CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

DIY Majlis ‘Beach Wedding’ Ala Mat Saleh Yang Sangat Jimat Kos!

10-7-2018 12:48 PM| Diterbitkan: Cari-suzy| Dilihat: 7418| Komen: 27|Original author: Oleh: Suzy

Description: Bagi sesiapa yang rumahnya berdekatan laut pasti mengimpikan perkahwinan ala-ala mat saleh di tepian pantai, bukan? Tetapi apabila memikirkan kos yang tinggi untuk menyewa kerusi meja, membeli kelengk ...


Bagi sesiapa yang rumahnya berdekatan laut pasti mengimpikan perkahwinan ala-ala mat saleh di tepian pantai, bukan?

Tetapi, apabila memikirkan kos yang tinggi untuk menyewa kerusi dan meja, kelengkapan majlis serta tata rias yang ‘grand’ ditambah pula bajet bagi merakamkan hari bersejarah itu, terus terpadam hasrat di hati. 

Untuk membantu mengurangkan beban tersebut seorang pengguna Twitter berkongsikan tip diy untuk menghasilkan dekorasi majlis ‘beach wedding’ yang diimpikan. 

Tip ini boleh dipraktikkan bukan sahaja untuk majlis di pantai, malahan di dewan serta kediaman sendiri pun boleh. 


Foto: Twitter Syahirah

Oleh kerana majlis diadakan pada waktu malam, Syahirah menggunakan botol goodies sedia ada sebagai candle holder. Kemudian,  mengubah suai botol tersebut dengan dekorasi baru. Seterusnya menggunakan dulang nyiru sebagai dulang hantaran kerana harga lebih murah. Syahirah juga kreatif mereka sendiri bunga hiasan sebagai latar belakang! 







Selain itu, dia mendapatkan bantuan Platform e-dagang, Shopee untuk membeli peralatan pada harga lebih murah. Rakaman video dan hari bersejarah pula didapati daripada ahli keluarga terdekat yang menawarkan harga lebih murah. 



Ada yang berangan hendak buat ‘beach wedding’ ke selepas ini? Berangan memang boleh, tetapi perlulah rajin dan tekun seperti Syahirah. Bukan mudah merealisasikan impian tanpa kerja keras. Sekali seumur hidup je kan, apa salahnya mencuba. Semoga berjaya ya! - CARI
18

Bagus
8

Marah
27

Terkejut
19

Sedih
17

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (107 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mieymiey 10-7-2018 12:55 PM
Macam mana nak baca kalau setakat tepek gambar kecil macamtu?
Quote fazamania 10-7-2018 01:01 PM
mieymiey replied at 10-7-2018 12:55 PM
Macam mana nak baca kalau setakat tepek gambar kecil macamtu?

Ntah.. dasar pemalas wartawan cari yg bernama suzy ni..koserrr
Quote nisako 10-7-2018 01:07 PM
kecik mcm na nk baca………………..
Quote mieymiey 10-7-2018 01:16 PM
fazamania replied at 10-7-2018 01:01 PM
Ntah.. dasar pemalas wartawan cari yg bernama suzy ni..koserrr

Setakat tepek gambar ambil dari twitter pun boleh buka topik
Quote moonbug 10-7-2018 01:16 PM
If you have the luxury of time, why not? Go for it, lagi bermakna setiap satu intimate detail itu. Tapi tak semua ada masa. So whatever works for them la
Quote CardiGans85 10-7-2018 01:24 PM
Ada masa tak mengapa.

Quote pakderis 10-7-2018 01:24 PM
ce tepek balik kecik beno nak baca
Quote saviour_09 10-7-2018 03:23 PM

sakit mata la baca besar2 ni
Quote bungamelurindah 10-7-2018 03:58 PM
tepek la satu2, rumah aku tepi pantai, tak lama nak berumah tangga nie, tgh fikir idea, nak khwin sanding dlm rumah je ke, atau konsep ala2 beachhh gini
Quote Artemesiaa 10-7-2018 04:09 PM
Kalau ada masa rajin dan kreatif apa salahnya buat sendiri tentunya lebih puas hati
Quote mawar_pink 10-7-2018 09:18 PM
alahai gmbr..kecik amat..nk bace xnmpk...
Quote pearl.silver 11-7-2018 12:21 AM

Reporter cari pun xpass lg cara2 tepek gambo ke ape ni
Mintak forumer letak tutorial sikit kt sini..
Quote whitePoison 11-7-2018 03:35 AM
memang cantik, nak2 buat kat pulau..kalau malam2 lagi cantik..
Quote paz 11-7-2018 02:00 PM
Kocik bona susah nak nampak.
Quote seramado 11-7-2018 02:29 PM
kecik sgt la dik
Quote krustykrab 11-7-2018 02:52 PM
nampak menarik, tp nak tgk the real one....nak tau jadi ke idak idea2 pengantin tu
Quote misscendol 11-7-2018 03:34 PM
Hahahaha mmg lah jimat. TP kalau kau as pengantin buat semua ni mau stress level ape ntah. Ade duit lebih suruh je la org buat. Based on my experience as diy bride mmg x rekomen
Quote kaminau 11-7-2018 04:09 PM
Cantik sangat...
Quote rogayahtop 14-7-2018 08:49 AM
dlm gambo je menarik akak rasa. dengan pasirnya masuk mata, bau air laut masin masam semua ada, angin kuat sampai nak tercabut kain tudung segala, belum lagi dgn bahang panas nye. kat obersea tu tepi laut sejuk la jugak.

Lihat semua komen(27)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-3-2024 01:26 AM GMT+8 , Processed in 0.283672 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top