CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Bukan Untuk Menunjuk, Untuk Ibadat - Norman Hakim

23-7-2015 04:21 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 13873| Komen: 40

Description: Pelakon popular Norman Hakim bukan baru-baru ini sahaja memiliki tubuh sasa. Namun, dengan fenomena 'lelaki sado' ramai yang mula perasan dengan susuk tubuh Norman yang semakin sasa itu.
Oleh Adib Za

Pelakon popular Norman Hakim bukan baru-baru ini sahaja memiliki tubuh sasa. Namun, dengan fenomena 'lelaki sado' ramai yang mula perasan dengan susuk tubuh Norman yang semakin sasa itu.


Aktif dengan aktiviti kecergasan itu membuatkan Norman sering berkongsi gambarnya di laman sosial Instagram.

Ini sekaligus mencetuskan pelbagai reaksi daripada peminatnya dan juga netizen. 

(Sumber foto: Mynewshub)


Namun, Norman menolak andaian bahawa tujuannya itu adalah untuk menunjuk-nunjuk. Sebaliknya memberitahu antara hasrat utama dia bergiat aktif di gym adalah untuk gaya hidup yang sihat dan juga niatkan sebagai ibadat.  

“Sebelum menceburi bidang seni, saya memang aktif bersukan sejak di bangku sekolah. Memang minat itu sudah ada dalam diri sejak dahulu lagi. Jadi apabila masuk dalam bidang seni, saya teruskan minat ini, termasuk dalam sukan bina badan”


“Selain minat, saya juga niatkan ia sebagai ibadat. Jadi apabila kita berniat begitu, tidak timbul perasaan riak atau menunjuk-nunjuk. Anak-anak pun suka tengok bapa mereka dalam fizikal seperti adiwira. Mereka selalu minta saya tunjuk otot lengan,”  ujar Norman kepada BH Plus.

Apa yang pasti usaha Norman ini sebenarnya memberi banyak inspirasi kepada peminat dan masyarakat, kan! - CARI Infonet
14

Bagus
15

Marah
13

Terkejut
26

Sedih
29

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (113 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ninjago 23-7-2015 11:02 AM
cane jadik sado leh jdik utk tujuan ibadat? soryla soalan bodoh, aku org tak cukup lagi ilmu di dada. Dia nak gi berperang ke cam Nabi2 dulu.. yg tu memang la kena sadokan badan..
Quote sepitsiput 23-7-2015 11:07 AM
Ada point dia..tp.x jelas. Mungkin makaud heshe...dia nk kelihatan sihat dn cergas supaya x jd mcm rakan2 sebaya heshe yg dtg solat jemaah kt masjid bwh tongkat n kerusi... kt malaysia ni umur 40an pun dh ramai yg x larat nk berdiri n rukuk time solat...sbb apa? Obesiti n malas nk bersenam.
Quote eddysheddy 23-7-2015 11:09 AM
Edited by eddysheddy at 23-7-2015 11:22 AM

takde apa yang pelik pun.. semua bende yg dibuat waima tidur pun boleh jadi ibadat kalau dilakukan kerana Allah

tak perlu penjelasan apa2.. takde apa yang tak jelas.. tak perlu nak kaitkan dengan solat di masjid n so on... ibadat tu terbahagi dua, ibadat am macam tido, bercakap, makan, buat kerja apa2lah yang baik dan ibadat khas macam solat, puasa dll

as simple like that.
Quote Matakilat 23-7-2015 11:17 AM
Bagus la jaga kesihatan.
Quote user2012 23-7-2015 11:28 AM
sepitsiput replied at 23-7-2015 11:07 AM
Ada point dia..tp.x jelas. Mungkin makaud heshe...dia nk kelihatan sihat dn cergas supaya x jd mcm r ...

Ala mcm isteri kalau niat nak cantik untuk suami boleh jadi ibadat, mungkin vice versa. Harus memey pun suka tgk laki sendiri sado
Quote buragazz 23-7-2015 11:33 AM
Kekadang kelakar jugak statement diorang2 yang sado ni..

Hari tu kat TV3 tu jemput geng2 sado termasuk ajai, kamal adli dan beberapa lagi la..

Tak ingat sapa yang bagi statement, lebih kurang gini la.. "kitaorang Sado bukan nak menunjuk atau nak memikat
wanita"...

Dalam hati aku klu tak nak tunjuk apsal bersepah gambor kat IG la kat FB la...
Quote miabebe 23-7-2015 11:33 AM
Xde pulak Islam suh jd sado utk beribadat...pelik bebeno norman neh...tarekat mane dia pakai...lol...
Quote eddysheddy 23-7-2015 11:37 AM
miabebe replied at 23-7-2015 11:33 AM
Xde pulak Islam suh jd sado utk beribadat...pelik bebeno norman neh...tarekat mane dia pakai...lol.. ...

actually.. ada.. sabda Nabi: Lelaki mukmin yang kuat itu lebih baik daripada lelaki yang lemah



Quote miabebe 23-7-2015 11:39 AM
eddysheddy replied at 23-7-2015 11:37 AM
actually.. ada.. sabda Nabi: Lelaki mukmin yang kuat itu lebih baik daripada lelaki yang lemah

...

Tp bkn sado...

Just kuat...kuat xsemestinya sado..bdn ketaq2...xke...
Quote eddysheddy 23-7-2015 11:41 AM
Edited by eddysheddy at 23-7-2015 11:47 AM
miabebe replied at 23-7-2015 11:39 AM
Tp bkn sado...

Just kuat...kuat xsemestinya sado..bdn ketaq2...xke...

sado tu mestilah membawa maksud untuk menjadi kuat.. cuma setiap bende pun tidak boleh dilakukan secara berlebihan.

org zaman dulu pun maybe sado jugak tapi secara tak langsung dgn melakukan kerja2 berat bukan dgn pergi gym.. so pada pandangan saya konsepnye sama.. bila jaga kesihatan secara konsisten, berusaha keras maybe secara tak langsung jadi sado

Quote antehai 23-7-2015 11:43 AM
baguih le kalo gitu...moga aman bahagia semue
Quote maxim 23-7-2015 11:47 AM
eddysheddy replied at 23-7-2015 11:41 AM
sado tu mestilah membawa maksud untuk menjadi kuat.. cuma setiap bende pun tidak boleh dilakukan s ...

btol la tu. xkan la makin sado badan jadik makin lemah lak, kan?

sah2 la wat weightlift tu utk tingkatkan strength

kesimpulannya,
jaga makan + angkat berat = sado = kekuatan bertambah = kesihatan terjaga = ibadat
Quote miabebe 23-7-2015 11:48 AM
eddysheddy replied at 23-7-2015 11:41 AM
sado tu mestilah membawa maksud untuk menjadi kuat.. cuma setiap bende pun tidak boleh dilakukan s ...

Ok yg ni mia stuju...hihihi..
Quote lkick2113 23-7-2015 12:04 PM
ok jugak...menggalakkan kita bergaya hidup sihat...betul la kata norman tu....... at least anak2 tak la malu bapaknya boroi.....kebanyakan aku tgk kesedaran diet dikalangan lelaki melayu ni rendah sangat, tau nak melantak je....belum kawin perut macam pompuan mengandung 10 bulan.
Quote alieyrina 23-7-2015 12:08 PM
Aku duk tebayang mungkin dia boleh cary mak dia masa buat haji ka menda kann....buat umrahka..gituu...
Quote slipar_jepon 23-7-2015 12:13 PM
bukan anak2 je suka, memey pun suka aumm hahaha
Quote rogayahtop 23-7-2015 12:45 PM
Cakap je la I'M VAIN . Ibadat la sgt tayang2 body kat ig tu.
Quote doubleA 23-7-2015 01:03 PM
bagus je. pelik pulak rasa kalau norman hakim ni tak sado, dia bukan tiba2 sado dah memang dari dulu cenggitu
Quote addamnor 23-7-2015 01:31 PM
hakikatnya lebih indah mata memandang body sado dari badan gemuk badak air kan?

saya mmg dinch jah pada mereka yang hodoh tak mahu jaga ketrampilan. at least look pleasant lah, bukan menggemuk tenuk sebegitu, ditambah pula dengan selekeh

Lihat semua komen(40)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 08:05 AM GMT+8 , Processed in 0.052652 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top