CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Harga Anak Panda China adalah US$600,000

21-9-2015 10:34 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 19070| Komen: 222

Description: Setiap anak panda yang lahir, Malaysia perlu membayar...

Setiap anak panda yang lahir, Malaysia perlu membayar US$600,000 selepas 12 bulan dan memulangkan kepada negara China selepas 2 tahun.

Itu kata Datuk Seri Wan Junaidi Tuanku Jaafar, Menteri Sumber Asli & Alam Sekitar.

Perkara tersebut termaktub dalam perjanjian antara Malaysia dan China antara 2 ekor panda Xing Xing dan Liang Liang.

4

Bagus
4

Marah
6

Terkejut
12

Sedih
3

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (34 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dani-rox 20-9-2015 10:30 PM
duit usd600k tuh pegi la mintak dgn atok dan nenek panda di putrajaya nun.
Quote insulin 20-9-2015 10:35 PM
Kenapa kena bayar kepada China dan selepas tu, anak panda tu dipulangkan kepada China? I'm confius.
Quote imthegirl 20-9-2015 10:37 PM
Pulok      
Quote cicicumel 20-9-2015 10:38 PM
US600K TUH...mahal gilo la si panda ni.. i wonder, katakan anak panda tu mati, agak2 nya kena penalty x?
Quote @inardni 20-9-2015 10:39 PM
Mmg pelik la...US600k tu.bukannya cket
Quote yusra 20-9-2015 10:42 PM
insulin replied at 20-9-2015 10:35 PM
Kenapa kena bayar kepada China dan selepas tu, anak panda tu dipulangkan kepada China? I'm confius.  ...

Haa tu lah. Hakak pon pikir lagu tu...
Ciss
Quote aechae 20-9-2015 10:48 PM
Xpela...bru sekor...600k USD je.... Harap xda la panda tu nk beranak tiap2 tahun
Quote bangcak 20-9-2015 10:49 PM
cina kehulu cina kehilir
ujong2 dok bayar ufti kat cina jugak
Quote sukacactus 20-9-2015 10:49 PM
Huh! Entah apa2 la
Jibby laki bini mmg pandai ngabiskan duit kerajaan:
Quote pasemboq 20-9-2015 10:50 PM
Bodohnya sis..
Sepatutnya cina lor kena bayaq kat kita sis coz kita susah payah jaga baby dia sis.

Bodoh punya UMNgok..
panda cina dimanja-manjakan, panda melayu (tenuk) dibiarkan jatuh terbongkang dlm parit.
Quote shitakee 20-9-2015 10:52 PM
merugikan je
Quote Themilo 20-9-2015 10:54 PM
Hadiah pala bana.. Patutnya takyah terima panda tuh, sebab hanya dipinjamkan jah. Bukannya bagi terus! :::
Quote sabbath_shalom 20-9-2015 10:56 PM
Melayu senang betul kena tipu dengan Cina MCA...dr pmimpin sampai ke kuli babu begitu...

Quote sahamboi 20-9-2015 10:57 PM
Ufti alaf baru dari kerajaan malaysia untuk kerajaan china. Di johor pulak ahli perniagaan jajahan takluk johor melelong jajahan johor kpd bisnesman china. Bila la hang jebat nak mai...
Quote hanalisa 20-9-2015 10:57 PM
taik panda2 tu tanak pulangkan sekali?
Quote AbukRokok 20-9-2015 10:58 PM
ini tamparan keberapa utk umat melayu ni?
Quote sabbath_shalom 20-9-2015 10:59 PM
pasemboq replied at 20-9-2015 10:50 PM
Bodohnya sis..
Sepatutnya cina lor kena bayaq kat kita sis coz kita susah payah jaga baby dia sis.
...

Kannn...nasib la apa2 yg related dengan Melayu....selagi diperintah UMNO...
Quote Orange1 20-9-2015 10:59 PM
Bangsattt punya perjanjiann, pembazirann apa ni yg kjaan buat???
Quote bit 20-9-2015 11:04 PM
Hidup melayu!

Lihat semua komen(222)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

29-2-2024 06:51 AM GMT+8 , Processed in 0.051332 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top