CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Kes TB Semakin Membimbangkan- Menteri Kesihatan

4-12-2015 09:51 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4607| Komen: 21

Description: Kes batuk kering atau tuberkulosis (TB) di negara ini semakin membimbangkan apabila kira-kira 24,000 kes dilaporkan sepanjang tahun lalu. Kira-kira 24,000 kes penyakit tuberkulosis (tibi) atau ...




Kes batuk kering atau tuberkulosis (TB) di negara ini semakin membimbangkan apabila kira-kira 24,000 kes dilaporkan sepanjang tahun lalu. 


Demikian kenyataan yang disampaikan oleh Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr S Subramaniam kepada pemberita selepas merasmikan Kongres Pertubuhan Respiratori Asia Pasifik (APSR) ke-20 semalam.


Jelas beliau, jumlah itu menunjukkan peningkatan enam peratus berbanding 22,560 kes dilaporkan pada tahun sebelumnya. 


Tambah beliau, ini memang satu perkembangan yang tidak memuaskan kerana kita masih nampak peningkatan kes TB. 


"Antara punca peningkatan penyakit TB ialah ketahanan kuman terhadap rawatan kimoterapi dan ubat, selain kemasukan pendatang asing tanpa izin (PATI) yang kebanyakannya tidak menjalani proses saringan kesihatan," 


- CARI Infonet


Berita selanjutnya : mstar.com.my/
19

Bagus
13

Marah
16

Terkejut
20

Sedih
14

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (96 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cmf_shalom 4-12-2015 08:37 AM
No komeng
Quote nour2001 4-12-2015 08:47 AM
lagi nak bawak masuk 1.5 juta...kerja giler....
Quote AbukRokok 4-12-2015 08:48 AM
kerajaan skrg kerajaan plg gila sejak kemerdekaan
Quote ifanonline 4-12-2015 08:51 AM
hang pa pangkah dacing...hadap la batuk kering tu
Quote gaara_X 4-12-2015 09:08 AM
bawak laa masuk ramai² lagi....deme ingat saringan kesihatan sebelum masuk tu deme wat betul²??....ahaks!! je laa...
Quote aku_best 4-12-2015 09:13 AM
AbukRokok replied at 4-12-2015 08:48 AM
kerajaan skrg kerajaan plg gila sejak kemerdekaan

Kerajaan dan menteri Bingung dan bodoh 18 tingkat....
Quote bluehedgehog 4-12-2015 09:13 AM
zahid: ada aku kesah
Quote haryatie 4-12-2015 09:33 AM
eeehhh yg gi panggil ramai2 lagik masuk tu kenapa..
x bimbang pulak..
Quote pilot 4-12-2015 09:36 AM
skang ni bangla indon buat macam kita plak pendatang...
Quote EJALTI 4-12-2015 09:42 AM
pilot replied at 4-12-2015 01:36 AM
skang ni bangla indon buat macam kita plak pendatang...

Kat tempat car wash, dah ada bangla yg jadi supervisor....bebudak local, nepal dan vietnam jadi kuli uols....
Quote masa_lalu 4-12-2015 09:50 AM
laaaa aku ingat vape puncanya
Quote -electrifying- 4-12-2015 10:07 AM
nour2001 replied at 4-12-2015 08:47 AM
lagi nak bawak masuk 1.5 juta...kerja giler....

Dah masuk skit2 skrg ni, ade vdeo aritu dorg sampai kt airport pki bju hjau brsempena warna negara bangladesh...
Quote ice_sky92 4-12-2015 10:11 AM
Mohon Wak Zahid baca
Quote achik84 4-12-2015 10:16 AM
pekerja imi yg terdedah pd penyakit yg dibawa oleh pekerja asing ni..
ari2 hadap pekerja asing...
yg saringan kesihatan tu kdg2 bukannya bt betoi pn...
Quote bluehedgehog 4-12-2015 10:39 AM
angkara pornogoro si zahid
Quote sara_thrash 4-12-2015 10:54 AM
baguslah, bawaklah masuk ramai lagi
Quote lurve82 4-12-2015 11:15 AM
pertghan thn ni kot ada 2 org student kena kat sini..terus suh cuti..lama lak tu cuti...
Quote cmf_conan 4-12-2015 11:44 AM
pendatang asing satu hal...
warganegara yg antivax tu pon boleh jadi salah satu penyebab jugak tuu..
Quote dani-rox 4-12-2015 07:10 PM
hadiah istimewa utk rakyat Msia

Lihat semua komen(21)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 12:13 PM GMT+8 , Processed in 0.090774 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top