CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Sukan SEA 2017: 16 Atlet Malaysia Alami Keracunan Makanan

24-8-2017 06:18 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5652| Komen: 55

Description: Disebalik kejayaan demi kejayaan yang dikecapi oleh skuad negara, terdapat pula berita yang kurang menyenangkan apabila dikatakan terdapat seramai 16 orang atlet Malaysia berdepan masalah keracunan ma ...
Sukan SEA ke-29 Kuala Lumpur 2017 masih lagi berlangsung dengan meriahnya.

Namun disebalik kejayaan demi kejayaan yang dikecapi oleh skuad negara, terdapat pula berita yang kurang menyenangkan apabila dikatakan terdapat seramai 16 orang atlet Malaysia berdepan masalah keracunan makanan. 

sumber : www.mysinchew.com

Memetik laporan Guang Ming Daily, presiden Persekutuan Sukan SEA (SEAGF) dan Majlis Olimpik Malaysia (MOM), Tunku Imran Tuanku Ja’afar mengesahkan insiden tersebut dalam satu sidang media yang diadakan pagi tadi di pusat media Sukan Sea Kuala Lumpur 2017. 


Menurut beliau, daripada 16 atlet Malaysia yang diserang keracunan makanan, salah seorang dilaporkan paling kritikal.

Atlet tersebut dikejarkan ke Hospital Besar Kuala Lumpur untuk rawatan dan pemantauan selama satu hari, kemudian telah dibenarkan pulang ke rumah. 

Terdapat kemungkinan besar makanan di hotel yang didiami mereka telah tercemar dan menjadi penyebab utama keracunan makanan.

Bagaimanapun, menurut Setiausaha MOM, Datuk Low Beng Choo, terdapat kira-kira seribu orang warga Malaysia yang terdiri daripada atlet, petugas dan jurulatih menginap di hotel terbabit.

Namun hanya 16 orang yang mengalami keracunan makanan, justeru atlet yang terlibat masalah keracunan makanan berkemungkinan termakan makanan yang dibeli dari luar. 

Tambahnya, disebabkan perkara tersebut masih dalam siasatan, maka identiti atlet-atlet yang mengalami keracunan tidak dapat didedahkan kepada umum.- CARI
15

Bagus
9

Marah
11

Terkejut
15

Sedih
10

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (66 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote arasham 24-8-2017 06:21 PM
Salah seorg daniel bego ke? Sbb tak bertanding semlm katanya keracunan mknan..
Quote pembisikmaut 24-8-2017 06:25 PM
Hahaha....mau sabotage atlet negara lain..ternyata kurbannya atlet umat suci mulia perkasa sendiri..

Tolonglak kenal lebih dahulu...mana kawan..mana kawan hingga kejadian seperti ini tidak terulang kembali...
Quote moonbug 24-8-2017 06:26 PM
Alamak. Mcm2 hal lah kali ni
Quote jazaa100 24-8-2017 06:27 PM
pembisikmaut replied at 24-8-2017 06:25 PM
Hahaha....mau sabotage atlet negara lain..ternyata kurbannya atlet umat suci mulia perkasa sendiri.. ...

Sabotaj kepala otak hang....

Dasar indon bodoh...

@EJALTI sila sambung
Quote kucen_miang 24-8-2017 06:46 PM
pembisikmaut replied at 24-8-2017 06:25 PM
Hahaha....mau sabotage atlet negara lain..ternyata kurbannya atlet umat suci mulia perkasa sendiri.. ...

keje cleaner indon la ni
Quote Artemesiaa 24-8-2017 06:49 PM
Tak sampai seminggu je lagi sebelum berakhir kejohanan sukan SEA masih macam2 isu timbul.
Quote EJALTI 24-8-2017 06:53 PM
pembisikmaut replied at 24-8-2017 10:25 AM
Hahaha....mau sabotage atlet negara lain..ternyata kurbannya atlet umat suci mulia perkasa sendiri.. ...

Kehkehkeh...

Sekor pancaSIAL indogneSIAL garuduburku bersembang kencang...

Indon jongos sampah sial lahanat bangsat keparat ummah tolol goblok gagal total keturunan babu pelacur Belanda...
Quote pembisikmaut 24-8-2017 07:27 PM
kucen_miang replied at 24-8-2017 06:46 PM
keje cleaner indon la ni

Hahaha  ...alibi seorang amatir ketika kejahatannya makan kurban kawan-kawannya sendiri yg juga umat suci mulia perkasa...blame all bad thing to the other...atau cari kambing hitam..

Belajarlah lebih pintar dan bijak .. Kasihan kawan sendiri jadi kurban..
Quote umbut 24-8-2017 07:32 PM
pembisikmaut replied at 24-8-2017 06:25 PM
Hahaha....mau sabotage atlet negara lain..ternyata kurbannya atlet umat suci mulia perkasa sendiri.. ...

Tulah indon.. semua fikir negative. Otak penuh taik.. indon dekat sekolah memang diajar maki hamun, dendam, iri semua ye..
Msia menang dikata curang..  peninglah berjiran dgn indon ni..
Quote pyropura 24-8-2017 07:38 PM
Edited by pyropura at 24-8-2017 07:40 PM

... itu lah, kalau mulayu yg buat keja ...
Quote kucen_miang 24-8-2017 07:50 PM
umbut replied at 24-8-2017 07:32 PM
Tulah indon.. semua fikir negative. Otak penuh taik.. indon dekat sekolah memang diajar maki hamun ...

indon kena berjiran ngan org utan.....eh tak boleh...nanti depa lacurkan pulak org utan.
Quote Orix 24-8-2017 09:20 PM
Dah tahu nak game ngape la makan sesuka hati... iols dlu time nk exam tak berani makan kt kedai atau cafe yg tak biasa n tak pernah pegi.. tak pasal2 kena sit for supplementary exam mcm roommate iols dlu, keracunan makanan x dpt attend final exam punya paper... iols relaa hadap McD atau kfc wktu2 exam biarpn tak menyihatkan janji iols sihat wktu exam
Quote batmana 24-8-2017 09:26 PM
makan pe tu
nasi lemak ka ape
Quote Peterpan17 24-8-2017 09:33 PM
pembisikmaut replied at 24-8-2017 07:27 PM
Hahaha  ...alibi seorang amatir ketika kejahatannya makan kurban kawan-kawannya sendiri yg juga um ...

Bodohnya ko Indon. Busuk punya manusia. Semua benda ko amik negative. Elok ko yg keracunan makanan smp mampos. Indon otak bangsat. Hati busuk.
Quote L_Z 24-8-2017 09:41 PM
I ndon goblok @pembisikmaut
Quote EJALTI 24-8-2017 09:52 PM
pembisikmaut replied at 24-8-2017 11:27 AM
Hahaha  ...alibi seorang amatir ketika kejahatannya makan kurban kawan-kawannya sendiri yg juga um ...

Sekor pancaSIAL indogneSIAL garuduburku
kehkehkeh....
Quote EJALTI 24-8-2017 09:53 PM
kucen_miang replied at 24-8-2017 11:50 AM
indon kena berjiran ngan org utan.....eh tak boleh...nanti depa lacurkan pulak org utan.

Babi pun tak ingin nak berjiran dgn indon jongos lahanat kepam berkerak okeehhhh...
Quote minahsanggul 24-8-2017 10:34 PM
Siannya kat diorang
Quote henfon 24-8-2017 10:38 PM
Senjata makan tuan mestila ni yg serve makanan tersilap tukar makanan untuk tamu dengan tuan rumah

Lihat semua komen(55)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-2-2024 08:50 PM GMT+8 , Processed in 0.059689 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top