CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Pekerja Pasar Raya Kecewa Lihat Wanita Selamba Koyakkan Bungkusan Plastik Sayur

29-6-2022 04:22 PM| Diterbitkan: Agent13k| Dilihat: 1871| Komen: 22|Original author: Agent13k

Description: Sebagai seorang pengguna dan pembeli, kita sudah tentu mahukan barang yang dibeli berada dalam kualiti yang baik dan harga yang berpatutan.
Sebagai seorang pengguna dan pembeli, kita sudah tentu mahukan barang yang dibeli berada dalam kualiti yang baik dan harga yang berpatutan.

kredit foto: TikTok

Baru-baru ini, ada video tular di TikTok memaparkan seorang wanita merosakkan bungkusan sayur-sayuran di sebuah pasar raya.


Difahamkan, wanita itu yang mahu memilih tomato terbaik dengan mencari dalam setiap bungkus yang telah disediakan. Malahan, dia juga memasukkan tomato yang dipilih ke dalam plastik lain.

kredit foto: TikTok

Menjengah ke ruang komen, ramai netizen sakit hati melihat pembeli itu dan ramai berpendapat bahawa wanita itu tidak pernah berbelanja di pasar raya besar. - CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mamajawie 29-6-2022 04:28 PM
kalau ahsoo2 ke cinkiess ni memang bangsa terpaling..telur pun bleh pilih2 tukar2 selamba je..
Quote cikatilia 29-6-2022 05:18 PM
mmg ni kerja ahso kalau shoping
rasa nak sepak aje
Quote Artemesiaa 29-6-2022 05:32 PM
Ramai je perangai macam ni sekarang.  Jenis yang suka pilih2 ni elok gi pasar basah je.
Quote kotakominami 29-6-2022 05:39 PM
Puak ni kalau beli udang dia boleh siap cabut kepala baru g timbang...tp aku lantakkan aje sebab tokey pon kaum die...kalau dia buat kt mydin memang siapla...
Quote elzy 29-6-2022 05:51 PM
mamajawie: kalau ahsoo2 ke cinkiess ni memang bangsa terpaling..telur pun bleh pilih2 tukar2 selamba je..


Memang selalu tengok kebanyakkan mereka itu yang berbuat demikian..

Quote musangbodoh 29-6-2022 09:18 PM
entah siapa yg salahhhh....ku x tahuuuuu.....
Quote Farhaz 30-6-2022 07:32 AM
Bawang putih pun selalu menjdi mangsa.. Depa koyak2 kulit luar pastu tak kenan tinggal. Meols syak kes nk pilih yg terbaik jugak la kotnya.
Quote bellaa 30-6-2022 07:54 AM
Farhaz replied at 30-6-2022 07:32 AM
Bawang putih pun selalu menjdi mangsa.. Depa koyak2 kulit luar pastu tak kenan tinggal. Meols syak k ...

faktor lain depa buat camtu sebab nak ringankan bila timbang
kedek kan

Quote Farhaz 30-6-2022 08:50 AM
bellaa replied at 30-6-2022 07:54 AM
faktor lain depa buat camtu sebab nak ringankan bila timbang
kedek kan

Kannn... Memang kedek la, kulit kalau ditimbang pun tak sampai sekilo. Apa la punya tahap kedek deme ni...
Quote Carcosa 30-6-2022 11:09 AM
Babi2 mcm ni mmg jenis peghak.
Seharusnya berbelanja di kedai2 kecik berbau tengik tu.
Quote airmineral 30-6-2022 11:51 AM
makan nk yg elok sedap bayar nak murah je
taik btul perangai nko je
Quote mizruncing 30-6-2022 12:12 PM
klu bangsa ni mmg hauk perangai pi pasar. kau tanam jela sayur sendiri
Quote Hizert 30-6-2022 05:17 PM
tengok gaya komen netizen macam video dari tanah seberang je.
Quote faraway1 30-6-2022 07:25 PM
Me kerja Walmart kat quebec ni pun sama..

Tapi beza berani cakap..

Tak takut sebab kerja sebab bosan kat rumah bukan sebab bayar bills so selamba badak cakap..

Lepas tu customer suka komplen Walmart banyak product luar negara..

Menyampah dengar last me jawab, banyak aje products quebec, masalahnya lebih mahal so takda pula orang Québec beli, bising aje lebih..... My Co worker pandang cam tak percaya me jawab hahahah

Lepas tu orang tu tanya me upset ke, me jawab kenapa pula, duit dia your choice tapi bising tak beli product quebec tak guna juga.

Semalam ada customer cakap buah strawberi tak cantik sambil lempar cam tu, me kebetulan kat sebelah selamba cakap, bayangkan 20 orang cam anda buat benda yang sama, nak cantik mana buah tu kemudian..

Quote Cokoro 1-7-2022 08:43 AM
faraway1 replied at 30-6-2022 07:25 PM
Me kerja Walmart kat quebec ni pun sama..

Tapi beza berani cakap..

Bagus ahahaha. Biar reti base sikit org2 mcmtu
Quote kessah 1-7-2022 09:58 AM
cino2 mmg perangai mcm ni . Aku ni area jusco cheras lagi teruk cmni lahhhhh cino2 punya perangai . Dorang mana ada halal haram .Sbb tu sdap jeee tukar2
Quote Mary_jane 1-7-2022 10:09 AM
Yang siap merasa lagi buah2 tu, beli nya tidak sebab tak manis. Dah tu bersepah kulit buah kat situ. Macam orang tak sekolah pun ada.

Ada juga tapi ni bangsa lain lah, anak dia beli selipar. Ditinggal nya selipar lama kat pasaraya tu. Angkut jela sekali buang kat luar. Macam2 lah pe'el.
Quote SonicSiLandak 1-7-2022 10:19 AM
bangsa etis...

Quote nesloice 1-7-2022 10:42 AM
well well look bangsa terpaling

Lihat semua komen(22)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 02:29 PM GMT+8 , Processed in 0.075120 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top