CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Akibat Bunyikan Hon, Lelaki Ditetak Lengan Kiri Hampir Putus

8-7-2016 06:14 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6802| Komen: 24

Description: Mangsa pun bertindak membunyikan hon pada kereta Kancil itu. Akibatnya, tuan punya kereta Kancil terbabit tidak puas hati dan turun kereta, membawa sebilah parang menuju ke arah kereta mangsa.
Oleh : TS LOO


sumber foto: Astro Awani


Berikutan tidak puas hati dibunyi hon, seorang individu bertindak ganas menetak pemandu yang membunyikan hon dengan parang.

Menurut laporan Free Malaysia Today, kejadian tersebut berlaku kira-kira jam 3.30 petang tadi di Jalan Buluh Gading, Kuala Terengganu.

Ketika itu, mangsa bersama isteri dan dua anak mereka dalam perjalanan dari Kemaman menghala ke Besut untuk meziarahi sanak saudara sempena hari raya Aidilfitri. 

Tanpa diduga, apabila kereta mangsa tiba di kawasan kejadian, tiba-tiba sebuah kereta Kancil memotong masuk di hadapan kereta mangsa, disebabkan kejadian itu berlaku dalam sekelip mata, sekali gus mengejutkan mangsa.

Justeru, mangsa pun bertindak membunyikan hon pada kereta Kancil itu. 


Akibatnya, tuan punya kereta Kancil terbabit tidak puas hati dan turun kereta, membawa sebilah parang menuju ke arah kereta mangsa. 

" Mangsa turut keluar dari kereta dan bergelut dengan suspek." 

Menurut pihak polis, dalam pergelutan itu suspek dipercayai melibas parang lalu terkena lengan dan kepala mangsa.

Difahamkan, ketika kejadian, ramai yang berada di sekeliling cuba membantu mangsa.

Kelihatan orang semakin ramai di tempat kejadian, suspek kemudianya melarikan diri dengan kenderaannya dari tempat kejadian.

Bagaimana pun, ketika meninggalkan tempat kejadian, suspek tercicir telefon bimbitnya. 

Kini telefon bimbit itu telah diserahkan kepada pihak polis oleh orang awam yang terjumpanya.

Suspek sedang dikesan oleh polis dan kes disiasat siasat mengikut Seksyen 326 Kanun Keseksaan.- CARI 



6

Bagus
10

Marah
11

Terkejut
6

Sedih
13

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (64 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Esmiria 8-7-2016 06:30 PM
ramainya org kuat bunuh skang
Quote cupu 8-7-2016 06:32 PM
drama indon btol.ttgal tel bimbit plk
Quote manjalara_01 8-7-2016 06:38 PM
kalau dh nampak org tu bawak parang ke ape2 jenis weapon...
baik la jgn kluar kereta....kunci kereta tu..elok blah cepat2...

Quote mak_wa95 8-7-2016 06:42 PM
sama2 panas la ni...

Quote trisnalovezul 8-7-2016 06:52 PM
cupu replied at 8-7-2016 06:32 PM
drama indon btol.ttgal tel bimbit plk

alhamdulillah alloh mau tolong mangsa..sekurangnya logik juga ya kerna bisa berlaku di dunia sebenar
Quote trisnalovezul 8-7-2016 06:52 PM
kasian mangsa..
Quote oppol 8-7-2016 07:12 PM
Sama2 nak tunjuk samseng hmmm.....
Quote si-buta 8-7-2016 07:17 PM
Suspek lembik bapok. Guna parang
Quote tahanlasak 8-7-2016 07:29 PM
.... bahaya2 nk tegur salah x tegur pun salah ...
.... habis mcm mana
.... sabar banyak2
.... banyak keuntungannya
Quote arrowtotheknee 8-7-2016 07:37 PM
Bodohnya. Sendiri buat salah, sendiri mengamuk nak parang2 orang. Mental:
Quote oppol 8-7-2016 11:22 PM
arrowtotheknee replied at 8-7-2016 07:37 PM
Bodohnya. Sendiri buat salah, sendiri mengamuk nak parang2 orang. Mental:

Yang satu tu pulak,kalau test urin mesti positif.orang bawa parang pun brani maju :zz  :zz
Quote boyagombak 9-7-2016 01:22 AM
Hari raya pun mau gadoh2. Irang x puasa memang x dpdt tahan nespu amarah
Quote shamsadis 9-7-2016 01:32 AM
Kalau nak amik lesen dekat  negara GCC ni, hon tu wajib, orang lintas kena hon, kereta  masuk line x der signal kena hon, hon tu kira ko mengakui/ bersetuju dgn tindakan diaorg kalau kat Malaysia ko hon, kena tetak plak
Quote repeat25 9-7-2016 02:07 AM
mak @spiderman80 pompuan sundal pelacur sial babi sial
Quote AkuSeru 9-7-2016 08:26 AM
kalau xpuas hati lebih baik diam dan jgn buat apa2 scr melulu. aku pegang pd satu prinsip

"biar penakut, asalkan bijak"... haha... permainan secara halus nie mmg byk gunakan akal dan kreativiti. terasa bangga btul bila org lain xmampu. kepuasan tak terhingga bila setiap plan satu persatu dpt dirancang dgn begitu detail sekali walau makan masa yg terlalu lame. halus permainan tetap terbaik, dri dulu hingga kini.
Quote AkuSeru 9-7-2016 08:29 AM
nk tunjuk berani sgt, kan dah mendapat parang tu. rileks jer la
Quote sukacactus 9-7-2016 09:10 AM
Mamat parang tu elok pindah india
Ntah berapa org kena tetak nnt
Quote Kejora927 9-7-2016 02:25 PM
AkuSeru replied at 9-7-2016 08:26 AM
kalau xpuas hati lebih baik diam dan jgn buat apa2 scr melulu. aku pegang pd satu prinsip

"biar  ...

So true, menang dlm diam..he he
Quote FanTasyCreaTioN 10-7-2016 05:00 PM
AkuSeru replied at 9-7-2016 08:26 AM
kalau xpuas hati lebih baik diam dan jgn buat apa2 scr melulu. aku pegang pd satu prinsip

"biar  ...
kalau lah FC masih main game perang
FC akan cari orang camni untuk jadi team


revenge is sooooo sweet

Lihat semua komen(24)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 08:11 AM GMT+8 , Processed in 0.159002 second(s), 65 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top