CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

"Saya Agak Janggal" - Siti Sarah Belajar Berhijab

10-7-2018 01:56 PM| Diterbitkan: Cari-Amirah| Dilihat: 13220| Komen: 95|Original author: Oleh: Amirah

Description: Selepas mengerjakan ibadah umrah pada bulan Ramadhan yang lalu, Siti Sarah menggayakan penampilan baru pada dirinya.
Selepas mengerjakan ibadah umrah pada bulan Ramadan yang lalu, Siti Sarah menggayakan penampilan baru pada dirinya.

Dia telah mula mengenakan hijab dan turban setelah pulang dari tanah suci. Dia juga berharap dirinya istiqamah dengan penampilan baru jika pergi kemana-mana, mahupun ketika membuat persembahan.



Foto: IG Siti Sarah

"Saya sedang belajar. Insya-Allah. Saya mohon doa agar terus istiqamah. Saya tak berani janji, tetapi saya mohon doa semua. Awalnya saya agak janggal, tetapi lama kelamaan sudah terbiasa.

"Setakat ini, saya selesa mengenakan turban ketika melakukan persembahan pentas dan saya selesa berhijab jika keluar ke rumah," katanya pada Astro AWANI.




Pada Jumaat lalu, dia telah menjayakan ‘Siti Sarah Special Showcase’ dan ini adalah titik permulaan yang baik untuk kerjayanya sebagai anak seni.

"Alhamdulillah, showcase yang dibawa khas oleh produk Pinky Pinky yang diusahakan bersama suami serta kerjasama Indigital ini berjalan lancar. Syukur kerana showcase ini 'full-house'.



"Selepas sekian lama tidak muncul dengan persembahan sebegini, saya merasakan ini sebagai permulaan yang baik untuk melangkah lebih yakin dalam arena nyanyian," katanya.

Diharap, Siti Sarah sentiasa mendapat bimbingan dalam berhijab. Jangan peduli kata-kata negatif orang lain. - CARI
25

Bagus
22

Marah
40

Terkejut
29

Sedih
30

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (167 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote BoLapciOus 10-7-2018 02:24 PM
i think she looks gorgeous with scarf rather than turban..
Quote mieymiey 10-7-2018 02:49 PM
Pelik pula sheols berturban. Sepelik Hajjah Neelofa.
Quote zulka 10-7-2018 02:49 PM
alhamdulillah..
tapi kadang2 nampak mcm makcik2 sgt
Quote clara_nur 10-7-2018 02:52 PM

kenapa nk rasa janggal??
masa sekolah dulu2 tak pernah bertudung ker??
Quote ALDRIN 10-7-2018 02:55 PM
Showcase ni sheols panggil bapak dia dgn Shuib nyanyi sekali kan? Cam konsep nyanyi2 kat karoks anak beranak gittew ka?? Iols dpt tix tp iols x minat nk pi....
Quote beeeee 10-7-2018 03:02 PM
janji bertudom takpelah slow slow
Quote itsmeshikin 10-7-2018 03:05 PM
rase macam die belom cukup bersedia nak betudung ni
Quote gadis_tulip 10-7-2018 03:07 PM
Iols pelik bila kata bertudung tue janggal.

Kalo dah ready nak berhijab, takde nye la nak bagi alasan lain. Bile hati betol2 ikhlas nak berhijrah.

Iols pon boleh dikatakan baru jugok berhijab. Umo 30 tahun. Bile i ingat zaman2 freehair rasa maallllllllluuuuuuuuuuuuuuu sangat.
Quote refleCtion 10-7-2018 03:15 PM
org dh x kesah nowadays ko jadi penyanyi bertudung...tgk mcm wani hasrita, ziana zain, alyah, tokti etc...yg penting bakat sis....x payah la janggal2 sis, kesian kat laki tanggung dosa tu....
Quote Themilo 10-7-2018 03:34 PM
clara_nur replied at 10-7-2018 06:52 AM
kenapa nk rasa janggal??
masa sekolah dulu2 tak pernah bertudung ker??

khenzzz.. born as a muslim plak tu.. lain la kalau sheols converted to muslim ke..
Quote unguaurora 10-7-2018 03:54 PM
Nyampah..acah2 je janggal.. mcm la kau tu baru convert islam dan x pnh pegang tudung. Benci btl artis2 yg bg statement cmni.
Quote miemiecha 10-7-2018 03:58 PM
maaf lah mek ckp, nmpk cam sebelah capetown dah
Quote ItisDD 10-7-2018 03:59 PM
Baru2 mmg rasa janggal ckit

Harap terus istiqamah
Quote chinta89 10-7-2018 04:05 PM
bila retis buat statement............
Quote RatuDunia94 10-7-2018 04:19 PM
Muka sjibik negro.. Bezanya putih drip..
Quote Chrating 10-7-2018 04:23 PM
Jujur dari hati sanubari saya, turban tak cantik sebab nampak kepala besar. of coz sarah kecil je orangnya.  Pakai lah shawl cam biasa lilit biar kreatif nampak classy InsyaAllah..
Quote freyayong 10-7-2018 04:25 PM
semoga istiqamah.. slow2
Quote moonbug 10-7-2018 04:36 PM
Semoga dipermudahkan. Tapi jgnlah pakai turban nampak leher
Quote grizz 10-7-2018 04:42 PM
nape dorg rse turban tu cntik..nmpk cm org tua kot klu pkai..ke mate iolls je yg nmpk xindah

Lihat semua komen(95)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

26-2-2024 09:44 PM GMT+8 , Processed in 0.907854 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top