CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kes Lari Barang Kemas: Polis Nasihat Hati-Hati Beli Harga Murah

6-1-2016 11:43 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 6985| Komen: 26

Description: Polis mengingatkan penduduk setempat supaya berhati-hati ...


Oleh Fyruz Hanna

KUALA TERENGGANU: Polis mengingatkan penduduk setempat supaya berhati-hati dengan tawaran barang kemas yang dijual murah kerana mungkin ia hasil curi.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri ACP Wan Abd Aziz Wan Hamzah menasihati orang ramai untuk terus melaporkan jika berhadapan dengan situasi individu yang datang menawarkan barang kemas dengan harga murah.

Ini susulan kejadian barang kemas bernilai RM200,000 yang dilarikan dari sebuah kedai emas di Bukit Payong, Marang pada Sabtu.

Dalam kejadian itu, polis berjaya menahan lelaki lembut selepas kira-kira 36 jam melarikan sedulang barang kemas. -CARI Infonet.

Sumber: astro awani
5

Bagus
6

Marah
9

Terkejut
27

Sedih
5

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (55 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote gaara_X 6-1-2016 12:21 PM
ooOooo.....salah tetap salah...
Quote alinone78 6-1-2016 12:23 PM
owhhh emas murah sapa tak mao
tapi tengok gaya macamn 20g ke atas j
kalau depa letak 155g pun mau 3000 juga la seketoi
Quote qronaldo7 6-1-2016 12:30 PM
oo emas curi kalau kite beli salah ke eh?

sbb kita xtau pun asal usul
Quote chinta89 6-1-2016 01:42 PM
tak padang ngang pondang ah mung nih!
Quote noraidil_06 6-1-2016 04:26 PM
qronaldo7 replied at 6-1-2016 12:30 PM
oo emas curi kalau kite beli salah ke eh?

sbb kita xtau pun asal usul

Slh dik.wpun kdg2 kite innocent.mmg tatau. Blh disabit 'memiliki brg curi or melupus brg curi'. Gitu la seingat sis.
Quote dekmieDandy 6-1-2016 04:42 PM
qronaldo7 replied at 6-1-2016 04:30 AM
oo emas curi kalau kite beli salah ke eh?

sbb kita xtau pun asal usul

salah dik... kalau polis rampas buat bahan bukti, ko x kan dapat balik pon emas tu, ganti rugi pon x dapat
Quote qronaldo7 6-1-2016 05:39 PM
noraidil_06 replied at 6-1-2016 04:26 PM
Slh dik.wpun kdg2 kite innocent.mmg tatau. Blh disabit 'memiliki brg curi or melupus brg curi'. Gi ...

hoho.. jgn kite plak kene penjara sudah
Quote qronaldo7 6-1-2016 05:40 PM
dekmieDandy replied at 6-1-2016 04:42 PM
salah dik... kalau polis rampas buat bahan bukti, ko x kan dapat balik pon emas tu, ganti rugi pon ...

klu dia nagkut emas je xpe. kang2 xpsl2 kita pn disabit
Quote noraidil_06 6-1-2016 05:53 PM
qronaldo7 replied at 6-1-2016 05:39 PM
hoho.. jgn kite plak kene penjara sudah

Sampai 2 thn noks kena jail.
Quote qronaldo7 6-1-2016 05:55 PM
noraidil_06 replied at 6-1-2016 05:53 PM
Sampai 2 thn noks kena jail.

aik kita mangsa keadaan???
Quote noraidil_06 6-1-2016 06:08 PM
qronaldo7 replied at 6-1-2016 05:55 PM
aik kita mangsa keadaan???

Kbykn yg beli tau bende tu brg curi.kdg2 they are looking for it ye noks. My fren's house kena rompak, polis bg tau kt risikan 'nak beli brg brand sekian2'. Kbtln brg kwn i tu rare.sekejapan je dpt cekup.
Quote qronaldo7 6-1-2016 06:14 PM
noraidil_06 replied at 6-1-2016 06:08 PM
Kbykn yg beli tau bende tu brg curi.kdg2 they are looking for it ye noks. My fren's house kena rom ...

wow jual online kah? bahaya nih
Quote kemaruk 6-1-2016 06:15 PM
polis cakap jangannnnnnn
Quote lavadollar 6-1-2016 06:16 PM
kemaruk replied at 6-1-2016 06:15 PM
polis cakap jangannnnnnn

tapi lu buat juugakkk...lu degil monyet...degil...

kan dah popular..

rasain lue.




Quote kemaruk 6-1-2016 06:18 PM
result SPM 8A+ tuuuuuu... markah 95%


Quote lavadollar 6-1-2016 06:20 PM
kemaruk replied at 6-1-2016 06:18 PM
result SPM 8A+ tuuuuuu... markah 95%

org pandai cam wa....jgn kata 8A+..kalu wa ambik 20 subjek..20A+ tau wa score...
lain la bahlol cam lu...kisah firaun pun baca seribu kali pun tetap lu tarak faham..

bongok..keturunan.





Quote kemaruk 6-1-2016 06:24 PM
nasib dia tak kata dapat A star star

tolong, sesape, bagitau kat dia, result SPM takde plus plus
Quote lavadollar 6-1-2016 06:27 PM
kemaruk replied at 6-1-2016 06:24 PM
nasib dia tak kata dapat A star star

tolong, sesape, bagitau kat dia, result SPM takde plus plus

bodohnya lu ni...




Quote kemaruk 6-1-2016 06:34 PM
A : berapa result SPM ko?

B : aku dapat 8A... yahoooo!!!

A : booo, aku lagi terel... dapat 8A+.. matematik moden aku dapat 99% tauuuu

B : eh, camne boleh ada plus pulak

A : bodonye lu ni!!!!!

B : result SPM mana ada plus2 laaa

A : (alamak, kantoi.. camne nak cover ni..aaa, guna alasan lupa..klasik) ntah..lupa...yg pasti..wa semua A tarak B C D E F..
http://mforum.cari.com.my/forum. ... d=942598&page=2



Lihat semua komen(26)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 02:11 PM GMT+8 , Processed in 0.081082 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top