CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Elizabeth Tan Pernah Belajar Islam Di Youtube

2-10-2018 03:44 PM| Diterbitkan: Cari-Amirah| Dilihat: 5881| Komen: 47|Original author: Oleh: Amirah

Description: Selepas baik daripada masalah depresi terdahulu, penyanyi Elizabeth Tan kini semakin yakin menjalani kehidupannya dan bertambah popular dengan lagu Police Entry.
Selepas baik daripada masalah kemurungan terdahulu, penyanyi Elizabeth Tan kini semakin yakin menjalani kehidupannya malah bertambah popular dengan lagu terbaru, Police Entry.


Apa yang terjadi sebelum ini telah meningkatkan lagi kematangan dirinya dalam menempuhi ujian hidup.


Hidupnya juga semakin hari semakin baik dan dia begitu komited dengan kerjayanya sebagai penyanyi selain menjadi pelakon. Fikirannya juga tidak lagi mengingati perkara yang tidak bermanfaat.

"Saya kini sedang sibuk di lokasi mega drama berjudul Sebafas Rindu di samping Syafiq Kyle. Pada awalnya risau juga sebab watak yang saya bawa ni agak berat perlu mennagis dan selain kena banyak bermain dengan emosi. Apa pun setakat ini semuanya baik-baik saja," katanya pada Media Hiburan.


Peristiwa pahit yang dilalui dulu telah membuka mata dan hatinya untuk mendalami hidup yang lebih positif. Dia mengakui pernah mempelajari tentang beberapa agama termasuklah Islam kerana sifat ingin tahu yang tinggi.

"Saya banyak baca buku dan tonton video menerusi Youtube. Ada satu saluran yang mana saya tontotn dan kandungannya tidak hanya terhad kepada suatu agama sahaja.

Foto: IG Elizabeth Tan
"Jadi dari situlah saya cuba fahami sedikit demi sedikit. Rasa ingin tahu begitu tebal,"jelasnya lagi.

Hidupnya bebas tanpa terikat dengan apa-apa komitmen dalam perhubungan. Dia juga berpendapat tidak salah mempelajari sesuatu yang baik untuk hidup.

Harap Elizabeth semakin positif dengan hidupnya kini. Jangan peduli kecaman orang. Teruskan bina karier hingga berjaya ke puncak. - CARI
27

Bagus
25

Marah
39

Terkejut
27

Sedih
32

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (170 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote PristineOne 2-10-2018 04:53 PM
...Aku nikahkan kau Pristine bin Wan dgn Elizabeth Tan binti Abdullah dengan maskahwinya 25 hinggit....tunaiiiiiiiiiii..

#surekenahencapsischagadansischazey
Quote bukan_ustazah 2-10-2018 04:57 PM
Tulis macam ni sebab nak test market lelaki melayu orka ke?? ..
Quote ayjay 2-10-2018 04:59 PM
Nak lakukan drama dan diri harus mainkan sentimen perasaan melayu
Quote jalfa 2-10-2018 05:02 PM
Sheols memang rembes ngan jantan melayu khen..
Quote abangadek 2-10-2018 05:03 PM
cantiknya lizzy.. kawan i chinese  dulu pun belajar islam dr utube & berakhir dgn menjadi atheis
Quote lalasahaja 2-10-2018 05:03 PM
Dia ni non Muslim tapi macam dah liar sosial.. esp banding dengan artis melayu..
Quote lalasahaja 2-10-2018 05:03 PM
Edited by lalasahaja at 3-10-2018 12:38 AM

Dia ni artist non Muslim tapi tak liar dan sosial.. esp banding dengan artis melayu..
Quote itsmeshikin 2-10-2018 05:48 PM
iols pun ade kawan cina, belajo tulis jawi kat sekolah, xtaula penah belajo selok belok islam ke tak..baguss tulis jawi budak tu..eh OOT pulak
Quote stania83 2-10-2018 06:22 PM
Membongak lizzie ni study theology , UK ke us entah.
Quote AbukRokok 2-10-2018 06:48 PM
abangadek replied at 2-10-2018 05:03 PM
cantiknya lizzy.. kawan i chinese  dulu pun belajar islam dr utube & berakhir dgn menjadi atheis{:1_ ...


adakah ateis yg sebenar2nya
atau ateis bbnu lapar publisiti ?



Quote cmf_premierleag 2-10-2018 08:33 PM
pasni mesti ada acik2 kepma cakap lizzy cantik bila berhijab bagai ..dah paham sgt la acik2 kepam nih
yg lizzy ni lak ayat nak pancing lelaki melayu orka sangattttt...padahal lelaki meleis orka tak pandang pon pompuan muslimah.byk dh contoh kat luar sana...takde nya lelaki meleis orka amik muslimah jd bini
Quote Zaien 2-10-2018 09:16 PM
bukan_ustazah: Tulis macam ni sebab nak test market lelaki melayu orka ke?? ..


Mne taw nsib jdi mcm marion kaunterrrr {:spec
Quote Hottime 2-10-2018 11:17 PM
Quote eyansss 3-10-2018 01:58 AM
jalfa replied at 2-10-2018 05:02 PM
Sheols memang rembes ngan jantan melayu khen..

sheols rembes dengan jantan melayu kaya je...  hahaha...
Quote bukan_ustazah 3-10-2018 09:00 AM
Zaien replied at 2-10-2018 09:16 PM
Mne taw nsib jdi mcm marion kaunterrrr {:spec

Haha tapi sheols ni tak cukup kuat untuk jadi marion counter tay tay .. kang kena buli bunuh diri balik. Lagi keluarga orka ni time sayang ditatang time bosan di sodomi kau lepastu hantar surat lawyer jelahhh
Quote bakingsoda 3-10-2018 09:25 AM
buruknya capik rambut kaler
Quote chicozinn 3-10-2018 09:43 AM
cmf_premierleag replied at 2-10-2018 08:33 PM
pasni mesti ada acik2 kepma cakap lizzy cantik bila berhijab bagai ..dah paham sgt la acik2 kepam  ...

bese la..dalam novel jahhh laki meleis orka kne paksa kwen pompuan muslimah sedangkan nafsu deyyoollss nak pmpuan seksi meksi..huhu
Quote anony-mous 3-10-2018 11:23 AM
Haritu dgr radio era ke ape jemput elizabeth tan ni. Gediknyaaa lg2 pasal mmpi aiman hakim la ( ke saja exaggerate nk jeleskan fatiya??) tp mmg gedik la. Dgn cara ckp gedik

Laki melayu kalau dgn amoi xcuci pepek boleh plak uols suka. Kalau melayu acah2 manja gedik mcm ni mau kena maki
Quote abangadek 3-10-2018 11:32 AM
AbukRokok replied at 2-10-2018 06:48 PM
adakah ateis yg sebenar2nya
atau ateis bbnu lapar publisiti ?
...

sebenar2nya i rasa sbb dia buat dalam diam mcm jarum halus means bukan untuk publisiti

Lihat semua komen(47)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 05:33 AM GMT+8 , Processed in 0.073067 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top