CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Gelaran Datuk: Raja Repot Kena Angkut Hari Ini, Kacau Betul- Rani Kulup

6-1-2016 11:59 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 9971| Komen: 35

Description: beliau dipanggil untuk memberi keterangan kepada Polis Melaka tengah di Balai Polis Gombak....


Oleh : Fyruz Hanna

Berikutan pemberian gelaran Datuk yang diterima Abdul Rani Kulup, beliau dipanggil untuk memberi keterangan kepada Polis Melaka tengah di Balai Polis Gombak.

"Atas persetujuan saya, mereka bawa saya ke Balai Polis Gombak. Soalan-soalannya biasa sahaja. (Antaranya) kenapa saya menerima darjah kebesaran yang tidak diiktiraf.

"Jawapan saya mudah, saya ambil (sebab) orang bagi. Bukan senang nak dapat Datuk Paduka. Ini pula ada Sultan yang nak beri, bukan kena bayar apa-apa pun," katanya ketika ditemui pemberita selesai memberi keterangan seperti dipetik dalam Sinar Harian.


Ditanya mengenai persiapan persalinan sewaktu menerima 'anugerah' tersebut, Rani Kulop mengaku disediakan oleh Sultan Melaka.

"Salahkah saya ambil? Kalau salah, bagilah yang tak salah. Yang betul mana?

"Lima tahun saya aktif membuat repot polis hinggakan saya digelar Raja Repot. Bukan saya gelar tapi mereka yang gelar saya. Raja Repot kena angkut hari ini, kacau betul," katanya. -CARI Infonet.

Sumber:SinarHarian
3

Bagus
9

Marah
7

Terkejut
11

Sedih
2

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (39 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote melinda_kerr 6-1-2016 09:30 AM
Dia ni kerja apa? Nampak gambar aritu anak2 kecik lagi.
Quote yenil95 6-1-2016 09:44 AM
wah..detail betul reporter ni..siap bagi  kereta apa brand apa lagi..
Quote bluehedgehog 6-1-2016 09:52 AM
apasal dia x join umno jadi menteri seperti maslan?
Quote chinta89 6-1-2016 09:54 AM
gila pangkat..
Quote Modngengade 6-1-2016 09:57 AM
bluehedgehog replied at 6-1-2016 01:52 AM
apasal dia x join umno jadi menteri seperti maslan?

tergugatlah kebadutan ahmad maslan sis
Quote zamzarai 6-1-2016 10:32 AM
apasal x tangkap sultan Melaka sumbat trus dalam jail.duk luar tiap2 tahun buat majlis penganugerahan.
Quote JDT 6-1-2016 10:35 AM
Memang hadap pangkat...sanggup minta 'yang tak salah kalau yg ' sultan melaka' tu bagi yg salah'
Quote Themilo 6-1-2016 11:31 AM
JDT replied at 6-1-2016 02:35 AM
Memang hadap pangkat...sanggup minta 'yang tak salah kalau yg ' sultan melaka' tu bagi yg salah'

Takde Sultan/Raja pun nak bagi pingat kat dia nih. kosser sangat.
Quote mbhcsf 6-1-2016 11:34 AM
hehehe i mean i kekadang laa nak tergelak dengan senario ini - ada tak hal lain yang perluan priority yang perlu diselesaikan - yg kritikal daripada dok keliting isu hamba Allah ni dapat anugerah yg kita pun tahu ...

i mean ? ini pun nak hype melebih lebih
Quote all4rez 6-1-2016 11:36 AM
Rani Kulop = Peyno...
Quote stilla 6-1-2016 11:43 AM
Lawak lah sgt ayah kulup ni
Quote obelisk 6-1-2016 11:43 AM
[fbv]986417541405010[/fbv]
https://www.facebook.com/sinar.tv/videos/986417541405010/?theater

Quote alinone78 6-1-2016 12:06 PM
betoi juga dah ada orang nak bagi
tadah j lah

gelaran yang raja sulu bagi pun ada orang malaysia kaut
Quote khairulazuan 6-1-2016 12:33 PM
HUHUHU



Quote MizzAPI 6-1-2016 01:46 PM
adoiiii lawak
Quote dewi 6-1-2016 01:59 PM
dia ni masih dok dlm realiti kehidupan ke tak

yg kasi anugerah pun sultan melaka yg katun tu , x kan la nak take so serious the pangkat katun yg di bagi

Quote kluangman 6-1-2016 03:51 PM
Terima anugerah salah
Terima "derma" salah tak?
Hehehehehe
Quote selipar_hijau 6-1-2016 04:04 PM
"Salahkah saya ambil? Kalau salah, bagilah yang tak salah. Yang betul mana?" << cuba ayah try pi mintak kat Sultan Pahang
Quote kambinggila 6-1-2016 04:12 PM
bluehedgehog: apasal dia x join umno jadi menteri seperti maslan?


maslan takut ada yang pandai sikit dari dia. so maslan tak kasi

Lihat semua komen(35)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 06:10 PM GMT+8 , Processed in 0.092898 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top