CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kaunter Teksi KLIA 2 Komplot Tawar Teksi Premium

19-9-2015 09:18 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 10220| Komen: 69

Description: Kaunter Teksi KLIA 2 komplot...


Seperti yang disiarkan oleh My Media Hub, kaunter perkhidmatan teksi KLIA 2 didakwa seolah-olah membuat pakatan untuk hanya menawarkan teksi premium kepada pelanggan.

Ikuti luahan dibawah:

AWAS! JANGAN JADI MANGSA PENIPUAN KAKITANGAN KAUNTER TEKSI KLIA 2

Posted by: My Media Hub

Berhati-hati, jangan menjadi mangsa penipuan pekerja kaunter teksi di KLIA 2.

Jika anda tiba di Lapangan Terbang Kuala Lumpur 2 (KLIA2) dan ingin menggunakan perkhidmatan teksi, kakitangan di kaunter teksi dengan serayanya tanpa bertanya akan memaklumkan kadar tambang bagi teksi premium.

Apabila ditanya mengenai teksi bajet, mereka akan memberikan alasan bahawa tiada teksi bajet yang ada pada waktu itu.

Jadi saya mengambil keputusan untuk menunggu teksi bajet. Tindakan saya itu membuatkan kakitangan terbabit tidak senang duduk dan berpura-pura bertanya pada rakannya ada tak teksi bajet pada waktu itu sambil mengenyitkan matanya.

Kemudian saya dimaklumkan bahawa mereka telah diarahkan untuk menjual perkhidmatan teksi premium sahaja.

Saya terkejut dan meminta mereka menjelaskan 'arahan' dari siapakah itu.



Kakitangan itu mengeluh. Saya berhenti mendesaknya dan meminta mereka memberikan saya perkhidmatan teksi bajet.

Pada ketika ini, kakitangan terbabit kelihatan kecewa dan memberikan amaran bahawa tambang tidak akan dikembalikan.

"Tak mengapa, berikan saja tiket teksi bajet kepada saya," balas saya yang turut mencatit nombor kaunter kakitangan berkenaan dan mengucapkan terima kasih tanpa mempedulikan wajah masamnya itu.

Alangkah terkejutnya saya apabila mendapati ada 11 teksi bajet yang berada di ruang menunggu pelanggan.

Terus saya bertanya pada kakitangan teksi di luar, "Kenapa kakitangan awak menipu saya yang kononnya tiada teksi bajet yang ada pada waktu ini?"

"Oh, tadi memang tiada. Yang ini semua baru saja tiba," balas kakitangan terbabit.

"Biar betul??"

Kemudian saya masuk ke dalam teksi dan bertanyakan soalan yang sama pada pemandunya.

Jelas pemandu berkenaan, ada rundingan dalaman yang dibuat di antara kakitangan di kaunter dengan pemilik teksi premium. Kakitangan di kaunter akan mendesak pengguna memilih perkhidmatan teksi premium berbanding teksi bajet.

Ini sangat teruk dan menjijikkan! Bayangkan berapa ramai pelancong asing yang telah ditipu oleh mereka ini? Malah rakyat tempatan juga tidak terlepas menjadi mangsa mereka.

Jika anda mahu perkara ini dihentikan, sebarkan perkara ini pada rakan-rakan anda. Inilah cara mereka menipu untuk mendapatkan keuntungan. Mereka akan bertanya berapa ramai penumpang, berapa banyak bagasi dan akan memilih sendiri teksi untuk anda dan menyatakan bahawa tiada teksi bajet yang berkelapangan pada waktu itu.

Tegaskan pada mereka bahawa anda tetap mahukan teksi bajet dan dengan cara itu mereka akan mengalah.

Saya akan laporkan perkara ini kepada Malaysia Airports Berhad dan memanjangkan perkara ini kepada Menteri dan media massa. kata pengadu Raj Kumar.

15

Bagus
5

Marah
5

Terkejut
18

Sedih
3

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (54 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote CrowneGlory 19-9-2015 08:07 AM
Dr setinggi2 pangkat kaki tipu sampaila ke bawah... X heranla
Quote TuntungReturn 19-9-2015 08:08 AM
menipu x pa. jgn makan babi, harammmmm walaupun sumber rezki menipu tu haram, asalkan jgn babi sudah,
Quote Changa 19-9-2015 08:10 AM
post2 kena suruh sebar pelbagai ini sungguh la standard felda pprt sunni caprut ahli jannah jah.

so next!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Quote mamaque 19-9-2015 08:13 AM
Changa replied at 19-9-2015 08:10 AM
post2 kena suruh sebar pelbagai ini sungguh la standard felda pprt sunni caprut ahli jannah jah.

...

aku tolong sebarkan sebab raj kumar tu keling pariah baik...dia tak makan babi...
Quote aderaderker 19-9-2015 08:13 AM
Dapat komisen satu cab 10 hengget kut..
Lepasla buat minum pagi
Quote revolusi_30 19-9-2015 08:49 AM
Akak pernah kena sekali, dibaginya teksk limo.  Akak amek je la fikir nk cepat sampai n selesa( mostly taxi bajet proton kan).

Tapi akak ingat2 lupa la apa deal dgn kauntet itu hari. Ke akak sendiri yg nk limo.  Nth l.  Tapi dialoq nya sama dgn Raj Kumar la.  Berapa beg. Berapa orang dan pompuan ne kasar layan customers. Apek kat kaunter sebelah kena herdik lagi. Tanya apa tah.

Btw.  Akak sarankan dan amalkan amek UBER saja lepas ne utk kemana2, selamat Murah Cepat dan Selesa.
Quote stilla 19-9-2015 08:52 AM
Buat lah apa2 aje , jgn babi dia campur aduk sudah sebab tu HARRAM!!!
Quote peYno 19-9-2015 08:57 AM
ni la contoh bangsa asing dah naik kepala

dah berani melawan ketuanan melayu nak menipu

ayuh demo
Quote FOTHER-MUCKER 19-9-2015 08:57 AM
benda ni sememangnya berlaku. Saya sendiri pun banyak kali terkena. Kadang kadang perempuan di counter ticket kata kat luar terlalu ramai orang sedang menunggu taxi..mungkin saudara terpaksa tunggu sehinggs 30 min-1 jam untuk dapatkan taxi.

Tapi apa boleh buat sebab kebanyakan alim ulama melayu... hanya mementingkan  mesti menutup aurat daripada menjadi seorang yang jujur.

.
Quote mamaque 19-9-2015 09:02 AM
peYno replied at 19-9-2015 08:57 AM
ni la contoh bangsa asing dah naik kepala

dah berani melawan ketuanan melayu nak menipu

siapa bangsa asing? keling tu org malaysia...;er..ko tak abis2 rasis ler peyno...dah proton hantar kursus ke jepun pun rasis lagi..
Quote peYno 19-9-2015 09:03 AM
mamaque replied at 19-9-2015 09:02 AM
siapa bangsa asing? keling tu org malaysia...;er..ko tak abis2 rasis ler peyno...dah proton hantar ...

keling tu laa... berani dia nak sound report melayu menipu yee... biaq pi laa.. malaysia melayu punya.. sukati kami la melayu nak menipu


jom demo

makin berani mereka
Quote girlfriday 19-9-2015 09:04 AM
Aku pun pernah kena.katanya teksi budget takde,kena tunggu sejam.tapi aku tunggu 10 minit je dah ada teksi..walaupun queue panjang
Quote nolya 19-9-2015 09:05 AM
TuntungReturn replied at 19-9-2015 08:08 AM
menipu x pa. jgn makan babi, harammmmm walaupun sumber rezki menipu tu haram, asalkan ...

Kalau yg menipu itu non-muslim tak ada haram baginya
Quote mamaque 19-9-2015 09:07 AM
peYno replied at 19-9-2015 09:03 AM
keling tu laa... berani dia nak sound report melayu menipu yee... biaq pi laa.. malaysia melayu pu ...

tak semua keling jahat peyno..ada gak keling kasta pariah yg baik cam raj ni...ko ni dok campur sesama melayu urban pprt jer ...tuler pasal...
cina baik pun ada cam Riduan Tee dan lain-lain..

ok Himpunan Baju Merah 2.0 kang kita demo sama2
Quote peYno 19-9-2015 09:09 AM
mamaque replied at 19-9-2015 09:07 AM
tak semua keling jahat peyno..ada gak keling kasta pariah yg baik cam raj ni...ko ni dok campur se ...

kalau dah keling tu... sama jee

diorang buat baik tu ada agenda tersirat je

lain la bangsa melayu... menipu2 pon tetap org kita
Quote mamaque 19-9-2015 09:24 AM
peYno replied at 19-9-2015 09:09 AM
kalau dah keling tu... sama jee

diorang buat baik tu ada agenda tersirat je

peyno ni rasis ler...ni thread kepenggunaan...
Quote nolya 19-9-2015 09:29 AM
Changa replied at 19-9-2015 08:10 AM
post2 kena suruh sebar pelbagai ini sungguh la standard felda pprt sunni caprut ahli jannah jah.

...

menyebarkan sesuatu yg berbentuk penipuan jgnlah difitnah selevel dgn pprt atau berfikiran ahli sunni/jannah.  Tak ada orang yg suka ditipu dlm dunia ini.
Quote krustykrab 19-9-2015 09:30 AM
mamaque replied at 19-9-2015 09:24 AM
peyno ni rasis ler...ni thread kepenggunaan...

Mamak....peyno tu sarcastic je ....kna baca betul2 lol
Quote mamaque 19-9-2015 09:34 AM
krustykrab replied at 19-9-2015 09:30 AM
Mamak....peyno tu sarcastic je ....kna baca betul2 lol

haha...aku pun sarcastik....ko ingat aku x knal si peyno macai DAP pomen proton yang selalu claim pi oberc tu ka..

Lihat semua komen(69)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

19-4-2024 01:12 AM GMT+8 , Processed in 0.074931 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top