CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Wall Street Journal Laporkan Amerika Sedia Rampas Aset Berkaitan 1MDB

21-7-2016 09:15 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 22790| Komen: 665

Description: Memetik sumber yang tidak dinamakan, kelmarin Wall Street Journal melaporkan pendakwa raya federal Amerika Syarikat telah siap untuk memfailkan tindakan undang-undang sivil bagi merampas aset yang dik ...
Oleh : TS LOO

sumber foto: google image



Memetik sumber yang tidak dinamakan, kelmarin Wall Street Journal melaporkan pendakwa raya federal Amerika Syarikat telah siap untuk menfailkan tindakan undang-undang sivil bagi merampas aset yang dikaitkan dengan firma pelaburan kerajaan Malaysia, 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Menurut laporan itu, tindakan undang-undang akan difailkan oleh pihak berkuasa di Amerika seawalnya pagi 20hb Julai mengikut waktu tempatan, tambahan lagi difahamkan aset-aset tersebut termasuk hartanah dan aset lain yang dibeli dengan wang yang didakwa disalahgunakan daripada 1MDB.

Para pegawai di Pejabat Perdana Menteri Malaysia berkata mereka belum membaca laporan itu. 1MDB pula tiada komen segera tentang laporan tersebut.

Rampasan aset akan menjadi tindakan pertama pemerintah Amerika berkaitan siasatan ke atas 1MDB, tetapi tidak diketahui aset apa akan dirampas.

1MDB, yang ditubuhkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak pada 2009 sejurus selepas beliau memegang jawatan itu, sedang disiasat kerana pengubahan wang haram di sekurang-kurangnya enam negara, termasuk Amerika, Singapura dan Switzerland.- CARI



sumber info: http://www.wsj.com/
11

Bagus
9

Marah
17

Terkejut
8

Sedih
4

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (53 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dizzzzek 20-7-2016 02:06 PM
ayuh tentera baju merah
mari kita menentang uncle sam habis-habisan
Quote JohnDeSouza 20-7-2016 02:10 PM
Wang rakyat tu
Quote kentel 20-7-2016 02:25 PM
Najib was also investigated in Malaysia after revelations that nearly $700 million was transferred to his personal bank accounts. Critics claimed the money was from 1MDB. Najib has consistently denied any wrongdoing.


no such investigation...kalau ada pun da tutup
Quote Simunggu 20-7-2016 02:53 PM
apa hak amarika masuk sini...aku sula kang..
Quote keren 20-7-2016 03:01 PM
yahudi nasrani murika cemburukan ummah suchi...
Quote kemaruk 20-7-2016 03:04 PM
Anti islam dengki akan kejayaan negara islam pimpinan haji najib
Quote gaara_X 20-7-2016 03:06 PM
ahaks!!...wait n see je
Quote Minami2013 20-7-2016 03:11 PM
Tak boleh buat ape pun sbb Kak Ros kebal
Quote AbukRokok 20-7-2016 03:18 PM
bila nk saman? hari selasa ke
Quote -electrifying- 20-7-2016 03:31 PM
memalukan je
Quote cocorex 20-7-2016 03:33 PM
Berani sungguh mereka dgn PM syumul kita tu
Quote nh83 20-7-2016 03:36 PM
macam-macam  daa..
Quote sipendiam 20-7-2016 03:39 PM
US nak merangkak ke?
Quote biosfree 20-7-2016 03:40 PM
China sedang memerhati....
Quote kumbang7 20-7-2016 03:53 PM
sembang2 minum kopi je..apa pun xdak
Quote woddy 20-7-2016 04:22 PM
hahahahaha.......aku nk tengok apa si kaki kepit ni nk ckp....hahahah
Quote leylapple 20-7-2016 04:29 PM
uuuu..tak sabar nya nak tgk...

Quote M.Rose 20-7-2016 04:38 PM
Gurenti lepas. Spenda basah boleh jadi kering terus.
Quote cak! 20-7-2016 04:53 PM

bersedia la padang matsirat penuh dgn org us

Lihat semua komen(665)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 05:22 PM GMT+8 , Processed in 0.119673 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top