CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Selepas Trending #2kerja, Ahmad Maslan Popularkan #tambahpendapatan

5-1-2016 01:32 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 6273| Komen: 30

Description: Posting saya di Twitter itu dilihat keseluruhannya bukan ambil satu dan keluarkan yang satu itu, keluar daripada konteks cadangan saya
Oleh Izzah Abbasy

Setelah #2kerja diputarbelitkan sesetenagh pihak, Datuk Ahmad Maslan, Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri mahu mempopularkan hashtag baharu yang dikenali dengan #tambahpendapatan.



Katanya #tambahpendapatan adalah selaras dengan usaha kerajaan untuk membantu meningkatkan pendapatan rakyat.

"Bererti apakah idea-idea yang boleh dibuat oleh agensi-agensi (MITI) bagi membantu menambah pendapatan rakyat.

"Ini penting apabila kita menceritakan mengenai kos sara hidup kaedah yang terbaik ialah menambah pendapatan rakyat," katanya.

"Posting saya di Twitter itu dilihat keseluruhannya bukan ambil satu dan keluarkan yang satu itu, keluar daripada konteks cadangan saya iaitu kerja sedia ada, campur bisnes online mengikut peraturan pada waktu malam atau hujung minggu. Itu sepatutnya jadi rumusan. Namun mereka membuat rumusan salah termasuk Lim Kit Siang," jelas Ahmad. - CARI Infonet

16

Bagus
14

Marah
20

Terkejut
18

Sedih
33

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (121 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dizeck 5-1-2016 09:14 AM
good job dato' ahmad maslan
Quote putehkundor 5-1-2016 09:22 AM
#kemaslanan
Quote rospinki 5-1-2016 09:26 AM
even anak aku yg ump 14 tahun tu clik2 phone kt insta je dia bole buat online income masa cuti nk abis 2 minggu tu dia dpt kt 300 profit..aku tukang buat  online transaction per transaction aku caj 1.50 hehehe..dia argue pesal mahal sgt..aku ckp bank pon cas mak .50 sen each trans.1.00 cas servis dan professional.
Quote periakuning 5-1-2016 09:27 AM
Dmm   am lpynn  vgfzzd5sbelwcf7pootdpkkkkonjm
Quote rospinki 5-1-2016 09:31 AM
tapi bagi sesetengah org ..apa je idea ada je diorg twist mgikut acuan life dia..dan kemahuan dia nk keja based on their interest..tapi bagi aku masih ada ruang yg bole aku gunakan to make it a useful idea.
Quote noor2 5-1-2016 09:35 AM
Setakat kata2 tp hasilnya x de buat apa...tambang dan kos  segala barang....tol..lrt....ktm...korang naikkan jugak....minyak ni pun bulan ni ja syukur turun....bulan depan x tau lagi ....
Quote akik 5-1-2016 09:41 AM
rospinki replied at 5-1-2016 09:26 AM
even anak aku yg ump 14 tahun tu clik2 phone kt insta je dia bole buat online income masa cuti nk ab ...

anak kau jual barang ke apa?
Quote gaara_X 5-1-2016 09:42 AM
entah laa.....layan je
Quote rospinki 5-1-2016 09:45 AM
akik replied at 5-1-2016 09:41 AM
anak kau jual barang ke apa?

jual barang ..biasala teenager punya merchandise ..bag.. baju.. kasut etc.
Quote bluehedgehog 5-1-2016 09:46 AM
sblm ni musim ismail penyu...
skg musim maslan pontian lak...
Quote qronaldo7 5-1-2016 10:06 AM
rospinki replied at 5-1-2016 09:26 AM
even anak aku yg ump 14 tahun tu clik2 phone kt insta je dia bole buat online income masa cuti nk ab ...

anak sis wat ape??
Quote Kukukakikakakmu 5-1-2016 10:10 AM
terbaik encik ahmad maslan
Quote rospinki 5-1-2016 10:11 AM

online bisnes la..sis igt wat apa?
Quote Simunggu 5-1-2016 10:13 AM
semalam aku tengok dokumantari TV pasal Habal Habal di Mindano, Filipin...

Habal habal ini mcm baca lah gitu...motosikal yg diubah suai supaya boleh angkat ramai penumpang dan barang...

ada yg membawa habal habal ini sebenarnya juga tentera yg menjaga keamanan kampung... masa freenya dia membawa habal habal mcm taxi lah...katanya utk menambah pendapatan...dia bersyukur dan anak tunggalnya senang dapat makan 3 kali sehari dan melanjutkan pelajaran ke kolej....

renung renung kan lah...
Quote qronaldo7 5-1-2016 10:15 AM
rospinki replied at 5-1-2016 10:11 AM
online bisnes la..sis igt wat apa?

menarik. umor 14 juai ape
Quote krustykrab 5-1-2016 10:16 AM
rospinki replied at 5-1-2016 10:11 AM
online bisnes la..sis igt wat apa?

hahahhahaha

sorry tak tahan nak gelak

Quote cabalero 5-1-2016 10:17 AM
ahmad maslan...ahmad maslan
hahahaha




Quote rospinki 5-1-2016 10:19 AM
qronaldo7 replied at 5-1-2016 10:15 AM
menarik. umor 14 juai ape

menarikla sgt..sis igt 14 thun tau mengelitis kt wechat kt insta je ka..pastu shake2 ada org nk kenal
Quote -electrifying- 5-1-2016 10:19 AM
#maslanhuhu

Lihat semua komen(30)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 02:59 PM GMT+8 , Processed in 0.064837 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top