CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Saya Letak Jawatan Bukan Kerana Isu 1MDB - Ahmad Husni

8-7-2016 10:22 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 2863| Komen: 10

Description: Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah menegaskan beliau meletak jawatan sebagai Menteri Kewangan Kedua kerana tidak mahu ditukarkan ke kementerian yang lain dan tiada kaitan dengan isu 1Malaysia Developmen ...
Oleh : TS LOO


sumber foto: mstar


Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah menegaskan beliau meletak jawatan sebagai Menteri Kewangan Kedua kerana tidak mahu ditukarkan ke kementerian yang lain dan tiada kaitan dengan isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB).


"Saya beritahu diri saya, satu hari (nanti) saya akan bersara, tetapi, saya tidak tahu bila. Namun saya putuskan bahawa persaraan saya hanya di Kementerian Kewangan."

"Sebab itu saya bercakap dengan Perdana Menteri, saya beritahu beliau saya akan bersara dengan Kementerian Kewangan, jika anda mahu tukar saya, saya tidak mahu. Jadi, gugurkan saya," katanya kepada pemberita di majlis rumah terbuka Aidilfitri di kediamannya di Sungai Rokam di sini.



Ahmad Husni berkata, beliau tidak mempunyai masalah langsung dengan Perdana Menteri, Kabinet mahupun parti.

Beliau meletak jawatan sebagai Menteri Kewangan Kedua pada 27 Jun sebelum Najib mengumumkan rombakan Kabinet. Selepas itu, beliau juga meletakkan kesemua jawatannya dalam Umno di peringkat pusat, negeri dan bahagian dan hanya kekal sebagai Anggota Parlimen kawasan Tambun.- CARI




sumber info: www.utusan.com.my
28

Bagus
20

Marah
21

Terkejut
29

Sedih
23

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (138 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dizzzek 8-7-2016 10:27 AM
mulianya orang umno ni
Quote akusukaq 8-7-2016 11:35 AM
letak jawatan pun di fitnah tak sebulu dgn bo ss
teruskan jawatan lagi lah di tuduh tamak
tak dapat jawatan pun di tuduh kena singkir. adeii
Quote dizzzek 8-7-2016 11:37 AM
akusukaq replied at 8-7-2016 11:35 AM
letak jawatan pun di fitnah tak sebulu dgn bo ss
teruskan jawatan lagi lah di tuduh tamak
tak dap ...

sila tolong salahkan cina dap
sebab dizzek sudah mendiang sementara
Quote akusukaq 8-7-2016 12:02 PM
letak jawatan di tuduh tak sebulu dgn boss.teruskan jawatan di tuduh tamakkan dedak. tak dapat jawatam di tuduh kena singgir . adeii macai  beraya dgn tohmahan
Quote cm_matjawasp 8-7-2016 12:02 PM
Belum apa apa lagi terlalu excited pembangkang..tuan punya badan belum cakap apa.dah kecoh kononnya tak sebulu dgn Najib..tengok tengok...
Quote cm_matjawasp 8-7-2016 12:02 PM
Belum apa apa lagi terlalu excited pembangkang..tuan punya badan belum cakap apa.dah kecoh kononnya tak sebulu dgn Najib..tengok tengok...
Quote sabbath_shalom 8-7-2016 03:22 PM
Iye lah tu....
Quote dizzzek 8-7-2016 03:23 PM
bukan isu 1mdb - letak jawatan
isu 1mdb - dipecat

Lihat semua komen(10)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-5-2024 01:24 AM GMT+8 , Processed in 0.051360 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top