kata mcm khadijah dgn rasullullah... Hmmm... Still tak boleh hadam, demi moore dan asht ...

daripada pergi pusat servis berbayar
agak berbaloi
kalau kahwin begini
dapat servis percuma
lepas bosan
cerai la

Lihat semua komen(247)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 04:02 PM GMT+8 , Processed in 0.116324 second(s), 51 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top