CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

SKMM Diarah Tingkat Kuatkuasa Elak Fitnah Di Media Sosial

3-8-2015 09:30 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 6449| Komen: 35

Description: Sudah tiba masanya fitnah dan berita putar belit yang mengelirukan masyarakat di media sosial dipantau dan diambil tindakan.
Oleh Adib Za

Sudah tiba masanya fitnah dan berita putar belit yang mengelirukan masyarakat di media sosial dipantau dan diambil tindakan.


Sehubungan itu, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengarahkan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) meningkatkan penguatkuasaan.

Ini bertujuan membentung fitnah yang tersebar menerusi media sosial yang dilihat semakin menjadi-jadi pada hari ini. 

(Sumber foto: pixabay)


Memetik laporan Utusan Malaysia, Najib berkata, media sosial telah dieksploitasi pelbagai pihak terma-suk pembangkang sehingga persepsi negatif terpalit kepada UMNO dan kerajaan walaupun perkara itu tidak berpaksi kepada realiti.

“Ini sesuatu yang tidak adil dan perlu diperbetulkan, SKMM perlu meningkatkan penguatkuasaan dan undang-undang perlu diperkemaskan,” ujarnya menerusi akhbar berkenaan. - CARI Infonet
8

Bagus
7

Marah
1

Terkejut
5

Sedih
1

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (30 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sabbath_shalom 3-8-2015 12:08 AM
Reputasi dah jatuh...biasa la orang buat gitu.

Berundur je la.

Melainkan kau ada wow factor
Quote nikaido 3-8-2015 12:09 AM
Fitnah dr media social? Mesti najib ckp tentang page fb FOBN
Quote dodolgemok 3-8-2015 12:11 AM
Bijan tertekan fb dibanjiri spam #najibletakjawatan
Quote melinda_kerr 3-8-2015 12:25 AM
Kalau bukan fitnaj cubalah tegakkan kebenaran. Ini duk diam dan lari dan biarkan org lain berckp.n
Quote rogayahtop 3-8-2015 12:42 AM
Seronokla staff skmm. Bole dok mengadap fb, twitter dan grindr 24/7. Skop sama dgn wartawan hiburan dan blogger hiburan. Sorang carik bahan berita dan bahan lain, sorang nak saman orang.
Quote Orange1 3-8-2015 12:43 AM
Mau tak mendididh fb dia penuh dgn maki hamun.
Quote cupin_cipin 3-8-2015 01:03 AM
duit masuk personal account didolak dalih dikatanya bukan diguna utk personal gain

tapi seluruh jentera kerajaan dikerah habis2an untuk melindungi kepentingan beliau laki bini
Quote miabebe 3-8-2015 07:02 AM
Bewani kewana bena...

Tatot kewana nmpk picca rossy unfiltered
Quote ultra78 3-8-2015 07:29 AM
Adakah skmm sedang memerhati @Acong ?

Quote bluehedgehog 3-8-2015 07:44 AM
org tanya   : di mana wang dlm 1mdb
bodo jawab: bg sy masa setgh thun, 1mdb akan dipulih


Quote fire_place 3-8-2015 08:02 AM
Bila telur kecut dh mula nk ttanggal gini lah
Gamakny sikap si dia yg mengaku pahlawan.

Ada 2 pilihan.kalau x menyorok blakang big mama
Guna pulak kuasa org lain selamatkan diri.
Selalu sgt acah2 pahlawan
Quote ctaz 3-8-2015 08:32 AM
fitnah kononnyer....
perghhhhhh.....
Quote Simunggu 3-8-2015 08:54 AM
bagus tutup semua ...siapa fitnah tangkap..
Quote kecimpret 3-8-2015 09:14 AM
dah menggelupo la tuuuu






saman mana saman????????
Quote Anak_Nogori 3-8-2015 09:59 AM
Lepas ni habis lah kilang fitnah....meroyan lah iblis.
Quote seri_mawr 3-8-2015 10:17 AM
gara2 benda alah ni la...abis company aku block segala mcm...sampai radio pun kena blok...
wifi company nak download gambar dari WA pun dah tak boleh..boleh texts jek..

adoila....

klu nak blok FB n you tube tu agaklah lagi...ni dgn radio sekali...

aiskkkhhh....
tepu otak nak wat kije takde radio ni...
Quote mawibotak 3-8-2015 10:54 AM
takut dgn bayang sendiri ke...
Quote gaara_X 3-8-2015 11:22 AM
hok aloh.....kok gitu pula
Quote azimodin 3-8-2015 11:25 AM
3 words: Jibby No Tellor..

Lihat semua komen(35)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-4-2024 11:04 AM GMT+8 , Processed in 0.231442 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top