CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Terbuka Hong Kong : Datuk Nicol David Mara Ke Separuh Akhir

27-8-2016 11:18 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 3025| Komen: 11

Description: Ratu skuasy negara, Datuk Nicol David, 33 menewaskan cabaran pemain Perancis..

Oleh : Dean BZ

Ratu Skuasy Negara : Datuk Nicol David, Foto : fourthofficial.com



Ratu skuasy negara, Datuk Nicol David menewaskan cabaran pemain Perancis, Camille Serme di suku akhir Terbuka Hong Kong semalam sekaligus melayakkan dirinya ke perlawanan separuh akhir.

Dalam aksi suku akhir di Pusat Sukan Hong Kong Park, Nicol, 33, yang juga pemain nombor tiga dunia menjinakkan Serme 11-8, 13-11, 7-11, 11-2. 

Di separuh akhir, Nicol akan menentang pilihan kelima Nouran Gohar dari Mesir yang mengejutkan pilihan kedua dari England, Laura Massaro 11-8, 11-9, 8-11, 8-11, 14-12 dalam pertarungan sengit yang berlanjutan selama 80 minit. 


Kejayaan melangkah ke perlawanan separuh akhir merupakan "hadiah bermakna" buat Nicol sempena menyambut ulang tahun kelahirannya semalam. - CARI


Sumber - BERNAMA

8

Bagus
17

Marah
8

Terkejut
19

Sedih
10

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (66 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Mopiko 27-8-2016 06:51 PM
sendu je thread kak nicol yang banyak kali jadi juara dunia, mentang2 la bukan badminton yang xde dalam olimpik
Quote miszclassique 27-8-2016 06:57 PM
Squash takde pelapis kah? Kesian dah tgk nicol ni . Its time for her to rest and start a family
Quote missinpiece 27-8-2016 08:07 PM
My idol
Quote dauswq 27-8-2016 08:14 PM
Edited by dauswq at 27-8-2016 08:15 PM

dah kalah dgn pemain nama nouran gohar
10 kali asyik menang jek hong kong open ni, ari ni akhirnya kecundang

maybe stamina dh tak kuat, same gak dgn latuk

apapun 3 kali emas diraih nicol dlm world championship lebih baik dr latuk yg hanya meraih silver 3 kali dlm world championshiop

Quote manjalara_01 27-8-2016 09:54 PM
miszclassique replied at 27-8-2016 06:57 PM
Squash takde pelapis kah? Kesian dah tgk nicol ni . Its time for her to rest and start a family

nicol x kawin lagi ke?
Quote RatuDunia94 27-8-2016 11:52 PM
Rasenya kalo squash ni maduk olympic mesti susah juga msia nk dpt emas sbb silap2 negara china conquer sukan ni..
Quote Decaffeinated 28-8-2016 12:18 AM
RatuDunia94 replied at 27-8-2016 11:52 PM
Rasenya kalo squash ni maduk olympic mesti susah juga msia nk dpt emas sbb silap2 negara china conqu ...

ada gak org kata squash ni takde dalam olimpik sebab kokesen cemburu dengan kejayaan ummah....



Quote RatuDunia94 28-8-2016 12:46 AM
Decaffeinated replied at 28-8-2016 12:18 AM
ada gak org kata squash ni takde dalam olimpik sebab kokesen cemburu dengan kejayaan ummah....
...

Sukan squash ni so membosankan..  Dh la x lps standard Olympic.. Koser umah kokesen nk rasa terancam..
Quote miszclassique 28-8-2016 10:17 AM
manjalara_01 replied at 27-8-2016 09:54 PM
nicol x kawin lagi ke?

Belum lagi.. Tak pernah dgr cerita lak kalo dia dah kahwin. Hehe yg ingat dulu dia ada cakap dia belum nk kahwin
Quote ohnoLia 28-8-2016 10:21 AM
dauswq replied at 27-8-2016 08:14 PM
dah kalah dgn pemain nama nouran gohar
10 kali asyik menang jek hong kong open ni, ari ni akhirnya  ...

Napa lately nicol asyik kalah ye?
Quote Hitman91 28-8-2016 06:13 PM
Naaiblahh olimpik tak ada skuasy..kalau tak dah emas emas emas je.

Lihat semua komen(11)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 09:10 AM GMT+8 , Processed in 0.078988 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top