CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5851|Reply: 24

Coli Peluru Berbentuk Runcing Jadi Pilihan Artis Hollywood

  [Copy link]
Post time 3-10-2018 06:33 PM | Show all posts |Read mode




Artis Hollywood sejak dahulu terkenal dengan fesyen pelik. Tetapi selebriti ini tidak segan malah berani mempamerkan fesyen mereka sehingga menjadi ikutan.


Salah satu fesyen pelik mereka masihkah anda ingat dengan korset tajam oleh Jean Gaultier yang direka untuk Madonna? Dalam dunia fesyen ia disebut sebagai coli peluru. Sebenarnya Jean bukan orang pertama yang mencipta coli ini, ia telah wujud  sejak tahun 1950.



Foto: Konbini



                                                                                                                   Foto: Konbini



                                                                                                                        Foto: Konbini



                                                                                                                         Foto: Konbini



                                                                                                                              Foto: Konbini




Pada masa itu, coli yang tajam adalah trend paling hangat. Teknik jahitan sekeliling yang baru dicipta membuatkan payudara kelihatan seperti "peluru berpandu". Ianya kelihatan amat seksi dan sempurna digayakan dengan baju sejuk ketat pada zaman itu.


Coli itu yang memberikan bentuk badan menggiurkan kepada si pemakai itu telah menjadi ikutan bintang besar 1950-an seperti Patti Page, Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe dan Brigitte Bardot. Bagaimanapun, semakin lama trend tersebut semakin tidak mendapat perhatian dan menjadi pupus ketika era 1960-an serentak dengan peningkatan pergerakan tentang diskriminasi terhadap wanita.




                                                                                                                             Foto: Konbini



                                                                                                                             Foto: Konbini





Selepas trend uniseks yang semakin popular kini, adakah terdapat kemungkinan coli peluru membuat kemunculan semula?  Mungkin ada benarnya, koleksi terbaru Stella McCartney yang dilancarakan baru-baru ini meyakinkan bahawa ianya boleh berlaku! Tunggu dan lihat! - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-10-2018 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
nmpk cantik klu dita von teese yg pakai..sebab sheols mmg pesen vintage gini n aura sheols mmg aura 50's and 60's gitu

cc : @dani-rox @borrow
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Ade je kat malaysia ni pakai bra tajam gini.. trend tahun ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 07:53 PM | Show all posts
multinicky replied at 3-10-2018 07:31 PM
nmpk cantik klu dita von teese yg pakai..sebab sheols mmg pesen vintage gini n aura sheols mmg aura  ...

Khenz sesuai dgn org yg ada aura classic. Ai think Gwen steffani  pun sesuai kowt.




Org lain sila pakai bra lady gaga


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
borrow replied at 3-10-2018 07:53 PM
Khenz sesuai dgn org yg ada aura classic. Ai think Gwen steffani  pun sesuai kowt.



tgk gmbr ni terus teringat mv firework by kathy perry tu... yg ad gadis bam2 nk terjun pool n berapi2 dada die mcm gini at that time
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
christina aguilera pon sesuai..lg2 sheols prnh buat mv ala pesen vintage gini mcm candyman..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 3-10-2018 08:28 PM | Show all posts
multinicky replied at 3-10-2018 07:31 PM
nmpk cantik klu dita von teese yg pakai..sebab sheols mmg pesen vintage gini n aura sheols mmg aura  ...

yup. kena sesuai dgn pemakaian. kalau pakai bra peluru tp luarannya t shirt nike, mcm pelik jah tp ai rasa primadona2 jln ampas pun pernah menggayakan bullet bra atau yg sewaktu dgn nya.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu2 pernah menjadi trend, pastu cycle dia trendy balik bila JPG buat untuk Madonna kan?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-10-2018 09:49 PM | Show all posts
multinicky replied at 3-10-2018 08:19 PM
tgk gmbr ni terus teringat mv firework by kathy perry tu... yg ad gadis bam2 nk terjun pool n bera ...

ah igt. My fav song tuh

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 09:53 PM | Show all posts
dani-rox replied at 3-10-2018 08:28 PM
yup. kena sesuai dgn pemakaian. kalau pakai bra peluru tp luarannya t shirt nike, mcm pelik jah :l ...

ai think arwah saloma ada pakai.

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg lawo si norma jean punya je. Yg lain macam kelakar pulak
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman dulu2 ada dah bra ni..tajammm...tapi tak adelah tajam sangat sampai boleh mencucuk orang disekeliling.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 3-10-2018 08:28 PM
yup. kena sesuai dgn pemakaian. kalau pakai bra peluru tp luarannya t shirt nike, mcm pelik jah :l ...

aah.. our classic film star pon mmg ade pki gini.. dlm filem mat sentul kot xsilap yg ala2 mcm james bond pon ad tunjuk pasal bullet bra ni.siap blh launch tropedo gitu
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
borrow replied at 3-10-2018 09:49 PM
ah igt. My fav song tuh



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 11:50 AM | Show all posts
Rasanya sejak Madonna mula memakainya kembali satu masa dulu maka ada beberapa artis lain pun turut nak ikut juga
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 12:56 PM | Show all posts
Koyak la baju korang tu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-10-2018 01:31 PM | Show all posts






This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 01:38 PM | Show all posts
Foxey replied at 3-10-2018 09:45 PM
Dulu2 pernah menjadi trend, pastu cycle dia trendy balik bila JPG buat untuk Madonna kan?

Imej madonna bra peluru + korset tu sgt iconic. Tp ai tatau after dat bra peluru jd trendy or idok.

Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 04:40 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 04:41 PM | Show all posts
borrow replied at 4-10-2018 01:38 PM
Imej madonna bra peluru + korset tu sgt iconic. Tp ai tatau after dat bra peluru jd trendy or idok ...

kan? masa tu rasanya blonde ambition tour ke apa eh?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

27-5-2024 02:55 PM GMT+8 , Processed in 0.099810 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list