CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Nad Zainal Perlu Jalani Rawatan Buah Pinggang, Netizen Syak Sebab Makan Ubat Kurus

24-11-2022 12:03 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 23305| Komen: 296|Original author: Saiful

Description: Nad Zainal mula menunjukkan perkembangan positif.
Nad Zainal mula menunjukkan perkembangan positif.

"Doktor dah hubungi, hari ini semakin baik. Akan dirawat oleh doktor buah pinggang pula sebab terdapat kesan sedikit terjejas.



Foto: IG

"Bagaimanapun hari ini keadaannya lebih elok berbanding semalam. Mesej daripada emak Nad,"kongsi  Sharifah Sharif di Insta Story.



Ugku Ismail sebelum ini memberitan pihak hospital telah menjalankan beberapa rawatan selepas mendapati terdapat pendarahan pada bahagian paru-paru Nad.

"Pada pagi Rabu doktor dapati ada pendarahan baru di bahagian paru-paru dan perlu dikeluarkan. Paras oksigen juga menurun.

"Tetapi kuatnya Nad ini, apa yang dilakukan doktor tidak memberi kesan kepada organ lain. Denyutan jantung dan tekanan darah masih okey. Doktor jangkakan dia kuat dan boleh lawan sakit ini.



Sementara itu meninjau di media sosial, ada netizen yang mendakwa masalah yang dialami Nad berpunca daripada pengambilan ubat kurus yang dijualnya.


Malah ramai yang kata dah cuba tak ada beri kesan apa-apa pun.

Baca komen:



Diharap agar netizen jangan buat spekulasi bukan-bukan. Doakan sahaja kesembuhan Nad. -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Suchi 24-11-2022 12:05 PM
Menda apa berryfull tu? Seram plak baca komen yg berak berdarah bila makan menda alah tu.
Quote lolipopi 24-11-2022 12:17 PM
Alhamdulilah ada perkhabaran positif.. mudahan sembuh kesian anak² kecik lagi perlukan ibu
Quote kotakominami 24-11-2022 12:19 PM
Kalau nk carik supplement g farmasi...tp ikot pesan doktor kalau tak perlu ambik jgn ambik...lg elok jaga mkn..malas senam, kemas je rumah biar kuar peluh....
Quote Acikgomen 24-11-2022 12:21 PM
Suchi replied at 24-11-2022 12:05 PM
Menda apa berryfull tu? Seram plak baca komen yg berak berdarah bila makan menda alah tu.

Berenti makan takde dah berak darah, dia boleh makan balik menatang tu sampai menitik darah bila berak
Ayooooo
Quote cikatilia 24-11-2022 12:27 PM
Acikgomen replied at 24-11-2022 12:21 PM
Berenti makan takde dah berak darah, dia boleh makan balik menatang tu sampai menitik darah bila b ...

ish.... serious arr...

tgk masing2 ramai yg consume beria turun sampai 30 kg bagai..

tu puteri sarah
exwife shuk pon makan

exwife shuk tu aku nampak la dia turun berat

yg kurus kering pon beria amik nak jadi tiang bendera ke apa nyahh
Quote Purplehaz 24-11-2022 12:29 PM
Edited by Purplehaz at 24-11-2022 12:30 PM

Mkn ubat kurus tu kalau dh overdose ..Mcm cirit berit la, boleh akibatkn bleeding teruk lower colon or rectum..tu yg bole menitik darah.
Quote emera 24-11-2022 12:31 PM
Tak payah tanya bab lulus KKM ke tak. Seller mesti cakap lulus kkm padahal setakat dapat notification je, bukan ada lab test pun. Sapa yang beli product mengarut macam ni, memang bodoh la. Buang duit, jahanamkan badan. Asal retis promote, semua ingat benda tu elok. Tu la jenis berkiblatkan retis. Nanad, semoga cepat sembuh. Ada improvement tu, moga berterusan improve dan sihat balik.
Quote emera 24-11-2022 12:32 PM
Acikgomen replied at 24-11-2022 12:21 PM
Berenti makan takde dah berak darah, dia boleh makan balik menatang tu sampai menitik darah bila b ...

Bodoh nak mampos kan?
Quote edayildiz 24-11-2022 12:32 PM
serammm..i mmg takkan percaya benda segala ubt kuwus ini..
tp i pernah terjebak beli ubt kuwus masa umo 18..yg dr rozmey..jus apa nth..pastu masa kt uni lupa jenama apa..tp i mkn xkonsisten pun..xsempat hbs pun semua sbb takut..
bila dh menginjak dewasa menyesal sgt
Quote SherryZass 24-11-2022 12:33 PM
Baca komen tu, aje gila. Kalau dah berak berdarah, kau stop jelah. Ni stop kejap pastu sambung balik makan
Quote jihyomelly 24-11-2022 12:34 PM
Acikgomen replied at 24-11-2022 12:21 PM
Berenti makan takde dah berak darah, dia boleh makan balik menatang tu sampai menitik darah bila b ...

ngeri kan acik sbb menitik darah suma tu..merepek betul dah tahu kalau memudaratkan berak darah suma stop la x syg nyawa
Quote Suchi 24-11-2022 12:44 PM
Acikgomen replied at 24-11-2022 12:21 PM
Berenti makan takde dah berak darah, dia boleh makan balik menatang tu sampai menitik darah bila b ...

Itulaa berani betul, stop jelaa nk mkn balik watpe.
Quote red_velvet 24-11-2022 12:46 PM
Acikgomen replied at 24-11-2022 12:21 PM
Berenti makan takde dah berak darah, dia boleh makan balik menatang tu sampai menitik darah bila b ...

Aku baca komen dia.. diaa baru makan sekali berak darah.. lepas tu dia berhenti 3-4 hari camtu, kakak ipar dia contact dia n tanya dia makan berryfull tu berak kuar darah x sebab kak ipar dia berak kuar darah banyak .... Dia pun terkejut sebab  ingatkan dia yg ada sakit pape..dia tak puas hati, dia cuba makan lg sekali. Sekali time nak membuang yess berdarah jugak lagi macam mula2 makan tu. Terus dia n kak ipar dia buang berryfull tu . Takpe, kita anggap je itu kebodohan she yg pertama n kedua..  at least she sedar she x perlu teruskan consume berryfull tu lepas darah keluar macam paip dari dubur
Quote puteribunga 24-11-2022 12:49 PM
exercise je.. stop jajan2 tu.. kurangkan sugar kalau tak boleh nak cut terus.. minum air kosong... ngarut la ubat kurus ni semua
Quote mesmerize 24-11-2022 12:52 PM
i pun gemuk ni tapi i will never amik supplement nak kurus..
nak kurus senang je buat intermittent fasting lepas tu exercise brisk walking hari2 sampai berpeluh lencun.. tapi skrg i malas buat
semoga Allah segera menyembuhkan Nad Zainal, kesian anak kecik2 lagi.
Quote likilu 24-11-2022 12:54 PM
Edited by likilu at 24-11-2022 12:56 PM

Oh dia makan produk sedut sedut ni jugak ke
Semoga lcb n fazura rentikan lah consume dan jual benda benda konon supplement. 2 orang ni je cantik n elok, yg lain tak berapa, lantak korang nak makan apa taknak pesan.
Cuba jual buah. Buah pun banyak jugak pesticides dan chemical tapi takde la side effect terok bona

I suspect kesan dari cosmetic procedure dia buat sampai lain betul muka, mesti ada chemical bukan bukan jugak tu. Tapi nampaknya ubat kurus ni lebih make sense. Harap doctor yg merawat berani lah keluarkan truthful statements n provide guidelines testing produk dan kesan untuk yg menghidapi sakit sama.

Macam produk noar tu founder dia pun cyst jugak, problem macam macam organ dia. Rupa dah banyak repair. Memamg lah tak mengaku, bukan ada buat direct testing pun nak deny. Takde bukti langsung kata xde side effect
Quote fadz84 24-11-2022 12:56 PM
red_velvet replied at 24-11-2022 12:46 PM
Aku baca komen dia.. diaa baru makan sekali berak darah.. lepas tu dia berhenti 3-4 hari camtu, ka ...

Seram wei klu darah menderu keluar cm air paip..  tp baca tulisan ko ni cm nk tergelak pun ada..
Quote likilu 24-11-2022 12:59 PM
red_velvet replied at 24-11-2022 12:46 PM
Aku baca komen dia.. diaa baru makan sekali berak darah.. lepas tu dia berhenti 3-4 hari camtu, ka ...

Info info macam ni harap family terus terang kat doctor masa history taking.

Produk timbang kilo ni masalahnya berkait rapat dengan cuci duit dan jenayah berat melibatkan orang berkuasa kadang kadang. So at the end of the day, talat doctor je, kalau kena ugut sikit dah tak berani apa dah

Time time macam ni harapkan doctor UK tu je la tegur kuat sikit. Doctor tempatan kecoh lawan acik bidan je, tak de sentuh produk sampah semua ni
Quote likilu 24-11-2022 01:01 PM
Satu lagi I tengok founder 8petaling jual produk nanas pastu duk kata orang mengandung beranak boleh makan dia jus nanas dia. Mentang mentang tek terpaling kata boleh, korang ikut ke? Dia tu spm je, apa kredibliti dia ada, produk pun baru sangat, sesuka dia je

Lihat semua komen(296)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 03:57 AM GMT+8 , Processed in 0.105732 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top