CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Kaedah Melahirkan Bayi Dalam Air Dilarang- Kementerian Kesihatan

14-7-2016 01:16 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4538| Komen: 16

Description: Kelmarin, Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr S. Subramaniam memaklumkan dalam satu sidang media bahawa kementerian kesihatan mengeluarkan arahan notis bahawa secara rasmi kerajaan melarang kaedah melahi ...
Oleh : TS LOO


sumber foto:http://pic01.babytreeimg.com/



Kelmarin, Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr S. Subramaniam memaklumkan dalam satu sidang media bahawa kementerian kesihatan mengeluarkan arahan notis bahawa secara rasmi kerajaan melarang kaedah melahirkan bayi dalam air dilakukan di mana-mana hospital swasta di negara ini.

Oleh kerana hanya Hospital Pantai, Kuala Lumpur, satu-satunya hospital yang menawarkan perkhidmatan kaedah melahirkan bayi dalam air, jadi notis larangan tersebut hanya diberikan kepada hospital terbabit. 

Selain itu, menurut Timbalan Ketua Pengarah Kesihatan (Perubatan) Datuk Dr S.Jeyaindran kementerian kesihatan masih tiada bukti yang mengatakan kaedah kelahiran seperti itu dapat memberi manfaat kepada para ibu.

Setelah pakar perubatan membuat kajian, rata-rata berpendapat kaedah melahirkan bayi dalam air perlu dilarang sebelum panduan dan peraturan berkaitan kaedah tersebut dihasilkan. 

Tambah beliau juga, setakat ini, Hospital Pantai turut tidak dapat membuktikan tahap keselamatan pelaksanaan kaedah tersebut, oleh itu perkhidmatan berkenaan perlu diberhentikan serta-merta. - CARI




6

Bagus
7

Marah
7

Terkejut
7

Sedih
7

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (41 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote GhostWalking 14-7-2016 01:21 PM
Tan siew loo thread dah ada semalam...
Quote lavaOven 14-7-2016 01:22 PM
GhostWalking replied at 14-7-2016 01:21 PM
Tan siew loo thread dah ada semalam...

semalam semlam la...hari ni hari ni la...


Quote GhostWalking 14-7-2016 01:28 PM
lavaOven replied at 14-7-2016 05:22 AM
semalam semlam la...hari ni hari ni la...

Amboiii...hihihihi
Quote lavaOven 14-7-2016 01:31 PM

kompelen pun tarak guna....mod tarak power mau tutup thread wartawan.

tu pun mod beria ria masih mau jadi mod.

longkang.









Quote GhostWalking 14-7-2016 01:41 PM
lavaOven replied at 14-7-2016 05:31 AM
kompelen pun tarak guna....mod tarak power mau tutup thread wartawan.

tu pun mod beria ria masi ...

Aku ingat ko sayang tan siew loo lebih dari aku  

Selamat Hari Raya bam lava  
Quote lavaOven 14-7-2016 01:45 PM
GhostWalking replied at 14-7-2016 01:41 PM
Aku ingat ko sayang tan siew loo lebih dari aku   

Selamat Hari Raya bam lava

wa tengah puasa 6 ni....2 hari lagi wa lagi raya lagi...




Quote GhostWalking 14-7-2016 02:02 PM
lavaOven replied at 14-7-2016 05:45 AM
wa tengah puasa 6 ni....2 hari lagi wa lagi raya lagi...

Selamat berpuasa    
Quote shi_jewel 14-7-2016 02:04 PM
ramai ke yg beranak dlm tub kt mesia ni?
Quote bolamata 14-7-2016 02:18 PM
dr halina isteri dr angkawasan tu beranak dalam air kat hsptl pantai ni kan...
Quote clarizsa 14-7-2016 02:38 PM
apa2 je laaa.. asalkn boleh beranak.

untungla berjaya pregnant dan beranak...
Quote jetrofa 14-7-2016 02:51 PM

ko nak anak ko jadi juara olimpik synchro swimming ke kak nak beranak dlm air...
Quote artcrime 14-7-2016 03:29 PM
shi_jewel replied at 14-7-2016 02:04 PM
ramai ke yg beranak dlm tub kt mesia ni?

dalam kereta byk..
Quote shi_jewel 14-7-2016 03:35 PM

iye?
Quote pearlady 14-7-2016 09:17 PM
mana2 je la...asal selamat beranak dah laa..

ibu selemat..anak sihat..alhamdlillah
Quote Tapayana 15-7-2016 05:43 AM
bolamata replied at 14-7-2016 02:18 PM
dr halina isteri dr angkawasan tu beranak dalam air kat hsptl pantai ni kan...

haa bini sheikh muszaphar tu beranak dlm air
Quote abangbeca 15-7-2016 05:56 AM
artcrime replied at 14-7-2016 03:29 PM
dalam kereta byk..

Dlm jamban pun byk... Pas banak terus flush...

Lihat semua komen(16)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 10:13 AM GMT+8 , Processed in 0.080268 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top