CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Coli Peluru Berbentuk Runcing Jadi Pilihan Artis Hollywood

3-10-2018 06:33 PM| Diterbitkan: Cari-suzy| Dilihat: 6545| Komen: 24|Original author: Oleh: Suzy

Description: Artis Hollywood sejak dahulu terkenal dengan fesyen pelik. Tetapi selebriti ini tidak segan malah berani mempamerkan fesyen mereka sehingga menjadi ikutan. Salah satu fesyen pelik mereka masihkah anda ...


Artis Hollywood sejak dahulu terkenal dengan fesyen pelik. Tetapi selebriti ini tidak segan malah berani mempamerkan fesyen mereka sehingga menjadi ikutan. 

Salah satu fesyen pelik mereka masihkah anda ingat dengan korset tajam oleh Jean Gaultier yang direka untuk Madonna? Dalam dunia fesyen ia disebut sebagai coli peluru. Sebenarnya Jean bukan orang pertama yang mencipta coli ini, ia telah wujud  sejak tahun 1950. 

Foto: Konbini

                                                                                                                   Foto: Konbini
                                                                                                                        Foto: Konbini
                                                                                                                         Foto: Konbini
                                                                                                                              Foto: Konbini

Pada masa itu, coli yang tajam adalah trend paling hangat. Teknik jahitan sekeliling yang baru dicipta membuatkan payudara kelihatan seperti "peluru berpandu". Ianya kelihatan amat seksi dan sempurna digayakan dengan baju sejuk ketat pada zaman itu. 

Coli itu yang memberikan bentuk badan menggiurkan kepada si pemakai itu telah menjadi ikutan bintang besar 1950-an seperti Patti Page, Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe dan Brigitte Bardot. Bagaimanapun, semakin lama trend tersebut semakin tidak mendapat perhatian dan menjadi pupus ketika era 1960-an serentak dengan peningkatan pergerakan tentang diskriminasi terhadap wanita. 

                                                                                                                             Foto: Konbini
                                                                                                                             Foto: Konbini

Selepas trend uniseks yang semakin popular kini, adakah terdapat kemungkinan coli peluru membuat kemunculan semula?  Mungkin ada benarnya, koleksi terbaru Stella McCartney yang dilancarakan baru-baru ini meyakinkan bahawa ianya boleh berlaku! Tunggu dan lihat! - CARI 

18

Bagus
26

Marah
19

Terkejut
30

Sedih
18

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (121 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote multinicky 3-10-2018 07:31 PM
nmpk cantik klu dita von teese yg pakai..sebab sheols mmg pesen vintage gini n aura sheols mmg aura 50's and 60's gitu

cc : @dani-rox @borrow
Quote Patun 3-10-2018 07:38 PM
Ade je kat malaysia ni pakai bra tajam gini.. trend tahun ni
Quote borrow 3-10-2018 07:53 PM
multinicky replied at 3-10-2018 07:31 PM
nmpk cantik klu dita von teese yg pakai..sebab sheols mmg pesen vintage gini n aura sheols mmg aura  ...

Khenz sesuai dgn org yg ada aura classic. Ai think Gwen steffani  pun sesuai kowt.


mad2.jpg

Org lain sila pakai bra lady gaga


Quote multinicky 3-10-2018 08:19 PM
borrow replied at 3-10-2018 07:53 PM
Khenz sesuai dgn org yg ada aura classic. Ai think Gwen steffani  pun sesuai kowt.



tgk gmbr ni terus teringat mv firework by kathy perry tu... yg ad gadis bam2 nk terjun pool n berapi2 dada die mcm gini at that time
Quote multinicky 3-10-2018 08:23 PM
christina aguilera pon sesuai..lg2 sheols prnh buat mv ala pesen vintage gini mcm candyman..
Quote dani-rox 3-10-2018 08:28 PM
multinicky replied at 3-10-2018 07:31 PM
nmpk cantik klu dita von teese yg pakai..sebab sheols mmg pesen vintage gini n aura sheols mmg aura  ...

yup. kena sesuai dgn pemakaian. kalau pakai bra peluru tp luarannya t shirt nike, mcm pelik jah tp ai rasa primadona2 jln ampas pun pernah menggayakan bullet bra atau yg sewaktu dgn nya.
Quote Foxey 3-10-2018 09:45 PM
Dulu2 pernah menjadi trend, pastu cycle dia trendy balik bila JPG buat untuk Madonna kan?
Quote borrow 3-10-2018 09:49 PM
multinicky replied at 3-10-2018 08:19 PM
tgk gmbr ni terus teringat mv firework by kathy perry tu... yg ad gadis bam2 nk terjun pool n bera ...

ah igt. My fav song tuh

Quote borrow 3-10-2018 09:53 PM
dani-rox replied at 3-10-2018 08:28 PM
yup. kena sesuai dgn pemakaian. kalau pakai bra peluru tp luarannya t shirt nike, mcm pelik jah :l ...

ai think arwah saloma ada pakai.

Quote munchkin 3-10-2018 10:16 PM
Yg lawo si norma jean punya je. Yg lain macam kelakar pulak
Quote whitePoison 3-10-2018 11:25 PM
Zaman dulu2 ada dah bra ni..tajammm...tapi tak adelah tajam sangat sampai boleh mencucuk orang disekeliling.
Quote multinicky 3-10-2018 11:25 PM
dani-rox replied at 3-10-2018 08:28 PM
yup. kena sesuai dgn pemakaian. kalau pakai bra peluru tp luarannya t shirt nike, mcm pelik jah :l ...

aah.. our classic film star pon mmg ade pki gini.. dlm filem mat sentul kot xsilap yg ala2 mcm james bond pon ad tunjuk pasal bullet bra ni.siap blh launch tropedo gitu
Quote multinicky 3-10-2018 11:29 PM
borrow replied at 3-10-2018 09:49 PM
ah igt. My fav song tuh

31-do-you-ever-feel-like-a-plastic-bag-211x300.jpg

Quote Artemesiaa 4-10-2018 11:50 AM
Rasanya sejak Madonna mula memakainya kembali satu masa dulu maka ada beberapa artis lain pun turut nak ikut juga
Quote insulin 4-10-2018 12:56 PM
Koyak la baju korang tu...
Quote borrow 4-10-2018 01:31 PM

pl.jpg




Quote borrow 4-10-2018 01:38 PM
Foxey replied at 3-10-2018 09:45 PM
Dulu2 pernah menjadi trend, pastu cycle dia trendy balik bila JPG buat untuk Madonna kan?

Imej madonna bra peluru + korset tu sgt iconic. Tp ai tatau after dat bra peluru jd trendy or idok.

Quote Foxey 4-10-2018 04:40 PM



i sukeee lagu nih
Quote Foxey 4-10-2018 04:41 PM
borrow replied at 4-10-2018 01:38 PM
Imej madonna bra peluru + korset tu sgt iconic. Tp ai tatau after dat bra peluru jd trendy or idok ...

kan? masa tu rasanya blonde ambition tour ke apa eh?

Lihat semua komen(24)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 01:40 PM GMT+8 , Processed in 0.086710 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top