CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Christina Grimmie, Bintang The Voice & Youtuber Meninggal Dunia Ditembak

14-6-2016 11:56 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 11881| Komen: 48

Description: Grimmie ditembak tiga kali ketika dia sedang memberi tandatangan kepada peminatnya
Oleh Izzah Abbasy

Penyanyi, pemain piano dan penulis lagu Christina Victoria Grimmie yang berasal dari Amerika Syarikat meninggal dunia ditembak di Plaza Live, Orlando, Florida selepas membuat konsert pada 10 Jun 2016, Jumaat lepas.

Beliau yang lahir di Marlton, New Jersey, Amerika Syarikat pada 12 Mac 1994 meninggal dunia pada usia 22 tahun.

Christina Grimmie terkenal sebagai Youtuber dan menyanyikan lagu-lagu artis terkenal seperti Demi Lovato, Selena Gomez, Christina Aguilera, Miley Cyrus, Justin Bieber, Katy Perry.

Pada 10 Jun, Grimmie ditembak tiga kali ketika dia sedang memberi tandatangan kepada peminatnya di konsert beliau.

Penembaknya yang kini sudah diketahui identitinya kemudian bunuh diri dengan menembak dirinya sendiri setelah dihalang oleh kakak Grimmie. Christina Grimmie dibawa ke hospital dan meninggal pada keesokan harinya, 11 Jun 2016 Sabtu.

Polis mengesahkan pembunuh bintang popular The Voice iaitu Kevin James Loibl adalah seorang lelaki berkulit putih berusia 27 tahun. Loibl membawa dua senjata api dan sebuah pisau ketika dia menembak penyanyi berusia 22 tahun itu semasa konsert di Orlando. - CARI Infonet












 

17

Bagus
21

Marah
24

Terkejut
13

Sedih
12

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (97 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kemaruk 11-6-2016 06:56 PM
Pernah tengok video dia nyanyi lagu titanium dulu..

Dah meninggal ke? Meninggal hari jumaat, bulan ramadhan..
Quote famri7 11-6-2016 06:56 PM
kemaruk replied at 11-6-2016 10:56 AM
Pernah tengok video dia nyanyi lagu titanium dulu..

Dah meninggal ke? Meninggal hari jumaat, bula ...

lepas seksaan kuburlah heshe..
syukuur dek.
Quote ice_sky92 11-6-2016 07:01 PM
Macam mana boleh lepas security?

Even botol air pun tak boleh bawa masuk consert....
Quote ice_sky92 11-6-2016 07:01 PM
Macam mana boleh lepas security?

Even botol air pun tak boleh bawa masuk consert....
Quote ultra78 11-6-2016 07:03 PM
Itulah negara yg mudah sangat dapatkan senjata api.
Quote cHimo 11-6-2016 07:04 PM
Speechless.. RIP.
Quote dani-rox 11-6-2016 07:11 PM
America, Land of the free katanya... Free to wield a gun.  >__>

tak kenal tapi, RIP Christina Grimmie.
Quote AbukRokok 11-6-2016 07:13 PM
kenal christina aguilera jewwwwwww
Quote exclusive_vvip 11-6-2016 07:16 PM
Baru bc kat fb td...
Quote Ohhsem 11-6-2016 07:18 PM
famri7 replied at 11-6-2016 06:52 PM
YouTube and 'The Voice' star Christina Grimmie shot and killed in Florida
The Voice and YouTube sta ...

Mak lu pelacur selalu kena temvak air mani kt muka sama bangla

Quote finesse 11-6-2016 07:51 PM
dani-rox replied at 11-6-2016 07:11 PM
America, Land of the free katanya... Free to wield a gun.  >__>

tak kenal tapi, RIP Christina Gri ...

Jepun pun sama sis cuma giat buat pemeriksaan mental dsb bg pemegang lesen. Aku rasa uncle sam ni stakat bg lesen jah kot.. sebab tu ak x hingin nak jejak kaki kat sana.   
Quote Mary_jane 11-6-2016 08:13 PM
RIP christina.
Quote sukacactus 11-6-2016 08:29 PM
Ni yg ank aku ckp ptg td...xingat dah yg mana satu
Quote red_cattleya 11-6-2016 08:52 PM
habislah semua celeb hollywood mesti risau terkena jgk..
Quote hanakikan 11-6-2016 09:57 PM
Ya ampun. akak baru je dengar lagu dia duet dgn adam dlm the vpice. Rip christina. Tp dlm the voice suara dia biasa2 je. Bukan fav akak masa season dia compete ari tu
Quote berusjamban 11-6-2016 10:07 PM
Sumpah xkenal sape dia ni, xfollow voice time dia masuk
Quote krepek_pisang 11-6-2016 10:35 PM
follow dia mase the voice.... my fav ..nyanyi lagi dark horse sedap gile... slame ni x de prasaan sangat ngan lagu tu......


pure and raw talent.....
Quote honeylynn 11-6-2016 10:43 PM
Start kenal& minat sejak dia dari zaman youtube cover lagu2 popular..pastu dia dapat tempat dalam the Voice..then tak follow dah sbb rasa masa cover youtube suara dia lg best & pure.. Dlm the Voice suara biasa2 la pulak.. Papepun RIP Christina Grimme..kesian..muda lg& kerjay baru nak naik..
Quote miu84 11-6-2016 10:45 PM
Gila lah nyawa habis sebegitu jah dek kerana manusia yang mental.

Lihat semua komen(48)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 03:03 PM GMT+8 , Processed in 0.054199 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top