CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Dildo, Pekan Dinamakan Sempena Alat Permainan Seks

5-8-2021 12:24 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2825| Komen: 16

Description: NEWFOUNDLAND, KANADA – Sebuah pekan kecil di sebuah pulau dalam wilayah Kanada menjadi tarikan pelancong kerana keunikan namanya iaitu Dildo, lapor akhbar Daily Star semalam.
NEWFOUNDLAND, KANADA – Sebuah pekan kecil di sebuah pulau dalam wilayah Kanada menjadi tarikan pelancong kerana keunikan namanya iaitu Dildo, lapor akhbar Daily Star semalam.


Nama Dildo adalah sinonim dengan alat mainan seks yang popular.

Pekan tersebut menjadi tumpuan pengunjung luar yang ingin bergambar secara dekat dengan papan tanda ‘Dildo’ yang dibina menyerupai papan tanda ‘Hollywood’ di Los Angeles, California.


Kredit foto: The Canadian Press

Kewujudan lokasi tersebut mula menjadi perhatian ramai selepas pengacara televisyen dari Amerika Syarikat, Jimmy Kimmel mengetengahkan pekan itu dalam program bual bicaranya.

Kimmel yang dipilih sebagai Datuk Bandar Dildo Kehormat oleh penduduk di situ membina papan tanda tersebut dua tahun lepas di atas sebuah bukit yang menghadap pemandangan pekan tersebut.


Bagaimanapun, perhatian luar biasa daripada pelancong telah menyebabkan satu amaran dikeluarkan oleh Pejabat Daerah Tempatan yang melarang orang ramai daripada menghampiri papan tanda tersebut.

Wakilnya, Andrew Pretty berkata, pelancong dinasihatkan supaya hanya mengambil gambar papan tanda tersebut dari jauh.

Ini kerana ia dibina di atas sebuah tebing berbatu yang dikelilingi oleh kawasan semak-samun tebal dan boleh mengakibatkan pengunjung jatuh ke dalam gaung sekiranya tersilap langkah.

“Papan tanda itu juga terletak dalam kawasan hartanah persendirian. Jadi, secara teknikalnya, sesiapa yang pergi ke situ untuk mengambil swafoto adalah dianggap menceroboh,” katanya.

Sehingga kini, masih tidak dapat dipastikan bagaimana pekan itu boleh mendapat nama unik tersebut.

Beberapa kempen untuk mengubah nama pekan Dildo kepada satu nama lain yang lebih sesuai telah dilakukan namun semuanya menemui kegagalan. –CARI

Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Decaffeinated 4-8-2021 08:16 PM
Beberapa kempen untuk mengubah nama pekan Dildo kepada satu nama lain yang lebih sesuai telah dilakukan namun semuanya menemui kegagalan

bahasa red indian lah tu

bukan salah dia pun yang ko pergi curi nama dia buat alat melancap

Quote tikusmontok 4-8-2021 08:39 PM
Malaysia pun dah tukar nama b.berjuntai...
Quote CARI-MRO 5-8-2021 12:24 PM
NEWFOUNDLAND, KANADA – Sebuah pekan kecil di sebuah pulau dalam wilayah Kanada menjadi tarikan pelancong kerana keunikan namanya iaitu Dildo, lapor akhbar Daily Star semalam.


Nama Dildo adalah sinonim dengan alat mainan seks yang popular.


Pekan tersebut menjadi tumpuan pengunjung luar yang ingin bergambar secara dekat dengan papan tanda ‘Dildo’ yang dibina menyerupai papan tanda ‘Hollywood’ di Los Angeles, California.




Kredit foto: The Canadian Press




Kewujudan lokasi tersebut mula menjadi perhatian ramai selepas pengacara televisyen dari Amerika Syarikat, Jimmy Kimmel mengetengahkan pekan itu dalam program bual bicaranya.


Kimmel yang dipilih sebagai Datuk Bandar Dildo Kehormat oleh penduduk di situ membina papan tanda tersebut dua tahun lepas di atas sebuah bukit yang menghadap pemandangan pekan tersebut.


Bagaimanapun, perhatian luar biasa daripada pelancong telah menyebabkan satu amaran dikeluarkan oleh Pejabat Daerah Tempatan yang melarang orang ramai daripada menghampiri papan tanda tersebut.


Wakilnya, Andrew Pretty berkata, pelancong dinasihatkan supaya hanya mengambil gambar papan tanda tersebut dari jauh.


Ini kerana ia dibina di atas sebuah tebing berbatu yang dikelilingi oleh kawasan semak-samun tebal dan boleh mengakibatkan pengunjung jatuh ke dalam gaung sekiranya tersilap langkah.


“Papan tanda itu juga terletak dalam kawasan hartanah persendirian. Jadi, secara teknikalnya, sesiapa yang pergi ke situ untuk mengambil swafoto adalah dianggap menceroboh,” katanya.


Sehingga kini, masih tidak dapat dipastikan bagaimana pekan itu boleh mendapat nama unik tersebut.


Beberapa kempen untuk mengubah nama pekan Dildo kepada satu nama lain yang lebih sesuai telah dilakukan namun semuanya menemui kegagalan. –CARI


Sumber: Kosmo
Quote otai_g 5-8-2021 12:38 PM
Papan tanda hollywood teringt dgn papan tanda ipoh.

Kontraktor sama ker?
Quote Tinot7 5-8-2021 01:13 PM
[youtube]wK3HWT7NIN4[/youtube]

Quote Artemesiaa 5-8-2021 01:17 PM
Yang dilarang tu nanti ler yang ramai cuba juga nak buat lepas tu gigih up dalam media social
Quote nakkomenjugak 5-8-2021 01:19 PM
fitaaaammmmmmm iols dengar.
mungkinkah akan ada nama pekan nama strap on lepas ni?
Quote Whitepinkrider 5-8-2021 02:05 PM
mendelah. rajin dorang buat signboard gini
Quote Raline 5-8-2021 08:03 PM
https://mforum.cari.com.my/forum ... ;page=1#pid73058844

dah ada la
Quote Raline 6-8-2021 09:40 AM
https://mforum.cari.com.my/forum ... ;page=1#pid73058844

dah ada la
Quote Raline 6-8-2021 09:42 AM
https://mforum.cari.com.my/forum ... ;page=1#pid73058844

dah ada la
Quote matamata 6-8-2021 10:20 AM
https://mforum.cari.com.my/forum ... ;page=1#pid73058844

dah ada la

https://mforum.cari.com.my/forum ... ;page=1#pid73058844

dah ada la

https://mforum.cari.com.my/forum ... ;page=1#pid73058844

dah ada la

https://mforum.cari.com.my/forum ... ;page=1#pid73058844

dah ada la

https://mforum.cari.com.my/forum ... ;page=1#pid73058844

dah ada la


Quote cmf_premierleag 6-8-2021 10:22 AM
otai_g replied at 5-8-2021 12:38 PM
Papan tanda hollywood teringt dgn papan tanda ipoh.

Kontraktor sama ker?

nak dpt job tender kene rasuah dulu sama PBT Kanada
Quote pasa 6-8-2021 10:25 AM
Ummah kokesen pasal ngeseks mmg champion

Lepas ni tukar  Nama pekan condom.

Acah2 tak bersalah Lepas kene kecam.
Quote biozipstar 6-8-2021 01:05 PM
euwww mcm tak ada nama lain...

"kau kat US tinggal mana...?"
"aku tinggal kat DILDO."
Quote RatuDunia94 6-8-2021 05:24 PM
Nak bergambar cemana bukan nampak muka pun?

Lihat semua komen(16)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 02:22 PM GMT+8 , Processed in 0.051612 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top