CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Hot Topic Lihat artikel

China Sekat Wechat

29-5-2014 05:34 PM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 8991| Komen: 48

Description: China. Parti Komunis China Akan Mengenakan Tindakan Tegas Terhadap Perkhidmatan Mesej Popular Termasuk Wechat Tencent Sebagai Langkah Terbaharu Untuk Menyekat Ucapan Dalam Talian, Menurut Laporan Afp.


BEIJING - CHINA. Parti Komunis China akan mengenakan tindakan tegas terhadap perkhidmatan mesej popular termasuk WeChat Tencent sebagai langkah terbaharu untuk menyekat ucapan dalam talian, menurut laporan AFP.

Kempen sebulan itu adalah sama seperti kawalan ketat dikenakan ke atas Sina Weibo tahun lalu, sebuah perkhidmatan laman mikro seperti Twitter.

Tindakan tegas ini juga diambil susulan rentetan serangan ganas di Xinjiang dan pembunuhan di Dataran Tiananmen di mana Beijing telah dipersalahkan oleh masyarakat minoriti Islam di wilayah tersebut.


4

Bagus
3

Marah
5

Terkejut

Sedih
5

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (21 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote huJanBaTu 29-5-2014 12:52 PM
@Acong mesti suka
Quote pakwetizzaqyah 29-5-2014 12:58 PM
dak2 baru nak up je layan wechat...dak2 cool main telegram
Quote ninja boy 29-5-2014 01:04 PM
itula sokong komunis
Quote Acong 29-5-2014 01:05 PM
huJanBaTu posted on 29-5-2014 12:52 PM
@Acong mesti suka

suka whatsapp..... wechat ntah apa2
Quote sueism 29-5-2014 01:09 PM
china yg takut dengan bayang2 sendiri
Quote airfilterkotor 29-5-2014 01:10 PM
Abih laa rakyat China kebulur tak makan laa lepas ni.
Quote clarizsa 29-5-2014 03:52 PM
pulak.... wechat mmg merapu, tp best utk chat dgn family n close friends... emoticon comey..
Quote lurve82 29-5-2014 04:19 PM
wechat blh shake...
Quote Vellfire 29-5-2014 04:23 PM
Acong posted on 29-5-2014 01:05 PM
suka whatsapp..... wechat ntah apa2

aku lebih suka wechat
Quote obelisk 29-5-2014 04:25 PM
ada bagitau beetalk better dpd wechat, features byk yg lebih krg sama... cuma belum ada keperluan nak install
Quote ChildrenOfBodom 29-5-2014 04:26 PM
wetard tencheng
Quote intriQue 29-5-2014 04:26 PM
Vellfire posted on 29-5-2014 04:23 PM
aku lebih suka wechat

Yes.  Agree.  Wechat is more private

I don't like to reveal my mobile number
Quote Vellfire 29-5-2014 04:33 PM
intriQue posted on 29-5-2014 04:26 PM
Yes.  Agree.  Wechat is more private

I don't like to reveal my mobile number

install jer whatsapp semua contact yg ada acc. whatsapp nampak
memang boleh tukar kat privacy last seen, profile photo, status
tapi jadi tak best pulak semua nak sembunyik

kat wechat kita add contact yg kita nak sahaja
yg best wechat boleh update moment dan share mcm2 citer
video call, walkie talkie, group chat
memang menjimatkan

Quote Omong 29-5-2014 04:49 PM
aku pakai hp made in china, dibekalkan dengan khidmat baidu, sogou Input & youni SMS
Quote batmana 29-5-2014 04:53 PM
weechat bukan dari china ka
Quote Loxlaxman 29-5-2014 04:56 PM
Socnet ni mmg bahaya....bahaya sesangat .... buleh cerai berai..potong anu pasai socnet
Quote Cik_Andak 29-5-2014 04:57 PM
Ape guna teknologi kalau tidak digunakan...
Quote xtahumenahu 29-5-2014 04:58 PM
meow chat
Quote razhar 29-5-2014 05:19 PM
KakaoTalk ok tak?

Lihat semua komen(48)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 09:01 PM GMT+8 , Processed in 0.059779 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top