CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Khir Toyo Keluar Penjara Awal Dengan Sistem Parol

30-3-2016 11:54 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 6952| Komen: 33

Description: Beliau dipenjara 12 bulan selepas didapati bersalah oleh hakim Datuk Wira Mohtarudin Baki
Oleh Izzah Abbasy

Selepas menjalani hukuman selama enam bulan di Penjara Kajang, akhirnya Bekas Menteri Besar Selangor, Dr Mohamad Khir Toyo diberi parol bermula Selasa.

Permohonan peguam bekas MB Selangor itu diluluskan Lembaga Parol selepas mengadakan mesyuarat pada pagi semalam.


Melalui sistem parol, Mohamad Khir dibebaskan lebih awal oleh kerajaan dan dibenarkan menjalani aktiviti harian dengan pemantauan pihak penjara.

Beliau dipenjara 12 bulan selepas didapati bersalah oleh hakim Datuk Wira Mohtarudin Baki di Mahkamah Tinggi Shah Alam.

Mohamad khir, 46, dan isterinya, Zahrah Kechik, 46, dituduh mendapatkan barangan berharga iaitu dua lot tanah serta sebuah rumah di Shah Alam daripada Syarikat Ditamas melalui pengarahnya, Shamsuddin Hayroni.

Hartanah yang terletak di Seksyen 7 itu diperoleh dengan harga 3.5 juta ringgit, sedangkan ia dibeli oleh syarikat itu pada 23 Dis 2004 pada harga RM6.5 juta. - CARI Infonet

12

Bagus
15

Marah
11

Terkejut
12

Sedih
10

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (75 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zorrro_03 29-3-2016 08:16 PM
Molek lah sel dia kosong.  Kasi sumbat cina pulak...
Quote Syd 29-3-2016 08:17 PM
LGE bila nak ikut jejak langkah?

satu penghormatan occay kalau ahli politik jadik banduan
Quote Syd 29-3-2016 08:18 PM
Selamat Hari Raya


Quote aku.semut.merah 29-3-2016 08:43 PM
Kira malam pertama la khir toyol dgn bini dia malam ni kan
Quote Syd 29-3-2016 08:46 PM
aku.semut.merah replied at 29-3-2016 08:43 PM
Kira malam pertama la khir toyol dgn bini dia malam ni kan

huntung arrrrr

tak sabar nak baca buku pengalaman dia

kot-kot ada pengalaman cuba dibuli kutip sabun jatuh ke apa

eh, macai tak mo pegi interview dia ka?




Quote akusukaq 29-3-2016 08:51 PM
tapi tohkong memang kebal, ujung ujung kekal jadi penunggu kuil, macai sembah siang malan
Quote dcruins 29-3-2016 09:02 PM
Edited by dcruins at 29-3-2016 09:07 PM

Khir Toyo dah selesai, sedar-sedar laaa Wak, harap2 masih boleh practice profession lama jadi doktor gigi ....

Lim Toyo pulak lepas ni, boleh beli masa laaaa supaya lawyer lengah-lengah kan masa di court nanti, bertahun gak ikut kemampuan putar alam lawyer2.....

perhatian untuk pegawai penjara!!, pastikan ruang cell Mr Lim ni feng shui baikkk punya!!, kalau tak nanti jatuh saham cell tu pulak, under-valued laaa kata kannn.....
Quote wana89 29-3-2016 09:08 PM
dcruins replied at 29-3-2016 09:02 PM
Khir Toyo dah selesai, sedar-sedar laaa Wak, harap2 masih boleh practice profession lama jadi doktor ...

khir toyo dah habis penjara Walaupun politik heol dah kira kiok dah, at least boleh juga survive buka Klinik gigi.. Hujung2 dapat gak income berpuluh ribu riban sebulan.. Untung la..
LGE pun accountant berdaftar.. Politik kiok pun buka firm, aman2 lagi..
Quote sgbuloh 29-3-2016 09:16 PM
berbaloi jugak ler masuk dalam 6 bulan. beli rumah murah 3 juta rm. sapa nak bagi?
Quote Syd 29-3-2016 09:17 PM
sgbuloh replied at 29-3-2016 09:16 PM
berbaloi jugak ler masuk dalam 6 bulan. beli rumah murah 3 juta rm. sapa nak bagi?

rumah yang macam istana tuh.


Quote kluangman 29-3-2016 09:48 PM
sgbuloh replied at 29-3-2016 09:16 PM
berbaloi jugak ler masuk dalam 6 bulan. beli rumah murah 3 juta rm. sapa nak bagi?

Rumah dah kena sita.
Apa yang untungnya?
Quote aku.semut.merah 29-3-2016 09:54 PM
Syd replied at 29-3-2016 12:46 PM
huntung arrrrr

tak sabar nak baca buku pengalaman dia

Haha! aku tengok muka khir toyol ni pun ala2 sipi2 muka gayah
Quote cmf_almondpecan 29-3-2016 10:26 PM
Syd replied at 29-3-2016 08:17 PM
LGE bila nak ikut jejak langkah?

satu penghormatan occay kalau ahli politik jadik banduan

LGE mmg bekas banduan. Khir Toyo yg ikut jejak langkah LGE masuk penjara.
Quote Syd 29-3-2016 10:28 PM
cmf_almondpecan replied at 29-3-2016 10:26 PM
LGE mmg bekas banduan. Khir Toyo yg ikut jejak langkah LGE masuk penjara.

masuk kerap kali laaa
macam Nuar Berahim


Quote cherub 29-3-2016 10:35 PM
Syd replied at 29-3-2016 10:28 PM
masuk kerap kali laaa
macam Nuar Berahim

Nuar masuk keluar jel xde kerja pun berbelanja lebih mewah dari menteri korup. Baloi la kan.
Quote cherub 29-3-2016 10:37 PM
LGE bolehla masuk pasni tapi akak rasa sbb kesyumulan dan kesucian khalifah tokong yg ramai penyembah heols mungkin selamat. Beberapa org kuat bar council itu heols yg berikan datoship. Resmi eskimo tinggal ikan serata jalanan.
Quote Acong_II 30-3-2016 01:37 AM
bila tohkong LGE akan ikut jejak langkah khir toyol? BTW cinapek tu bukannya tak biasa dok dalam jail   
Quote shamsadis 30-3-2016 02:17 AM
Dikosongkan sebab ada ahli baru ka
Quote AdamCopeland 30-3-2016 04:22 AM
shamsadis replied at 30-3-2016 02:17 AM
Dikosongkan sebab ada ahli baru ka

ahli baru tengah tgk feng shui dulu
bila dpt green light sifu dia masuk la

Lihat semua komen(33)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

4-12-2023 05:20 AM GMT+8 , Processed in 0.046119 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top