CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3085|Reply: 27

Mahu Beri 5000 Coli Percuma, Rupa-Rupanya Hanya Poster Palsu!

[Copy link]
Post time 12-4-2018 01:03 PM | Show all posts |Read mode
Tular di media sosial sebuah poster yang  tertulis, “Jom pi periksa dada, terus dapat sarung dada” yang didakwa mempromosikan pemberian coli percuma.


Maklumat yang tertera di poster itu juga mendakwa mahu mengedarkan 5000 coli percuma dalam satu majlis yang akan diadakan di Sekolah Kebangsaan (SK) Permatang Tok Kandu di Permatang Pauh, Pulau Pinang pada 15 April ini.


mStar Online melaporkan, poster terbabit turut memaparkan gambar seorang lelaki memakai baju Barisan Nasional (BN) dengan nama ‘Dato Sri Hj Ustaz Amran bin Nordin’ yang mempunyai jawatan sebagai Pengerusi Barisan BN Permatang Pauh.

Foto: mStar Online


Namun ia sebenarnya palsu memandangkan Pengerusi Barisan BN Permatang Pauh adalah Datuk Mohd Zaidi Mohd Said.


Facebook Pergerakan Pemuda Umno Permatang Pauh juga turut menjelaskan poster ‘baju dalam percuma itu’ adalah palsu, malahan turut menunjukkan poster sebenar iaitu ‘5,000 cermin mata percuma’ dengan butiran acara sama dengan memaparkan wajah Mohd Zaidi.


Sementara itu Mohd Zaidi berkata, “Ini lebih kepada tindakan terdesak pihak tertentu yang mungkin rasa terancam dengan program-program yang kita buat selama ini.


“Program pemberian cermin mata ini telah heboh diperkatakan, mungkin ia memberi kesan kepada pihak tertentu yang tidak senang dengan program bantuan yang kita buat dan cuba memalukan pihak kita."


“Dalam keadaan hari ini, kita menuntut politik yang lebih matang. Pihak-pihak membuat cara berpolitik seperti ini tidak membawa apa-apa keuntungan, sebaliknya akan menimbulkan rasa marah dan terhina terutama dalam kalangan orang-orang di Permatang Pauh.


“Banyak pihak akan tahu bahawa ia adalah palsu dan dibuat semata-mata untuk memalukan.


Menurutnya lagi laporan polis akan dibuat di Ibu Pejabat Polis Dareah (IPD) Seberang Perai Tengah. -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-4-2018 01:10 PM | Show all posts

bukan ke ada video berebut coli hari tu. tu siapa pulak bagi


Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 01:21 PM | Show all posts
watatakut replied at 12-4-2018 01:10 PM
bukan ke ada video berebut coli hari tu. tu siapa pulak bagi

Kejadian berebut coli itu betul.Tapi itu video lama..
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
baru je sis @dodolgemok excited... wpun dah tahu takde saiz....
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 01:26 PM | Show all posts
either coli ke or cermin mata ke, sama je..semua unsur rasuah n nak suap rakyat.. takper dia bagi ambik je, sebab time ni je baru semua POLITIKUS akan bekerja, senang kan, dalam tempoh 5 tahun, only the 130 hari je mereka akan bekerja.. which is > 100 hari pertama selepas menang pilihanraya dan 30 hari sebelum pilihanraya sebab berkempen.. support TunM... #lawantetaplawan
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 01:46 PM | Show all posts
5 tahun sekali...


Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 12-4-2018 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
so buleh dakwa bawah akta anti berita palsu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 01:55 PM | Show all posts
Red_mAnc replied at 12-4-2018 01:26 PM
either coli ke or cermin mata ke, sama je..semua unsur rasuah n nak suap rakyat.. takper dia bagi am ...

kan... aku setuju... kalau puak tu buat boleh ler pulak..rasuah tetap rasuah!!!!

tapi kalau pembangkang buat, wooooww semua stesen TV buat coverage..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-4-2018 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Tgk poster dah tau menipu. Mmg la tau bn tu bodoh tp takkan la bodoh gitu sekali
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 02:07 PM | Show all posts
motif 5 thun skali nk kne cek mata??even spek pon kne tukar stiap tahun tau..LOL
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 02:13 PM | Show all posts
hehehe jilakaaa sapa edit
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 02:19 PM | Show all posts
Edited by rashiman at 12-4-2018 02:22 PM
laksmanabentan replied at 12-4-2018 01:55 PM
kan... aku setuju... kalau puak tu buat boleh ler pulak..rasuah tetap rasuah!!!!

tapi kalau pem ...

Goreng Pisang Percuma...




Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kreatif sape yg edit tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 02:50 PM | Show all posts
takkan pakcik tu nak hulur bra kat sekor sekor acik bawang  

sesekalu jadi mainan kan seronok jugakkan pakcik

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
santa claus malaya dtg 5 tahun sekali
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 03:05 PM | Show all posts
halaa...poster fake tu kan ke muka amran...
netizen x kenal amran memang bukan netizen la...
elok dok dalam gua
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-4-2018 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
dinopower2 replied at 12-4-2018 01:22 PM
baru je sis @dodolgemok excited... wpun dah tahu takde saiz....

Boleh beli dua jahit sebelah-sebelah bagi nmpak ada 4 kopek baru jantan sundel takut nak hampiri dodol.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 04:14 PM | Show all posts
laksmanabentan replied at 12-4-2018 05:55 AM
kan... aku setuju... kalau puak tu buat boleh ler pulak..rasuah tetap rasuah!!!!

tapi kalau pem ...

betul bro.. insyallah bro kali ini.. #lawantetaplawan.. Hormat TunM selamanya
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 04:21 PM | Show all posts
Red_mAnc replied at 12-4-2018 04:14 PM
betul bro.. insyallah bro kali ini.. #lawantetaplawan.. Hormat TunM selamanya

terbaikkkk...

kita tunggu satgi tentera aemno cybertroopers kepanasan..
mana leh dia org duk diam, dah dalam allowance kena buat keje la weeiii...
hahhahahhaaha....
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 04:30 PM | Show all posts
laksmanabentan replied at 12-4-2018 08:21 AM
terbaikkkk...

kita tunggu satgi tentera aemno cybertroopers kepanasan..

hahahahhaahhahahaha... betul bro, yelah kita pun paham mereka pun nak kena jaga periuk kera dedakz$ utk hidup kan..

Insyallah bro..doakan yg terbaik serta kejayaan bro.. amin
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 03:59 AM GMT+8 , Processed in 0.323592 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list