CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

PM Kanada, Justin Trudeau Sertai Majlis Berbuka Puasa Jadi Viral

14-6-2016 11:14 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 7379| Komen: 58

Description: Gambar Trudeau berpeluang berbuka puasa di masjid turut menjadi viral
Oleh Izzah Abbasy

Walaupun tidak menjalankan ibadah puasa, namun Perdana Menteri Kanada, Justin Trudeau menyertai bersama dengan kaum Muslim di negaranya berbuka puasa atau iftar pertama kalinya sejak beliau menjawat jawatan sebagai seorang Perdana Menteri.

Sebuah video beliau menyertai satu majlis berbuka puasa bersama ahli politiknya yang beragama Islam meraih pujian daripada netizen di seluruh dunia.



Video yang dimuat naik di akaun Facebook rasmi Trudeau pada Selasa lalu mendapat lebih jutaan tontonan dalam masa beberapa hari.

Difahamkan, Trudeau menyertai ahli politik terbabit berbuka puasa pada hari pertama Ramadan.

"Adalah satu kesyukuran untuk meraikan majlis berbuka puasa bersama anggota kami yang beragama Islam pada malam pertama Ramadan," tulis Trudeau di Twitter miliknya.

Bukan itu sahaja, gambar Trudeau berpeluang berbuka puasa dan turut solat bersama di masjid menjadi viral.

Netizen menyifatkan beliau sebagai seorang Perdana Menteri yang paling berkaliber berikutan video dan gambar yang menjadi viral di media sosial. - CARI Infonet







14

Bagus
22

Marah
21

Terkejut
19

Sedih
21

Lawak
39

Bosan

Friends Rank (136 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote famri7 12-6-2016 01:57 PM
kalau ummah2 sunni lokal jumpa gambar ini sah2 menetes trus katanya heshe udah pelop isle..
Quote atira 12-6-2016 02:13 PM
mmg tasty sis
Quote dodolgemok 12-6-2016 02:23 PM
Kalau pemimpin dapig buat cenggini di melesia, pasti dituduh lakonan/ jarum2 halus/ kaper lehnat dan lain2 lgi. Ummah meleis dan konsep holier than thou kuat melekat di sanubari
Quote dani-rox 12-6-2016 02:48 PM
Huntunglah rakyat Canada dpt PM kachak bergaya...

Btw Lama tak nampak kak faraway. Moga sihat dan gumbira bersama baby nya.
Quote famri7 12-6-2016 02:50 PM
dodolgemok replied at 12-6-2016 06:23 AM
Kalau pemimpin dapig buat cenggini di melesia, pasti dituduh lakonan/ jarum2 halus/ kaper lehnat dan ...

Eh hello..ummai berjujuran menetes ok lepas lge umum since 2008 kurajaan kebanggaan udah curahkan rm41.6 jewta untuk kemaslahatan islamiyyah..ummah kata ujung2 heshe nampak kebenaran isle.alhamdulillah.
Quote famri7 12-6-2016 02:52 PM
dani-rox replied at 12-6-2016 06:48 AM
Huntunglah rakyat Canada dpt PM kachak bergaya...

Btw Lama tak nampak kak faraway. Moga sihat  ...

Heshe ngisaf kot diserang showoff suami kokeshen di segenap alam...lupa udah nama forumer kepam iitew.
Quote kitty_lynne 12-6-2016 03:50 PM
Edited by kitty_lynne at 12-6-2016 07:51 AM
dani-rox replied at 12-6-2016 06:48 AM
Huntunglah rakyat Canada dpt PM kachak bergaya...

Btw Lama tak nampak kak faraway. Moga sihat  ...

Ada je Faraway dok menghupdate pic baby Imani kt IG... Dh pencen berforum kut
Quote pyropura 12-6-2016 04:39 PM
dodolgemok replied at 12-6-2016 02:23 PM
Kalau pemimpin dapig buat cenggini di melesia, pasti dituduh lakonan/ jarum2 halus/ kaper lehnat dan ...

..sheikh Kepit pejuang isle dengan derma 2.6billion pun tak sanggop makan dalam dulang...   @dizzek @akusukaq

http://3.bp.blogspot.com/-BDdmoE ... erbuka%2Bpuasa6.jpg



Quote pyropura 12-6-2016 04:43 PM
pumimpin kapir lahnat zionis memang bagus, macam ni...

http://www.tnp.sg/sites/default/ ... 3.jpg?itok=xoUc_Foa



Quote dani-rox 12-6-2016 05:27 PM
famri7 replied at 12-6-2016 02:52 PM
Heshe ngisaf kot diserang showoff suami kokeshen di segenap alam...lupa udah nama forumer kepam ii ...

Acik2 poremer nan kepam memang kuat dengki sis.
Quote dani-rox 12-6-2016 05:30 PM
kitty_lynne replied at 12-6-2016 03:50 PM
Ada je Faraway dok menghupdate pic baby Imani kt IG... Dh pencen berforum kut

Oh okay.
Quote mesmerize 12-6-2016 05:50 PM
seronok la heshe dapat merasa beriani pakistan
Quote ciwi1166 12-6-2016 06:00 PM
fuh menyelerakan betul nasi mendi tu..
Quote lurve82 12-6-2016 06:11 PM
terus terang bijik mata...indah betul permandangan...
Quote batman_2007 12-6-2016 06:43 PM
Berselera tgk...
Quote lkick2113 12-6-2016 06:46 PM
PM kanada ni ka yg menyiku ahlul parlimen pembangkang nya yg buat kecoh sebelum proses pengundian dalam sidang parlimennya tempoh hari
Quote monsterwife 12-6-2016 06:49 PM
Apa IG faraway ye?Teringin nak tengok gambar baby dia.
Quote batmana 12-6-2016 07:02 PM
Takat mkn buka,sapa2 pn bole buat.cube buat cm  Membe non muslim aku msa study dlu.siap puasa penuh satu hari,bru buka sama2.barula ramai respek abis.
Quote brownstone 12-6-2016 07:07 PM
Sana mufti sibuk nak foster relation dan terangkan keindahan islam, sini mufti dok sebok nak tanam kebencian dan salahfaham ttg islam.

Lihat semua komen(58)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-6-2023 04:27 PM GMT+8 , Processed in 0.204779 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top