CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Bangganya Anak Azizulhasni Cerita Pada Kelas Bapanya Dapat Pingat Perak Di Olimpik!

12-8-2021 10:46 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6903| Komen: 60

Description: Isteri kepada jaguh basikal trek negara Datuk Azizulhasni Awang, Datin Athiah Ilyana terhibur melihat gelagat anaknya, Amna Khadeeja apabila menceritakan pada rakan kelas tentang pencapaian bapanya me ...
Isteri kepada jaguh basikal trek negara Datuk Azizulhasni Awang, Datin Athiah Ilyana terhibur melihat gelagat anaknya, Amna Khadeeja apabila menceritakan pada rakan kelas tentang pencapaian bapanya meraih pingat perak dalam Sukan Olimpik Tokyo 2020, baru-baru ini.



Kredit foto: IG Tya

Menurut Althiah atau lebih mesra disapa sebagai Tya, Amna berusia 6 tahun yang mengikuti kelas secara maya banyak kali menceritakan momen membanggakan tersebut pada seluruh kelas.




Malah, Amna turut melukis gambar bapanya di dalam TV sewaktu menerima kalungan pingat bersama Jalur Gemilang erta logo sukan Olimpik.

Dia juga terharu apabila mereka sekeluarga menerima ucapan penghargaan berserta jambangan bunga daripada pihak sekolah.





Azizul dan Tya yang mendirikan rumah tangga pada 30 Januari 2010 kini menetap di Melbourne, Australia.


Sumber: Gempak
1

Bagus
1

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (3 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote NazRysha 12-8-2021 10:50 AM
wife dia kerja apa dekat melbourne?
Quote babyblueamir 12-8-2021 10:58 AM
NazRysha replied at 12-8-2021 10:50 AM
wife dia kerja apa dekat melbourne?

Ada baca wife dia pun grad jurusan seni bina from uni dia australia tapi now housewife. Azizul from aussie grad jugak
Quote babyblueamir 12-8-2021 10:58 AM
NazRysha replied at 12-8-2021 10:50 AM
wife dia kerja apa dekat melbourne?

Ada baca wife dia pun grad jurusan seni bina from uni dia australia tapi now housewife. Azizul from aussie grad jugak
Quote stingerlympics 12-8-2021 10:59 AM
Pandai pula dia tak heboh pada fellow ossie classmates nya kalau tak kerna pelumba ossie yg sabotaj ayahnya...he could have landed gold for malaysia....

Mau kena pulau kalau dia bukak isu ini....kheunz?

Kahkahkahkah
Quote Ayda89 12-8-2021 11:04 AM
Heheh… mau tak bangga..
Quote stingerlympics 12-8-2021 11:07 AM
Ayda89 replied at 12-8-2021 11:04 AM
Heheh… mau tak bangga..


Perak will always be better than gangsa kheunz?


Tetiber buat buat blur macam sotong kureta pada janji nak bawak emas pulang.....kheunz?


Kahkahkahkahkah
Quote Jolabu 12-8-2021 11:22 AM
Ok lah tu, rasanya takda negara Asia yg menang emas tahun ni, yg lps2 ada, yg ada pun  Perak peserta wanita Jepun kira selevel dgn jijol, cuma nak bagitau isteri jijol muka jawa
Quote Ayda89 12-8-2021 11:29 AM
Edited by Ayda89 at 12-8-2021 11:31 AM
Jolabu replied at 12-8-2021 11:22 AM
Ok lah tu, rasanya takda negara Asia yg menang emas tahun ni, yg lps2 ada, yg ada pun  Perak peserta ...


Ada la. Indonesia emas beregu badminton.
Filipina emas angkat berat. China lagi la banyak haha
Quote AznieBunnie 12-8-2021 11:50 AM
stingerlympics replied at 12-8-2021 10:59 AM
Pandai pula dia tak heboh pada fellow ossie classmates nya kalau tak kerna pelumba ossie yg sabotaj  ...

woooo... betoi la, dia dan family di Aus. Then rider Aus tu tetiba buat mcm tu...

post ni buka mata tentang 'sesuatu'...
hahahah... terfikir teori speku-mencapub plak kami ni

Quote Jolabu 12-8-2021 12:53 PM
Ayda89:    Edited by Ayda89 at 12-8-2021 11:31 AM  Ada la. Indonesia emas beregu badminton.Filipina emas angkat berat. China lagi la banyak haha

Aku ckp lumba basikal trek kalau sukan lain takyah cerita tu China byk emas hampir juara keseluruhan , cuma kalah satu emas dgn amerika
Quote stingerlympics 12-8-2021 01:12 PM
AznieBunnie replied at 12-8-2021 11:50 AM
woooo... betoi la, dia dan family di Aus. Then rider Aus tu tetiba buat mcm tu...

post ni buka  ...

Kheunz....dunia mencemburui serta dengki dgn atlit2 kita...will resort to all dirty tricks to make sure kita tak dapat emas.....












Kahkahkahkahkahkahkahjahkahkah
Quote refleCtion 12-8-2021 01:29 PM
I went to the same uni dgn azizul a few years back..Aku buat post grad, dan jijoe at that time buat undergrad in sport sc. Mula2 jumpa tu aku mcm x brani tegur sbb nampak dia mcm kekwat sikit, then after several times terserempak baru tegur. he was indeed a nice person dan suprisingly x banyak cakap bila f2f...teringat kesah g solat terawih rumah heols, dia jd imam dan banyak jugak hafal surah2 al quran..aku plk yg terasa malu masa tu knowing he is busy dgn training tp sempat ambil berat pasal hal ehwal agama.
Quote sukacactus 12-8-2021 01:39 PM
Dua2 ank dia copy paste abis rupa jijoe
Quote Fortiori02 12-8-2021 01:43 PM
Sekalung tahniah. Harap Malaysia dpt lahirkan ramai lg pelopor dlm bidang ni utk bertanding dlm acara sukan antarabangsa.
Quote Fortiori02 12-8-2021 01:50 PM
Edited by Fortiori02 at 12-8-2021 01:59 PM
Ayda89 replied at 12-8-2021 11:29 AM
Ada la. Indonesia emas beregu badminton.
Filipina emas angkat berat. China lagi la banyak haha


Betul2.

Indonesia menang emas tok beregu wanita badminton. Filipina lak atlet pompuan dia menang emas tok angkat berat, siap atlet filipin tu gitau dia training kat Melaka lagi. In fact Thai pun menang 1 pingat emas dlm taekwando. China,jepun sume tok sah cakapla, mmg byk pingat emas drg menang.
Quote Fortiori02 12-8-2021 01:58 PM
Jolabu replied at 12-8-2021 12:53 PM
Aku ckp lumba basikal trek kalau sukan lain takyah cerita tu China byk emas hampir juara keseluruh ...

Tak silap team basikal trek pompuan China ada menang 1 gold medal masa 1st day olympic berlangsung.
Quote Firenzza 12-8-2021 03:27 PM
Azizul ni dok ostolia dia keja kt sana ke?
Quote Ayda89 12-8-2021 03:34 PM
Jolabu replied at 12-8-2021 12:53 PM
Aku ckp lumba basikal trek kalau sukan lain takyah cerita tu China byk emas hampir juara keseluruh ...

Ada ja. China awal2 da menang emas trek lumba berpasukan
Quote Ayda89 12-8-2021 03:37 PM
Fortiori02 replied at 12-8-2021 01:50 PM
Betul2.

Indonesia menang emas tok beregu wanita badminton. Filipina lak atlet pompuan dia men ...

Ha kan you..

Lihat semua komen(60)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 04:50 PM GMT+8 , Processed in 0.194661 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top