CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Rebat GST Kad Prabayar, Masih Ramai Yang Tidak Faham

5-1-2016 11:47 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 4013| Komen: 13

Description: Mulai 1 Jan hingga 31 Dis tahun ini pelanggan prabayar di negara ini menerima rebat bersamaan dengan jumlah GST yang akan dikredit
Oleh Izzah Abbasy

Kementerian Komunikasi dan Multimedia memastikan pelaksanaan kaedah rebat GST bagi kad prabayar yang dilaksanakan 1 Jan lepas difahami sepenuhnya dalam tempoh dua hingga tiga minggu pelaksanaannya.



Syarikat penyedia perkhidmatan telekomunikasi digesa memberi penerangan berterusan kepada pengguna supaya kaedah rebat Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) bagi kad prabayar dapat difahami sepenuhnya.

Timbalan Menterinya Datuk Jailani Johari berkata kementerian meminta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) mengeluarkan Prosedur Operasi Standard (SOP) untuk dikongsi bersama pembekal perkhidmatan telekomunikasi, penjual kad prabayar dan pengguna.

"Masih ada yang tidak pasti mengenai kaedah rebat ini kerana baharu dilaksanakan dan saya percaya setelah berlangsung selama dua hingga tiga minggu, masyarakat akan jelas mengenai perkara ini, namun penerangan secara berterusan perlu dilakukan"

Mulai 1 Jan hingga 31 Dis tahun ini pelanggan prabayar di negara ini menerima rebat bersamaan dengan jumlah GST yang akan dikredit secara terus ke akaun prabayar mereka. - CARI Infonet

Info : Astro Awani
Foto : www.mobile88.com
 


15

Bagus
21

Marah
20

Terkejut
17

Sedih
15

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (100 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote qronaldo7 5-1-2016 10:30 AM
cas gst > pulangkan balik

serupa xpayah
Quote mizz_fatyn 5-1-2016 10:33 AM
wateverrr..
Quote kivio 5-1-2016 01:04 PM
Puncanya kjaan la.
Dah bpuluh taun rakyat hidup topap 10 dapat 10.
Tau2 je GST topap 1060 baru dpt 10.
Punca.
Bala nieee bala..
Quote gaara_X 5-1-2016 01:16 PM
ermmmmm.....nak jadi heropenyelamat rakyat nampaknya....kalau dah GST..takkan dapat topup rm10 dapat rm10 cam dulu wei....spin ngan tak spin....
Quote Steelheart 5-1-2016 01:42 PM
Bangang bin bahlol
Quote khairulazuan 5-1-2016 02:38 PM
mmmmmmmmmmm

bangang
Quote fisherman 5-1-2016 05:21 PM
why go extra mile to issue rebate bagai. kalau omit gst kan senang citer. sume org happy. phone company pun tak pening kepala nak adjust accounting system billing system sume.
Quote plasterhati 5-1-2016 09:09 PM
Entahlah..
Quote sofiazara 5-1-2016 09:14 PM
saya beli topup tadi byr rm10 je
biasanya rm10.60
Quote scents 5-1-2016 09:59 PM
Memg gst da xkena da mulai january 2016 tapi yg i pelik 2hri lepas beli 10 di SevenE tengok2 8.00 je.. apa penipu ke SevenE ne ke ape,  eeeee tension betul skrg ne  
Quote shaahmad 5-1-2016 11:14 PM
Back to basic jela. Beli topup rm10 dapat rm10. Senang cerita. :

Quote mh17 6-1-2016 12:05 AM
Bodo sgt gmen ni
Quote Atifan 6-1-2016 03:48 AM
iols baru beli topup semalam..umobile rm30. byr rm30 dpt kredit rm28.20. seminit lps tu terus umobile kreditkan dlm akaun iols rm1.80 yg balance tu. so skrng ni beli rm30 mmg dpt rm30 lah.cuma itu pusing pusing cerita kalah itu bangla punya cerita

Lihat semua komen(13)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 03:14 PM GMT+8 , Processed in 0.059313 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top