CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Mukhriz: Rambut Saya Hilang Kerana Ayah Saya!

23-6-2015 10:57 AM| Diterbitkan: CMFreporter1| Dilihat: 10428| Komen: 30

Description: “Ayah (bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad) seorang yang tegas dengan anak-anaknya tetapi ketegasan itu disirami kasih sayang yang sangat dalam,” ujar Datuk Seri Mukhriz Mahathir seperti ...



“Ayah (bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad) seorang yang tegas dengan anak-anaknya tetapi ketegasan itu disirami kasih sayang yang sangat dalam,” ujar Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Mukhriz Mahathir.
        
Menceritakan salah satu memori bersama bapanya, Mukhriz berkata, bapanya itu tidak akan terus marah atau memberi teguran keras kepada anak-anaknya, sebaliknya lebih suka diam dari bercakap seperti biasa.
        
“Ha, when did you get back (bila kamu sampai), Is?", tanya ayah walhal saya sudah hampir seminggu pulang dari MRSM Kota Bharu (kini MRSM Pengkalan Chepa) untuk cuti semester. 

      
Lima hari berlalu dengan keadaannya sama sahaja, ibu menghulurkan duit RM5 dan menyuruh saya pergi gunting rambut. 

Setelah pulang ke rumah dengan rambut pendek dan kemas, barulah dari belakang surat khabar ayah menyapa: “Ha, bila balik Is?” kata Mukhriz seperti yang dipetik menerusi Facebooknya sempena Sambutan Hari Bapa, Ahad lalu.


sumber foto : Facebook MUKHRIZ MAHATHIR FC


Katanya, bapanya yang tidak begitu ‘berkenan’ dengan keadaan rambut Mukhriz yang pada waktu itu agak panjang dan kusut masai menyebabkan kurangnya komunikasi antara beliau dan ayahnya.
        
Hal itu saya sedari hanyalah setelah ibu dengan tepat meneka tindakan yang boleh menjernihkan keadaan iaitu dengan saya memotong rambut.
        
Menurutnta lagi, sebagai anak, beliau memahami tugas dan perhatian bapanya yang lebih tertumpu kepada rakyat dari keluarga.
        
Oleh itu, tugas mendidik dan memberi perhatian kepada keluarga diambil alih oleh ibunya sepenuhnya. - CARI Infonet
 
       
Sumber : Sinar Harian
        
        
5

Bagus
8

Marah
6

Terkejut
5

Sedih
4

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (41 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote uori 23-6-2015 09:08 AM
hehehehe
comel je  
Quote sgbuloh 23-6-2015 09:10 AM
hebat.. sapa yang kawen dengan siti hasmah akan jadi perdana menteri.

Quote kelapaparut 23-6-2015 09:14 AM
Mukris ni ok gak tp iols xberkenan sbb dia nak buat airport br kat Kulim tu, tau la u nak dpt sokongan pengundi tmpt u tp kan dah byk airport kat situ airport penang,alor star,langkawi..pastu dia ni pun mcm spesis najib gak la takut2 cube la daring sket mcm kakak dia marina tu
Quote MISZZZ 23-6-2015 10:27 AM
aku suka cara Dr M sebagai bapa kebanyakan orang kedah tambah2 yang sebaya tun walaupon berlainan parti hormat Tun M
Quote rospinki 23-6-2015 10:29 AM
mukhriz ni ngikut mak dia rambut segan..
Quote dragger 23-6-2015 10:32 AM
yun nam hair care pun tak dapek nak nolong dah

Quote Lorra2411 23-6-2015 10:39 AM
pandai buat lawak
Quote sgbuloh 23-6-2015 10:54 AM
rambut saya hilang kerana ayah saya

duit saya banyak kerana ayah saya
Quote mimzat 23-6-2015 02:16 PM
kelapaparut replied at 23-6-2015 09:14 AM
Mukris ni ok gak tp iols xberkenan sbb dia nak buat airport br kat Kulim tu, tau la u nak dpt sokong ...

Sebenarnya pembinaan airport di area Kedah Selatan ( kulim ) sememangnya telah lama di dalam perancangan iaitu sejak tahun 1990-an apabila pelan pembangunan Kulim Hi-Tech sedang dalam perancangan.  Disebabkan keperluan pada ketika itu tidak terlalu mendesak dan kos yang tinggi maka perancangan pembinaan airport di area Kedah Selatan tidak terlaksana.  

Quote salimrock 23-6-2015 03:34 PM
lama tak pi kedah...

member wa gi langkawi jupe mukriz naik firefly jah..tahun lepas...MB kedah tu..
Quote salimrock 23-6-2015 03:34 PM
brapa agak2 umur mukriz ek?
Quote ifanonline 23-6-2015 03:36 PM
duit banyak...pegi buat treatment la...
Quote jeeja07 23-6-2015 03:41 PM
ifanonline replied at 23-6-2015 03:36 PM
duit banyak...pegi buat treatment la...

Ni botak yg tak boleh buat apa dah. Like my father, umur awal 30an dah start botak. Pastu try le mcm2 ubat rambut. Sekali tu spent RM2K buat bald treatment, takde nye berhasil. Tapi OK pe botak ni..
Quote scorpionkiki 23-6-2015 03:44 PM
ifanonline replied at 23-6-2015 03:36 PM
duit banyak...pegi buat treatment la...

Tak payahlah dia buat treatment...satgi dikutuk mcm uncle samy pulak...
Quote Simunggu 23-6-2015 03:58 PM
berdosa cakap rambut hilang sbb bapa...mcm org cakap tangan hilang sbb bapa...atau bijik mata hilang sbb bapa...
Quote Simunggu 23-6-2015 03:59 PM
jeeja07 replied at 23-6-2015 03:41 PM
Ni botak yg tak boleh buat apa dah. Like my father, umur awal 30an dah start botak. Pastu try le m ...

awalnya 30an botak....
Quote ifanonline 23-6-2015 03:59 PM
scorpionkiki replied at 23-6-2015 03:44 PM
Tak payahlah dia buat treatment...satgi dikutuk mcm uncle samy pulak...

samy tu pakai rambut pelesu...cam rosmah

Quote ifanonline 23-6-2015 04:00 PM
jeeja07 replied at 23-6-2015 03:41 PM
Ni botak yg tak boleh buat apa dah. Like my father, umur awal 30an dah start botak. Pastu try le m ...

baldness bleh di ubati...as i said, dier bleh je pegi amerika utk berubat...

Quote scorpionkiki 23-6-2015 04:02 PM
ifanonline replied at 23-6-2015 03:59 PM
samy tu pakai rambut pelesu...cam rosmah

Dengar dia tanam rambut...bukan rambut pelesu...

Lihat semua komen(30)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 09:23 PM GMT+8 , Processed in 0.066645 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top