CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Mahu Beri 5000 Coli Percuma, Rupa-Rupanya Hanya Poster Palsu!

12-4-2018 01:03 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 4066| Komen: 27

Description: Tular di media sosial sebuah poster yang tertulis, “Jom pi periksa dada, terus dapat sarung dada” yang didakwa mempromosikan pemberian coli percuma.
Tular di media sosial sebuah poster yang  tertulis, “Jom pi periksa dada, terus dapat sarung dada” yang didakwa mempromosikan pemberian coli percuma.

Maklumat yang tertera di poster itu juga mendakwa mahu mengedarkan 5000 coli percuma dalam satu majlis yang akan diadakan di Sekolah Kebangsaan (SK) Permatang Tok Kandu di Permatang Pauh, Pulau Pinang pada 15 April ini.

mStar Online melaporkan, poster terbabit turut memaparkan gambar seorang lelaki memakai baju Barisan Nasional (BN) dengan nama ‘Dato Sri Hj Ustaz Amran bin Nordin’ yang mempunyai jawatan sebagai Pengerusi Barisan BN Permatang Pauh.

Foto: mStar Online
Namun ia sebenarnya palsu memandangkan Pengerusi Barisan BN Permatang Pauh adalah Datuk Mohd Zaidi Mohd Said.


Facebook Pergerakan Pemuda Umno Permatang Pauh juga turut menjelaskan poster ‘baju dalam percuma itu’ adalah palsu, malahan turut menunjukkan poster sebenar iaitu ‘5,000 cermin mata percuma’ dengan butiran acara sama dengan memaparkan wajah Mohd Zaidi.

Sementara itu Mohd Zaidi berkata, “Ini lebih kepada tindakan terdesak pihak tertentu yang mungkin rasa terancam dengan program-program yang kita buat selama ini. 

“Program pemberian cermin mata ini telah heboh diperkatakan, mungkin ia memberi kesan kepada pihak tertentu yang tidak senang dengan program bantuan yang kita buat dan cuba memalukan pihak kita."

“Dalam keadaan hari ini, kita menuntut politik yang lebih matang. Pihak-pihak membuat cara berpolitik seperti ini tidak membawa apa-apa keuntungan, sebaliknya akan menimbulkan rasa marah dan terhina terutama dalam kalangan orang-orang di Permatang Pauh.

“Banyak pihak akan tahu bahawa ia adalah palsu dan dibuat semata-mata untuk memalukan.

Menurutnya lagi laporan polis akan dibuat di Ibu Pejabat Polis Dareah (IPD) Seberang Perai Tengah. -CARI
18

Bagus
9

Marah
13

Terkejut
6

Sedih
6

Lawak
23

Bosan

Friends Rank (75 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote watatakut 12-4-2018 01:10 PM

bukan ke ada video berebut coli hari tu. tu siapa pulak bagi


Quote ultra78 12-4-2018 01:21 PM
watatakut replied at 12-4-2018 01:10 PM
bukan ke ada video berebut coli hari tu. tu siapa pulak bagi

Kejadian berebut coli itu betul.Tapi itu video lama..
Quote dinopower2 12-4-2018 01:22 PM
baru je sis @dodolgemok excited... wpun dah tahu takde saiz....
Quote Red_mAnc 12-4-2018 01:26 PM
either coli ke or cermin mata ke, sama je..semua unsur rasuah n nak suap rakyat.. takper dia bagi ambik je, sebab time ni je baru semua POLITIKUS akan bekerja, senang kan, dalam tempoh 5 tahun, only the 130 hari je mereka akan bekerja.. which is > 100 hari pertama selepas menang pilihanraya dan 30 hari sebelum pilihanraya sebab berkempen.. support TunM... #lawantetaplawan
Quote prettyuglybabe 12-4-2018 01:46 PM
5 tahun sekali...


Quote marumaru 12-4-2018 01:52 PM
so buleh dakwa bawah akta anti berita palsu ke?
Quote laksmanabentan 12-4-2018 01:55 PM
Red_mAnc replied at 12-4-2018 01:26 PM
either coli ke or cermin mata ke, sama je..semua unsur rasuah n nak suap rakyat.. takper dia bagi am ...

kan... aku setuju... kalau puak tu buat boleh ler pulak..rasuah tetap rasuah!!!!

tapi kalau pembangkang buat, wooooww semua stesen TV buat coverage..

Quote aHoi83 12-4-2018 01:57 PM
Tgk poster dah tau menipu. Mmg la tau bn tu bodoh tp takkan la bodoh gitu sekali
Quote chicozinn 12-4-2018 02:07 PM
motif 5 thun skali nk kne cek mata??even spek pon kne tukar stiap tahun tau..LOL
Quote saviour_09 12-4-2018 02:13 PM
hehehe jilakaaa sapa edit
Quote rashiman 12-4-2018 02:19 PM
Edited by rashiman at 12-4-2018 02:22 PM
laksmanabentan replied at 12-4-2018 01:55 PM
kan... aku setuju... kalau puak tu buat boleh ler pulak..rasuah tetap rasuah!!!!

tapi kalau pem ...

Goreng Pisang Percuma...




Quote jofizo 12-4-2018 02:46 PM
Kreatif sape yg edit tuh...
Quote fushimi 12-4-2018 02:50 PM
takkan pakcik tu nak hulur bra kat sekor sekor acik bawang  

sesekalu jadi mainan kan seronok jugakkan pakcik

Quote namieamuro 12-4-2018 02:55 PM
santa claus malaya dtg 5 tahun sekali
Quote SWORKS27 12-4-2018 03:05 PM
halaa...poster fake tu kan ke muka amran...
netizen x kenal amran memang bukan netizen la...
elok dok dalam gua
Quote dodolgemok 12-4-2018 03:40 PM
dinopower2 replied at 12-4-2018 01:22 PM
baru je sis @dodolgemok excited... wpun dah tahu takde saiz....

Boleh beli dua jahit sebelah-sebelah bagi nmpak ada 4 kopek baru jantan sundel takut nak hampiri dodol.
Quote Red_mAnc 12-4-2018 04:14 PM
laksmanabentan replied at 12-4-2018 05:55 AM
kan... aku setuju... kalau puak tu buat boleh ler pulak..rasuah tetap rasuah!!!!

tapi kalau pem ...

betul bro.. insyallah bro kali ini.. #lawantetaplawan.. Hormat TunM selamanya
Quote laksmanabentan 12-4-2018 04:21 PM
Red_mAnc replied at 12-4-2018 04:14 PM
betul bro.. insyallah bro kali ini.. #lawantetaplawan.. Hormat TunM selamanya

terbaikkkk...

kita tunggu satgi tentera aemno cybertroopers kepanasan..
mana leh dia org duk diam, dah dalam allowance kena buat keje la weeiii...
hahhahahhaaha....
Quote Red_mAnc 12-4-2018 04:30 PM
laksmanabentan replied at 12-4-2018 08:21 AM
terbaikkkk...

kita tunggu satgi tentera aemno cybertroopers kepanasan..

hahahahhaahhahahaha... betul bro, yelah kita pun paham mereka pun nak kena jaga periuk kera dedakz$ utk hidup kan..

Insyallah bro..doakan yg terbaik serta kejayaan bro.. amin

Lihat semua komen(27)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-4-2024 11:14 PM GMT+8 , Processed in 0.068057 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top