CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 9018|Reply: 40

Norman Hakim jadik sado untuk ibadat..

[Copy link]
Post time 23-7-2015 10:57 AM | Show all posts |Read mode
Norman Hakim Jadi Sasa Demi Ibadat, Tiada Niat Riak

Perubahan bentuk badan yang ketara dan semakin sasa Norman Hakim sebenarnya tidak lain adalah untuk beribadat dan dalam masa yang sama mengamalkan gaya hidup yang sihat.


“Sebelum menceburi bidang seni, saya memang aktif bersukan sejak di bangku sekolah. Memang minat itu sudah ada dalam diri sejak dahulu lagi. Jadi apabila masuk dalam bidang seni, saya teruskan minat ini, termasuk dalam sukan bina badan”

“Selain minat, saya juga niatkan ia sebagai ibadat. Jadi apabila kita berniat begitu, tidak timbul perasaan riak atau menunjuk-nunjuk. Anak-anak pun suka tengok bapa mereka dalam fizikal seperti adiwira. Mereka selalu minta saya tunjuk otot lengan,” kata Norman kepada BH Plus.

Malah, perkara tersebut dalam masa yang sama memberikan motivasi kepada dirinya terus mengamalkan gaya hidup sihat tersebut selain turut tampil berkongsi mengenai senaman dan diet pemakanan kepada orang ramai. (rtky/s)

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-7-2015 11:02 AM | Show all posts
cane jadik sado leh jdik utk tujuan ibadat? soryla soalan bodoh, aku org tak cukup lagi ilmu di dada. Dia nak gi berperang ke cam Nabi2 dulu.. yg tu memang la kena sadokan badan..
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2015 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada point dia..tp.x jelas. Mungkin makaud heshe...dia nk kelihatan sihat dn cergas supaya x jd mcm rakan2 sebaya heshe yg dtg solat jemaah kt masjid bwh tongkat n kerusi... kt malaysia ni umur 40an pun dh ramai yg x larat nk berdiri n rukuk time solat...sbb apa? Obesiti n malas nk bersenam.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2015 11:09 AM | Show all posts
Edited by eddysheddy at 23-7-2015 11:22 AM

takde apa yang pelik pun.. semua bende yg dibuat waima tidur pun boleh jadi ibadat kalau dilakukan kerana Allah

tak perlu penjelasan apa2.. takde apa yang tak jelas.. tak perlu nak kaitkan dengan solat di masjid n so on... ibadat tu terbahagi dua, ibadat am macam tido, bercakap, makan, buat kerja apa2lah yang baik dan ibadat khas macam solat, puasa dll

as simple like that.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2015 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagus la jaga kesihatan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2015 11:28 AM | Show all posts
sepitsiput replied at 23-7-2015 11:07 AM
Ada point dia..tp.x jelas. Mungkin makaud heshe...dia nk kelihatan sihat dn cergas supaya x jd mcm r ...

Ala mcm isteri kalau niat nak cantik untuk suami boleh jadi ibadat, mungkin vice versa. Harus memey pun suka tgk laki sendiri sado
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-7-2015 11:33 AM | Show all posts
Kekadang kelakar jugak statement diorang2 yang sado ni..

Hari tu kat TV3 tu jemput geng2 sado termasuk ajai, kamal adli dan beberapa lagi la..

Tak ingat sapa yang bagi statement, lebih kurang gini la.. "kitaorang Sado bukan nak menunjuk atau nak memikat
wanita"...

Dalam hati aku klu tak nak tunjuk apsal bersepah gambor kat IG la kat FB la...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2015 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Xde pulak Islam suh jd sado utk beribadat...pelik bebeno norman neh...tarekat mane dia pakai...lol...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-7-2015 11:37 AM | Show all posts
miabebe replied at 23-7-2015 11:33 AM
Xde pulak Islam suh jd sado utk beribadat...pelik bebeno norman neh...tarekat mane dia pakai...lol.. ...

actually.. ada.. sabda Nabi: Lelaki mukmin yang kuat itu lebih baik daripada lelaki yang lemah



Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2015 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
eddysheddy replied at 23-7-2015 11:37 AM
actually.. ada.. sabda Nabi: Lelaki mukmin yang kuat itu lebih baik daripada lelaki yang lemah

...

Tp bkn sado...

Just kuat...kuat xsemestinya sado..bdn ketaq2...xke...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2015 11:41 AM | Show all posts
Edited by eddysheddy at 23-7-2015 11:47 AM
miabebe replied at 23-7-2015 11:39 AM
Tp bkn sado...

Just kuat...kuat xsemestinya sado..bdn ketaq2...xke...

sado tu mestilah membawa maksud untuk menjadi kuat.. cuma setiap bende pun tidak boleh dilakukan secara berlebihan.

org zaman dulu pun maybe sado jugak tapi secara tak langsung dgn melakukan kerja2 berat bukan dgn pergi gym.. so pada pandangan saya konsepnye sama.. bila jaga kesihatan secara konsisten, berusaha keras maybe secara tak langsung jadi sado

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2015 11:43 AM | Show all posts
baguih le kalo gitu...moga aman bahagia semue
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-7-2015 11:47 AM | Show all posts
eddysheddy replied at 23-7-2015 11:41 AM
sado tu mestilah membawa maksud untuk menjadi kuat.. cuma setiap bende pun tidak boleh dilakukan s ...

btol la tu. xkan la makin sado badan jadik makin lemah lak, kan?

sah2 la wat weightlift tu utk tingkatkan strength

kesimpulannya,
jaga makan + angkat berat = sado = kekuatan bertambah = kesihatan terjaga = ibadat
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2015 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
eddysheddy replied at 23-7-2015 11:41 AM
sado tu mestilah membawa maksud untuk menjadi kuat.. cuma setiap bende pun tidak boleh dilakukan s ...

Ok yg ni mia stuju...hihihi..
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2015 12:04 PM | Show all posts
ok jugak...menggalakkan kita bergaya hidup sihat...betul la kata norman tu....... at least anak2 tak la malu bapaknya boroi.....kebanyakan aku tgk kesedaran diet dikalangan lelaki melayu ni rendah sangat, tau nak melantak je....belum kawin perut macam pompuan mengandung 10 bulan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2015 12:08 PM | Show all posts
Aku duk tebayang mungkin dia boleh cary mak dia masa buat haji ka menda kann....buat umrahka..gituu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-7-2015 12:13 PM | Show all posts
bukan anak2 je suka, memey pun suka aumm hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2015 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Cakap je la I'M VAIN . Ibadat la sgt tayang2 body kat ig tu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2015 01:03 PM | Show all posts
bagus je. pelik pulak rasa kalau norman hakim ni tak sado, dia bukan tiba2 sado dah memang dari dulu cenggitu
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2015 01:31 PM | Show all posts
hakikatnya lebih indah mata memandang body sado dari badan gemuk badak air kan?

saya mmg dinch jah pada mereka yang hodoh tak mahu jaga ketrampilan. at least look pleasant lah, bukan menggemuk tenuk sebegitu, ditambah pula dengan selekeh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh individu yang dikenalinya. ! Anggota Polis Ditahan.Hilang Sejak 10 Julai, Pulis Mohon Bantuan Kesan Nur Farah Kartini
YgBenarUpdate :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh i
Views : 146888 Replies : 1980
Masyarakat kita lebih tertarik dengan kisah suami pukul isteri atau suami baran tapi kenapa bila suami tersakiti,orang tak peduli
YgBenarMasyarakat kita lebih tertarik dengan ki
Views : 12233 Replies : 10
Bawah Payung Awan [Viu Malaysia : Ben Amir, Nabila Razali, Nelissa Nizam, Amyza Aznan, Adam Malek, Kodi Rasheed, Riz Amin]
NekNgahBawah Payung Awan [Viu Malaysia : Ben Am
Views : 1554 Replies : 7
Sanusi jangka ada tokoh besar PH-BN tumbang
mojarean_XSanusi jangka ada tokoh besar PH-BN tumb
Views : 9871 Replies : 21
Tengok le perangai AI sekarang
bensolo333Tengok le perangai AI sekarang
Views : 9816 Replies : 6
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 83679 Replies : 3718
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91778 Replies : 729
Takut kena tembak? Takut kena culik? Takut kena sepak? Tanya Kim Pan-gon Apa Dia Maksudkan Dengan Bahaya – TMJ
YgBenarTakut kena tembak? Takut kena culik? Tak
Views : 27308 Replies : 75
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31447 Replies : 202
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 19474 Replies : 255

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-7-2024 09:56 PM GMT+8 , Processed in 0.081875 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list