CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

PDRM Dapat Waran Tangkap Terhadap Pengasas Sarawak Report

5-8-2015 10:31 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 14354| Komen: 126

Description: Semalam, Bukit Aman memperolehi waran tangkap terhadap pengasas dan pengarang Sarawak Report, Clare Rewcastle-Brown. Bagaimana pun, memetik laporan Malaysiakini pada hari yang sama juga, Editor Sarawa ...

Oleh : TS LOO

sumber foto : http://www.malaysiakini.com/


Semalam, Bukit Aman memperolehi waran tangkap terhadap pengasas dan pengarang Sarawak Report, Clare Rewcastle-Brown. 

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, Datuk Seri Mohmad Salleh dalam satu kenyataan berkata, waran tangkap itu dikeluarkan Mahkamah Kuala Lumpur. 

Berdasarkan laporan BH Online, menurut akan meneruskan permohonan untuk meletakkan dia dalam senarai dikehendaki Aseanpol selain notis merah Interpol," tegas beliau.

Bagaimana pun, memetik laporan Malaysiakini pada hari yang sama juga, Editor Sarawak Report, Clare Rewcastle-Brown mendakwa bahawa polis Malaysia tidak mempunyai cara untuk mengekstradisinya walaupun mendapatkan waran tangkap terhadapnya di Kuala Lumpur.


Katanya, ia kerana 'jenayah' yang polis Malaysia tuduh dilakukannya, tidak wujud di UK dan negara-negara lain.

Clare dikehendaki untuk siasatan atas dakwaan menjalankan kegiatan yang memudaratkan demokrasi berparlimen.

Dia juga dikehendaki untuk siasatan atas dakwaan menerbitkan laporan palsu yang boleh memudaratkan ketenteraman awam. - CARI Infonet
21

Bagus
22

Marah
15

Terkejut
19

Sedih
18

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (105 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Anak_Nogori 4-8-2015 08:17 PM
Beliau dikehendaki utk siasatan terhadap laporan palsu yg boleh mengancam keselamatan awam.
Quote Anak_Nogori 4-8-2015 08:19 PM
Beliau disiasat dibawah sekysen 124b dan 1241 kanun keseksaan.
Quote Anak_Nogori 4-8-2015 08:21 PM
www.astroawani.com/berita-malays ... e-brown-polis-68445
Quote AbukRokok 4-8-2015 08:26 PM
laporan palsu tang mana?
Quote airfilterkotor 4-8-2015 08:28 PM
Edited by airfilterkotor at 4-8-2015 08:30 PM

Sekejap palsu... sekejap bocor.... sekejap pitnah..... sekejap berniat jahat.....
Hujung hujung ye kami mengaku duit itu masuk ke akaun dia. Panteklah.
Quote miabebe 4-8-2015 08:35 PM
Mia nak tanya pasai ni..

Tp mia nantuks..selamat malam...
Quote jengkoil 4-8-2015 08:43 PM
airfilterkotor replied at 4-8-2015 08:28 PM
Sekejap palsu... sekejap bocor.... sekejap pitnah..... sekejap berniat jahat.....
Hujung hujung ye  ...

Tambah satu je...


"tak kenal.."....  spisis Pentium II , SD RAM 128 MB nak membohong...

tapi satu je..ko masih lagi utuh...for how long? Only god knows..."
Quote Changa 4-8-2015 08:50 PM
Anak_Nogori replied at 4-8-2015 08:17 PM
Beliau dikehendaki utk siasatan terhadap laporan palsu yg boleh mengancam keselamatan awam.

laporan pelsu?

habis tu menggelupor dok tangkap abg2 MACC dan DPP atas siasatan leak dokumen itu apa pula?
laporan pelsu tak perlu sesiapa nak leak pun sis, boleh karang sendiri kat laptop sheols jah then publish kat website
Quote Changa 4-8-2015 08:52 PM
this is funny

so inconsistent,
one day cakap outright lie
esok cakap laporan pelsu
lusa tangkap orang nak siasatan dokumen yang leaked pula.
tulat mengaku ada masuk akaun pula.


hello!!! bangsat bodoh yang nak menipu pun tak sebingai itu boleh berubah statement setiap hari macam kita ini bodoh sangat ada memori 1 jam jah
Quote ice_sky92 4-8-2015 09:01 PM
Bila sorang macai ni masih nak jilat.

Nampak sangat bodoh xde otak nak fikir.




Wake up TT, Wake up...
Quote sepiITUindah 4-8-2015 09:03 PM
bila nak tangkap najib lak
Quote ice_sky92 4-8-2015 09:05 PM
Aku bagi TT ni tiga perkataan jela supaya berfikir.

RM2.6 BILLION - PERSONAL ACCOUNT - DONATION

Quote flying_cow 4-8-2015 09:05 PM
Ni nak bagi pakcik makcik felda pprt kagum bolehlah. Interpol tak akan layan pon. Nak extradite rakyat sendiri kat luar negara pon tak dapat, ada hati nak tangkap rakyat UK yang dok sana dan tidak melanggar undang2 UK.

Hanya mampu senyum sinis adja.
Quote AbukRokok 4-8-2015 09:05 PM
Changa replied at 4-8-2015 08:52 PM
this is funny

so inconsistent,

iya sis sejibik pangai ummah sunni aswaja di fb

kejap2 kata isis tu pengganas ciptaan yahudi... kemudian berubah bersorak bila isis sembelih org.
Quote kecimpret 4-8-2015 09:05 PM
brown gelak guling2 je kat umah tgk drama swasta ciptaan najib ni
Quote ipes2 4-8-2015 09:06 PM
hah.. kacau taib Mahmud gini lah jadinye.
orang citer pasal dia aje terus nak tangkap.
berubah la sikit
Quote kurunsing 4-8-2015 09:07 PM
Changa replied at 4-8-2015 08:52 PM
this is funny

so inconsistent,

Kebebalan macai sama level dgn kebodohan najibun dan konco konconya.

Lengcaiiii cai cai, mana mau konar lagi..kekeke
Quote EJALTI 4-8-2015 09:23 PM
Clare: M'sia tak boleh ekstradisi saya

8:14PM - 4 Aug 2015
http://www.malaysiakini.com/news/307365



Editor Sarawak Report, Clare Rewcastle-Brown hari ini mendakwa bahawa polis Malaysia tidak mempunyai cara untuk mengekstradisinya walaupun mendapatkan waran tangkap terhadapnya di Kuala Lumpur.

Katanya, ia kerana 'jenayah' yang polis Malaysia tuduh dilakukannya, tidak wujud di UK dan negara-negara lain.

"'Jenayah' bagi waran tangkap yang diperolehi itu, tidak wujud di kebanyakan negara di luar Malaysia, jadi saya tidak boleh diekstradisi di bawahnya," katanya kepada Malaysiakini.

Bukit Aman hari ini mengumumkan bahawa ia telah memperoleh waran tangkap terhadap Clare di bawah Seksyen 124B dan 124I Kanun Keseksaan.

Clare dikehendaki untuk siasatan atas dakwaan menjalankan kegiatan yang memudaratkan demokrasi berparlimen.

Dia juga dikehendaki untuk siasatan atas dakwaan menerbitkan laporan palsu yang boleh memudaratkan ketenteraman awam.

Dalam satu kenyataan ringkas, Pengarah CID, Datuk Mohmad Salleh berkata, polis juga juga akan membuat permohonan untuk menyenaraikan Clare dalam senarai orang yang dikehendaki ASEANAPOL serta notis merah Interpol.
Quote flying_cow 4-8-2015 09:30 PM
Polis Thailand pon tak layan permintaan PDRM nak interview Justo, ada hati nak mintak UK surrender Clare Brown. Apa yang paling teruk dihadapi Clare Brown cuma dia kena elak berkunjung ke Malaysia. Selain tu tak ada kesan pon.

Lihat semua komen(126)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 05:58 AM GMT+8 , Processed in 0.214278 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top