CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Marsha Akui Sudah Peluk Islam, Bakal Nikah Khamis Ini!

30-12-2015 11:39 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 34734| Komen: 261

Description: Penyanyi dan pelakon Marsha Milan Londoh mendedahkan dia telah pun memeluk agama Islam, beberapa minggu yang lalu.
Oleh Adib ZA

Penyanyi dan pelakon Marsha Milan Londoh mendedahkan dia telah pun memeluk agama Islam, beberapa minggu yang lalu.

Memetik laporan Mstar Online, penyanyi itu juga memberitahu bakal berkahwin pada Khamis ini dengan seorang ahli perniagaan iaitu Mohamed Shaiful Nizam Mohamed Ismail.

"Ya saya sudah memeluk agama Islam. Segalanya berjalan lancar seperti apa yang dirancang. Apa yang saya harapkan penghijrahan saya ini tidak disensasikan kerana ia terlalu peribadi buat saya.

"Apa yang saya mohon di sini jangan dihebohkan perkara ini kerana semuanya sudah selesai demi menghormati kedua belah pihak," katanya kepada portal berkenaan. 

(Sumber foto: Beautifulnara)


Marsha juga memberitahu pertunangannya telah berlangsung pada 14 Disember lalu di Sabah dalam satu majlis sederhana.


Semoga semua urusan dan perjalanan majlis kedua mempelai ini berjalan dengan lancar nanti hendaknya. - CARI Infonet


Baca selanjutnya: Mstar Online


(Sumber foto: Astro Awani)
9

Bagus
9

Marah
13

Terkejut
6

Sedih
9

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (55 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote krustykrab 30-12-2015 10:55 AM
elok la marsha diam je dari buat komen lalok2 mcm retis lain....kalau marsha ikhlas peluk agama baru ni, mudah2an marsha dan suami akan bahagia dunia dan akhirat
Quote chinta89 30-12-2015 11:16 AM
buat majlis tertutup.. paham nk privacy tapi kdg pelik ngn retis..

bab lain semua nk wartawan tlg hebohkan, ade lagu baru nk suh heboh, ade pkra2 utk kerjaya nk suh heboh utk menaikkan nama dlm industri, tang kawin plk berkecuali, konon alasan itu ini (malas nk tulis sb musabab, krna jwpn klise retis paham2 la).
Quote beatgirlX 30-12-2015 11:28 AM
dah tengok rumah in law marsha..tp dr luar la..
apa pun tahniah.....
Quote jess1205 30-12-2015 11:28 AM
Rizalman Ibrahim... Hmmppphhhhh...mmng kayoooo
Quote MH37O 30-12-2015 11:50 AM
masuk islam setakat nak kikis anak dato buat pe micheal ang oii...eh silap, marsha oiii....engkau pakai tudung baru aku respect kalau betul kau masuk islam
Quote -electrifying- 30-12-2015 11:54 AM
masyuk la awokkk, semoga berbahagia
Quote diamondhoney 30-12-2015 11:58 AM
Sheols kan alim gak ngan agama sheols yg dlu..mcm x sgka sheols convert..
Quote d_dalia 30-12-2015 12:02 PM
Edited by d_dalia at 30-12-2015 07:37 AM
MH37O replied at 30-12-2015 03:50 AM
masuk islam setakat nak kikis anak dato buat pe micheal ang oii...eh silap, marsha oiii....engkau pa ...

apa yg bodoh sgt manusia Malaysia ni..just sbb artis bkn islam kawin dgn anak dato islam and memeluk islam..artis tu terus dilabel mata duitan & masuk islam sbb nak kaya dan hidup senang..idiot! orang tak kan senang2 tukar agama kalo bukan sbb cinta yg mendalam and felt lelaki tersebut terbaik dan dpt membimbing the wife for the better good...bodoh punya manusia..lagi baik kau orang murtad je..




Quote MH37O 30-12-2015 12:28 PM
d_dalia replied at 30-12-2015 04:02 AM
apa yg bodoh sgt manusia Malaysia ni..just sbb artis bkn islam kawin dgn anak dato islam and memel ...

ni mcm ayat2 cinta micheal ang je kan??....wakakakaka
Quote MH37O 30-12-2015 12:29 PM
marsha masuk islam sbb nak kikis duit anak dato kaya....marsha masuk islam sbb nak kikis duit anak dato kaya....marsha masuk islam sbb nak kikis duit anak dato kaya....marsha masuk islam sbb nak kikis duit anak dato kaya....

cc to: @michealang   
Quote MH37O 30-12-2015 12:33 PM
diamondhoney replied at 30-12-2015 03:58 AM
Sheols kan alim gak ngan agama sheols yg dlu..mcm x sgka sheols convert..

den ingat lagi masa dia mula2 involve dunia seni, dia ckp agama dia tak dibenarkan pakai subang....lama jugak dia hold "amanat" tuhan dia...tp last few years, aku perasan dia pakai subang...ni kisah sebelum masuk hisslamm
Quote Lavender_Violet 30-12-2015 12:39 PM
Baik2 ye kalau nak komen kat benang ni, ada yg memeratiiiiiiiii

Yuhuuuu Bang Mikel Ang


Quote Lavender_Violet 30-12-2015 12:40 PM
beatgirlX replied at 30-12-2015 11:28 AM
dah tengok rumah in law marsha..tp dr luar la..
apa pun tahniah.....

So komen chuols pasal rumah in laws marsha Londoh dari luar????
Quote beatgirlX 30-12-2015 12:41 PM
Lavender_Violet replied at 30-12-2015 12:40 PM
So komen chuols pasal rumah in laws marsha Londoh dari luar????

hahaha.....KAYA..sb tanah kat situ mahal..hehehe
Quote Lavender_Violet 30-12-2015 12:43 PM
MH37O replied at 30-12-2015 12:33 PM
den ingat lagi masa dia mula2 involve dunia seni, dia ckp agama dia tak dibenarkan pakai subang... ...

Masa dlm AF pun dia cukup jaga makanan dia sebab certain2 makanan mcm udang yg kecik2 tu
(udang geragau ) kot sheols tak boleh makan atas alasan tuntutan agama
Sheols mmg dari family yg kuat ikut suruhan agama
Maybe lepas join industri hiburan sheols dah jadi tak alim kot
Quote Lavender_Violet 30-12-2015 12:47 PM
beatgirlX replied at 30-12-2015 12:41 PM
hahaha.....KAYA..sb tanah kat situ mahal..hehehe

So tak salah lah lah spekulasi forummer2 CARI ni yg Marsha Londoh peluk Islam semata2 sebab nak kawin lelaki Melayu kaya
Kalau lelaki tu setakat duduk rumah teres setingkat di kawasan rakyat marhaen tak berduit, boleh kah Marsha Londoh jatuh cinta
pada lelaki itu sehingga sanggup convert ke Islam, Mikel Ang???
Quote beatgirlX 30-12-2015 12:48 PM
Lavender_Violet replied at 30-12-2015 12:47 PM
So tak salah lah lah spekulasi forummer2 CARI ni yg Marsha Londoh peluk Islam semata2 sebab nak ka ...

hehehe..tah la..tapi mungkin la dah jodoh dia...



Quote watachiwa 30-12-2015 12:52 PM
ade kat IG dia kene bash dgn penganut catholic Sabah.. marah2 dia convert sbb nak kawen..
Quote senahsanasini 30-12-2015 12:55 PM
hi bangg michael..
jgn lupa tlg tepek gmbo dlm niii

Lihat semua komen(261)


ADVERTISEMENT


Artikel Terpanas Minggu ini

ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 02:09 AM GMT+8 , Processed in 0.128386 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top