CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Disindir Macam Expert Pasal Vaksin- Tak Diam Diri, Lana Nordin Lawan Netizen!

6-7-2021 04:54 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 15836| Komen: 53|Original author: Oleh: Saiful

Description: Lana Nodin mencetuskan perdebatan apabila memuat naik video tentang vaksin.
Lana Nodin mencetuskan perdebatan apabila memuat naik video tentang vaksin.

Menerusi rakaman tersebut, kelihatan perbincangan seorang guru dengan pelajar Tahun 3 mengenai bahan-bahan yang terdapat dalam vaksin.



Foto: IG

"APA DALAM VAKSIN? adakah anda lebih pintar dari kelas 3? Saksikan ini ??? ada risiko tetapi malangnya tidak pernah terdengar risiko di Malaysia. Kita seharusnya dapat mengetahui apa itu sebelum kita melakukan sesuatu terhadap BADAN SENDIRI. Sebilangan vaksin MUNGKIN mempunyai faedah besar tetapi MASIH kita harus tahu risikonya melibatkan terutamanya baru-baru ini dihasilkan dan tidak diluluskan oleh FDA,"tulisnya di kapsyen.



Disebabkan itu, netizen meminta agar Lana tidak sewenang-wenangnya menyebarkan maklumat palsu tentang vaksin.

Tidak berdiam diri, pelakon ini tampil membela diri dan menyatakan ianya tak salah untuk berkongsi video itu kepada orang ramai.

Lana kata setiap orang perlu peka dengan bahan dan fungsi yang ada di dalamnya.

Walaupun ada keberkesanannya, namun mereka juga perlu mengetahui apakah risiko yang bakal dihadai.

Antara komen netizen:

"Mengapa anda tidak pergi dan berdebat dengan idea bijak anda dengan pakar (kerana anda begitu pakar) daripada menulis posting kebencian. Setakat cakap, semua org boleh. Sila bercakap dengan bukti. Anda tidak mempercayai vaksin, ok. Terpulang kepada awak. Tidak ada yang memaksa anda diberi vaksin."


Lana menjawab yang niatnya berkongsi kerana ada ramai yang masih tertinggal malumat penting tentang vaksin.

"Anda buta ke apa ? Buka mata mereka tidak mengatakan secara langsung tetapi mereka melakukannya.

"Dan siapa kata aku EXPERT ? Saya cakap benda yang betul fakta. Bukan itu maksud dalam video ini kata apa ada dalam vaksin? Bukan kelas 3 pun tau takkan fakta itu tipu? Saya hanya menunjukkan apa yang mereka tertinggal maklumat penting.Anda perlu membuka mata anda dan bangun.




Adakah saya mengatakan Covid tidak nyata ? Apa yang saya katakan di sini dan apa yang dikatakan oleh video ini di sini? Jangan putar belit! Anda jelas tidak mendapat mesej kemudian jangan menilai apa yang saya katakan."




Lana juga sempat memberi nasihat dan meminta orang ramai supaya memahami mesej yang ingin disampaikan dan jangan cuba untuk memutar belitkan apa yang cuba disampaikan. -CARI

Bagus

Marah

Terkejut
2

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (2 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote lattehazelnut 6-7-2021 05:28 PM
Gosh.. kau buat plastic surgery tu lg tinggi risk infection, blood clot n kematian..
N kau jual makanan ada suntik typhoid x?
Quote lofar11 6-7-2021 05:29 PM
bila ko operate hidung and kawen mat saleh dgn harapan dpt la tutup penipuan hidung ko tu, last last anak perempuan sebijik rupa org sarawak, perlu ke operate hidup teruk2 cmtu, ko filer sket bg ada batang hidung sudah
Quote Parit.Hilton 6-7-2021 05:32 PM
lattehazelnut replied at 6-7-2021 05:28 PM
Gosh.. kau buat plastic surgery tu lg tinggi risk infection, blood clot n kematian..
N kau jual mak ...

AHAHAHAHHAHA second you!

sibuk cakap pasal risk bagai. dia dok alter hidung tu pun ada risk jugak
tapi ko hadap je takde masalahnya

siap cakap buat apa budak nak amik vaksin covid bukan kena covid pun?
dah tu nak tunggu kena covid dulu ke baru amik vaksin?

and do you really understand how vaccine works wahai lana ????
Quote awanysss 6-7-2021 05:35 PM
blastoff sila mencemar duli support kak lana ni..
bukan senang nak jumpa artis yg iq sama level ngan uols
Quote mamastoney 6-7-2021 05:45 PM
Hidung dia mmg pelik, macam hidung TinTinted
Quote salmon-suki 6-7-2021 06:02 PM
"falta","cobid", "putar belik"...{:smile{:smile{:smile
Lawak laa dia ni..btw,anak2 dia sorg pn xde y ikut laki matsaleh..x dpt nak upgrade keturunan..{:smile
Quote nakkomenjugak 6-7-2021 06:34 PM
kahwin mat saleh anti vaxx ke?
Quote slyfynx 6-7-2021 06:39 PM
Shut up la pompuan.
Konon nk hidung mancung.
Sekali anak ikut hidung asal.

Quote Amigurumi 6-7-2021 06:53 PM
Parit.Hilton: AHAHAHAHHAHA second you!sibuk cakap pasal risk bagai. dia dok alter hidung tu pun ada risk jugaktapi ko hadap je takde masalahnyasiap cakap buat apa b ...
yang ni i pernah ckp dulu. I tak faham, yg dah jadi parents pun still tak faham fungsi vaksin. Anak kau tu vaksin ke tidak
Quote hyie 6-7-2021 07:04 PM
ok je apa dia kata tu. Setiap ubat ke vaksin ke, memang akan ada side efek, badan manusia pon lain2. Darah manusia pun jenis lain2. Kenapa nak butthurt? Chill2 sudeh. Kau nak ambik ke taknak tu kau punya pasal lah. Why bother?
Quote boojaat 6-7-2021 07:16 PM
Wow.. budak n baby byk jer kena covid. Dia x tahu ke?
Quote sfrnna 6-7-2021 07:20 PM
Hidung dia dgn hidung budakijat sama sangat. Species idong jambu tetiba nak jadi mancung. Toklaki tak rasa pelik ke kena pandang Hari2?
Quote jahcomel 6-7-2021 07:20 PM
hyie replied at 6-7-2021 07:04 PM
ok je apa dia kata tu. Setiap ubat ke vaksin ke, memang akan ada side efek, badan manusia pon lain2. ...

Itu pndangan dia je...ok je...xde pe y salah pn, pnerimaan badan org x sama , ade y ok ade y x ok...kalu dia vaksin ank2 dia tu tndanye dia bkn antivak, maybe ngn veksin kovid dia bhati2..

Quote LadyCarefree 6-7-2021 07:48 PM
Gila bodoh dia ni bila tulis pasal 'budak' takleh amek exam tu.
Quote AshkieLa 6-7-2021 08:11 PM
gambar dgn family tepi kolam tu...
seram plak tengok leher berkerak gitu.
Quote Kurex 6-7-2021 08:20 PM
Hayoooo kepamnya leherrrr
Quote hyie 6-7-2021 08:34 PM
jahcomel replied at 6-7-2021 07:20 PM
Itu pndangan dia je...ok je...xde pe y salah pn, pnerimaan badan org x sama , ade y ok ade y x ok. ...

haah, maksud meols, kenapa nerakazen nak sakit hati dengan pernyataan sheols? sheols pon aman2 je beri pandangan konsepnya. Lainlah sohai tiberr
Quote Buritan 6-7-2021 09:16 PM
Wpun lana tu ckp ade betulnya tp aku rasa aku kena vaksin jugaklaaa...
Quote tipahketipung 6-7-2021 10:22 PM
Sebab tu la dia jd artis bukan saintis.
Korang pun kan?
Cam x paham.

Lihat semua komen(53)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

19-4-2024 01:21 AM GMT+8 , Processed in 0.061827 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top