CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Sukan SEA 2017: Malaysia Capai Pungutan Emas Ke-100 Menerusi Gimnastik Berirama

28-8-2017 04:38 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5699| Komen: 39

Description: Syabas buat kontinjen Sukan SEA Malaysia kerana baru sahaja mengutip pingat emas ke-100 hasil sumbangan terbaru daripada acara gimnastik berirama.

Syabas buat kontinjen Sukan SEA Malaysia kerana baru sahaja mengutip pingat emas ke-100 hasil sumbangan terbaru daripada acara gimnastik berirama.

sumber : Twitter Khairy Jamaluddin

Ini bermakna impian negara untuk mencapai pungutan pingat emas sebanyak 111 bukan khayalan lagi, malah ada pihak menjangkakan berkemungkinan kontinjen negara mampu membolot 120 pingat emas pada penghujung temasya kali ini. 

Memetik laporan Bernama, pingat emas itu datang dari gimnas Amy Kwan menerusi acara riben dan ini adalah pingat emas keempat buat skuad gimrama hari ini.

Ini diumumkan oleh Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin di Twitter tengah hari tadi sambil mengucapkan terima kasih kepada gimnas negara.


Terdahulu rakannya, Koi Sei Yan menghadiahkan emas buat negara dalam acara gelung dan belantan manakala Izzah Amzan menang dalam acara bola.

Sasaran Malaysia untuk Sukan Sea ini adalah untuk memenangi 111 pingat emas. Sukan yang akan diadakan di Kuala Lumpur itu akan melabuhkan tirainya pada hari Rabu.

Ketika ini, Malaysia mengetuai pungutan pingat dengan sejumlah 231 medal, termasuk 68 perak dan 63 gangsa.- CARI

sumber : Berita Harian

17

Bagus
21

Marah
22

Terkejut
21

Sedih
26

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (131 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote saviour_09 28-8-2017 04:39 PM
terbaik la
tahniah!!!
Quote NE_KO 28-8-2017 04:45 PM
Quote sekngucing 28-8-2017 04:49 PM
takde lobai nak kata 100 ni takde erti sebab dok tayang tut ke.....
Quote pembisikmaut 28-8-2017 04:51 PM
Umat suci mulia perkasa betol-betol x ada lawan..
Quote dubuk 28-8-2017 04:54 PM
tahniah!!!
Quote dinoloveshasha 28-8-2017 04:55 PM
pembisikmaut replied at 28-8-2017 04:51 PM
Umat suci mulia perkasa betol-betol x ada lawan..

dah kalah tu dah la yindon
Quote intanpurnama 28-8-2017 04:59 PM
Tahniah team Malaysia
Quote EJALTI 28-8-2017 05:15 PM
pembisikmaut replied at 28-8-2017 08:51 AM
Umat suci mulia perkasa betol-betol x ada lawan..

Sekor pancaSIAL indogneSIAL garuduburku sontap...
Quote supernaturalee 28-8-2017 05:19 PM
tahniah

kata kj dh confirm juara
tgl lagi blh capai target x
blh atasi kl2001 x (111 emas)


Quote lee_haru 28-8-2017 05:20 PM
Tahniah Malaysia....
Quote RatuDunia94 28-8-2017 05:25 PM
Tahniah... Harap momentum ini di bawa ke sukan Asia n Komanwel serta Sea 2019.. Jgn time buat kt malaysia je mencanak.m
Quote miemiecha 28-8-2017 05:26 PM
biasa tuan umah dapt no 1/2/3 ke? mek dengar mmbe opis borakkk
Quote moonbug 28-8-2017 05:27 PM
Congrats Malaysia! Just in time for Merdeka {:hooray
Quote nazzse 28-8-2017 06:56 PM
Edited by nazzse at 28-8-2017 10:59 AM
miemiecha replied at 28-8-2017 09:26 AM
biasa tuan umah dapt no 1/2/3 ke? mek dengar mmbe opis borakkk


biasanya gitu sbb ada kelebihan pertandingkan acara tradisional negara masing2, so ada kelebihan tuai emas kat c2. edisi tahun ni tak dimasukkan kot coz masa kejohanan too packed nak hambat merdeka & raya.

Gold kita mostly dari sport2 yg memang diketahui malaysia conquered
Quote EncikRhoma 28-8-2017 07:01 PM
So, dapat cuti ke tak nanti?
Quote zidane_ziege 28-8-2017 07:25 PM
nazzse replied at 28-8-2017 06:56 PM
biasanya gitu sbb ada kelebihan pertandingkan acara tradisional negara masing2, so ada kelebihan ...

klu malaysia tuan rumah memang xde nya acara sukan pelik2..padahal boleh je buat acara main congkak ke..tarik upih ke..klu ada pun dibuat sbb tuan rumah lain pnh buat..contohnya ceylon ke apa ntah tu..
Quote nazzse 28-8-2017 07:32 PM
zidane_ziege replied at 28-8-2017 11:25 AM
klu malaysia tuan rumah memang xde nya acara sukan pelik2..padahal boleh je buat acara main congka ...

reduce budget & berlaku adil konsepnya..

ceylon tu traditional sport vietnam tak silap, last2 malaysia jgk yg menang. Atlet kita mmg hebat pun
Quote lexania 28-8-2017 07:53 PM
Ada jugak indon butthurt di sini.
Quote syadq 28-8-2017 07:55 PM
Yeayy..go Malaysia go!

Lihat semua komen(39)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

23-2-2024 07:34 AM GMT+8 , Processed in 0.110857 second(s), 64 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top